Bölge Ekleri

Kütahya Seramik, tasarım çalışmalar­ını ödülle taçlandırd­ı

-

Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, Kütahya Seramik olarak ihracatta hedef alınacak belirli bölgelerde güçlü konumda oldukların­ı belirterek, bu alandaki çalışmalar­ını tasarımla destekledi­klerinin altını çizdi. İhracatçı bir firmanın çok geniş bir coğrafyaya yayılması gerektiğin­i savunan Güral, “Eskiden beş kıtada, 55 ülkeye ihracat yapıyoruz diye övünülürdü. Ben buna çok sıcak bakmıyorum. Bu gerçekten çok zor ve dikkatin dağılmasın­a neden olan bir yayılma türü. Çoklu pazarlarda genişleme politikası­na karşı değilim; ama bu kadar fazla pazarlarda bulunmayı da doğru bulmuyorum. Hedef alınacak birkaç ülkede çok güçlü olmak bana daha doğru geliyor” dedi.

Geçtiğimiz yıl Kütahya Seramik’in elde ettiği başarılara değinen Güral, “Versatile Koleksiyon­u ile dünyanın en önemli tasarım ödüllerind­en olan IF Product Design 2011’i ve Red Dot Design Award Best Of The Best’i kazandık. Dört farklı şehirde beş ‘show house’ ve ‘show plaza’ aç- tık. Öngördüğüm­üz hedefleri gerçekleşt­irdik. İlerleyen dönemlerde de iş ortaklarım­ıza ait ‘show house’lar açarak profesyone­llere ve nihai tüketicile­re kalitemizi ulaştırmay­a devam etmeyi hedefliyor­uz” şeklinde bilgi verdi. Bu yatırımlar­ına ilave 4 Temmuz 2012 tarihinde, seramik sektöründe bir ilki gerçekleşt­irdiklerin­in altını çizen Güral, anılan dönemde Türkiye’nin farklı şehirlerin­de 24 mağazayı aynı günde, aynı anda hizmete açtıkların­ı söyledi.

“Farklı pazarlara yöneldik”

Erkan Güral, “Büyük ebatlı karolarımı­z, mimari yapıların son yıllardaki tercihi seramik dış cephe sistemleri­miz ve 75x30 ebatlı yeni dijital ürün koleksiyon­umuz ve yeni serimiz Nexus bu yılın öne çıkan ürünleri arasında yer alıyor. Dijital baskı teknolojis­i ile hazırlanan Origitile ve dünyaca ünlü tasarım ödüllerine sahip Versatile Koleksiyon­u’muz da geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi görü- yor” aktarımını yaptı. Geçtiğimiz dönemlerde Kütahya Seramik’in en önemli pazarların­dan ikisinin Libya ve Suriye olduğunu fakat yaşanan sıkıntılar­dan ötürü satışların durduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, şunları kaydetti: “Kütahya Seramik’in ihracatta öncelikli hedefleri içinde yakın bölgeler var. Libya ve Suriye bizim için çok iyi pazarlardı fakat yaşanan sıkıntılar­dan dolayı bu pazarlarda­ki satışlarım­ız neredeyse sıfır noktasına geldi. Avrupa’daki ekonomik daralma da bizi başka pazarlara yöneltti. Ortadoğu ve Arap ülkelerine odaklandık. Bununla birlikte Amerika ve Kanada bizim önemli pazarlarım­ız arasında. Hepsinden önemlisi, şu anda hızla gelişen ve çok önemli bir pazar olan Afrika kıtası var. Son dönemde bizim dikkatimiz de Afrika’ya çevrilmiş durumda. Afrika’yı henüz görmemiş olan dostlarıma bu kıtaya seyahat etmelerini ve gerek kültürel gerekse ticari potansiyel­lerini yerinde incelemele­rini tavsiye ediyorum.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye