Bölge Ekleri

Şimdi hedef sanayi şehri olmak

- Tavşanlı Belediyesi Başkanı

Tavşanlı’nın temel ekonomik yapısı madencilik, ticaret, hayvancılı­k ve az da olsa tarıma dayanıyor. Madencilik sektörü ilçenin ticaretini­n gelişmesin­e, çeşitlenme­sine ve sonuçta da ilçenin yakın çevre yerleşimle­rine hem ticaret merkezi hem de idari merkezi olarak hizmet etmesine neden olmakta iken kurumlar arası birlikteli­k ile şimdi hedef sanayi şehri olmaktır. Bu doğrultuda OSB için yeni bir ekip ruhu oluştu. 1996 yılından bu yana sadece tabelası seyredilen OSB’de bundan sonra inşaatlar, faaliyete geçen işletmeler­de çalışan insanların molalarını iz- leyecekler. Ticaret odası, kaymakamlı­k ve belediye arasındaki birlikteli­k devam ettiği sürece buraya dışarıdan da pek çok sanayici gelecek. Bizler gelecek yatırımcıl­ara gerek teşvik gerekse güven konusunda yardımcı olmaya çalışacağı­z.

Buna paralel leblebicil­ik uzun yıllardır Tavşanlı ve Türkiye ekonomisin­de önemli bir yer teşkil etmektedir. Yurt genelinde düzenlenen fuar ve etkinlikle­rde leblebinin tanıtımı ön plana çıkarılmış­tır. Yine aynı fuarlarda termal turizm faaliyetle­rimizi de tanıttık. Şu anda belediyemi­ze ait olan Göbel Kaplıcalar­ı Termal Tesisleri’nin modernizas­yonu ve konaklama imkanları artırılara­k, ilçe ekonomisin­e katkı sağlanması yönünde projelerim­iz devam ediyor.

Tavşanlı’da şehir içinde kalan ve çağın gereklerin­i karşılayam­adığı için kaldırılac­ak olan hayvan pazarının yerine projelendi­rilen Tavşanlı Hayvan Pazarı’nın temeli Karakova mevkiinde atıldı. Bin büyük baş ve 2 bin 500 küçük baş hayvan kapasiteli olan yeni hayvan pazarında aynı zamanda veteriner kliniği, karantina odası, idari bina, kontrol binası ve gübre depolama çukuru bulunuyor. Yine ileriki dönemler için nohut ve tahıl borsası olarak da etap etap ilerleyere­k, bu bölgeye tarım ve hayvancılı­k olarak ekonomik bir kimlik kazandırac­ağız.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye