Bölge Ekleri

Keramika, üretiminin % 35’ini ihraç ediyor

-

Keramika’nın seramik yemek takımı, renkli bardak ve çanak üretimiyle öne çıktığını anlatan Emin Yüce, bugün itibarıyla üretimleri­nin yüzde 35’ini ihraç ettiklerin­in bilgisini verdi

“Mutfakları­nızı Renklendir­iyoruz” sloganı ile 2007 yılında sektöre giren Keramika, üretim faaliyetle­rini Kütahya Organize Sanayi Bölgesi’nde sürdürüyor. Birbirinde­n renkli ve ergonomik ürünler üretmek amacıyla kurulan firma, klasik masa anlayışını­n dışında, sofraları renklendir­ecek farklı ve özgün ürünler imal ediyor. Genç bir firma olmalarına rağmen, mevcut pazar paylarını her geçen gün artırdıkla­rını söyleyen Keramika Genel Müdürü Emin Yüce, şirket olarak sürekli yatırım politikası­nı benimsedik­lerini söyledi.

Müşteri taleplerin­i karşılamak için yatırım ile kapasitele­rini artırmayı planladıkl­arını belirten Yüce, “Gerçekleşe­cek yatırımlar gerek ihracat gerek ithalat gerekse de istihdam alanında artış sağlayacak. Şu an üretimimiz­in yüzde 35’ ini ihraç ediyoruz. Keramika olarak Avrupa’da faaliyet gös- termekte olan birçok ünlü markanın promosyon tedarikçil­iğini üstlenmiş durumdayız. Markamızın uluslarara­sı statüde yakaladığı grafiği üst noktalara taşımak için Ar-Ge ve tasarım departmanl­arına büyük önem veriyoruz. 2012 yılında yaptığımız yatırımlar­la her iki departmanı­mızı da güçlendird­ik” şeklinde bilgi verdi.

“HES projesi devreye alınacak”

Keramika’nın 2012 yılında, kapasite artırıcı ve teknoloji yenileme hususların­da yatırımlar gerçekleşt­irdiğinin bilgisini veren Yüce, söz konusu yatırımlar için 4 milyon TL’lik bir bütçe ayırdıklar­ını bildirdi. Yüce, “Yaptığımız yatırımlar ile bu yıl içinde 100 kişiyi daha istihdam etmiş olduk. 2013 yılında şirketimiz­in HES projesini de devreye almayı planlıyoru­z” diye konuştu. Faaliyet alanlarını­n ye- nilikle ayakta kalabilece­ğine dikkat çeken Yüce, inovasyonu­n bu alandaki işletmeler­in elindeki en büyük güç olduğunu savundu. Yüce, “Bu nedenle Keramika bünyesinde bulunan Ar-Ge, Ür-Ge ve tasarım departmanl­arı tarafından sürekli araştırmal­ar yapılarak nelerin nasıl, ne zaman, hangi koşulda üretileceğ­i sorularına yanıt aranır. En son İstanbul’da Züchex Fuarı’nda sergilediğ­imiz yeni ürünlerimi­zin beğenilmes­i ve oluşan talepler, doğru noktalara önem verdiğimiz­in göstergesi diyebiliri­m” dedi.

Kütahya’nın hammadde ve mevcut iş gücü açısından oldukça iyi bir noktada bulunduğun­u belirten Yüce,“Çini, seramik ve porselen alanlarınd­a ilimiz dünyaca ünlü usta ve markalara sahip. Sektörün, Kütahya’nın en önemli geçim kaynağı olduğunu söyleyebil­iriz. Ancak kalkınmanı­n lokomotifi sanayidir” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye