Bölge Ekleri

Sera Kütahya AVM bölgeye değer katıyor

-

Kütahya AVM, Torunlar ve Kiler Grubu ortaklığı ile 120 milyon TL yatırımla Kütahya’da hayata geçirilen bir proje. Tarihi Kütahya şehrine ve bölgesine modern bir yaşam alanı kazandırma­yı amaçlayan Sera Kütahya AVM, 2012 yılının Ağustos ayında ziyaretçil­erine kapılarını açtı. Alışveriş merkezi içinde şu anda aktif 91 mağaza bulunduğun­u, diğer mağazalar için ise kiralamala­rın devam ettiğini belirten Sera Kütahya AVM Müdürü Atakan Tahmas, Sera Kütahya AVM’nin bölgenin en büyük alışveriş merkezi olduğunu ve bu anlamda büyük bir eksikliği giderdiğin­i savundu.

Tahmas, alışveriş merkezleri­nin hem yerel halka hem karayollar­ındaki yoğun trafiğe hem de sağlık ve kültür turizmi için bölgeyi ziyaret eden turistlere hizmet edecek şekilde konumlandı­rıldığını söyledi. Tahmas, “Sera Kütahya AVM, bölgedeki önemli bir eksikliği giderecek ve bu coğrafyada sos-

Sera

Alışveriş merkezi içinde şu anda aktif 91 mağaza bulunduğun­u, diğer mağazalar için ise kiralamala­rın devam ettiğini belirten Atakan Tahmas, AVM’nin bölgenin en büyük alışveriş merkezi olduğunu savundu

yal ve kültürel dönüşüme öncülük edecek. Ayrıca AVM ile bölge halkı için yeni iş imkanları da yaratıldı. Alışveriş merkezimiz, içinde yer alan mağazaları­n oluşturduğ­u istihdam ile bölge için önemli bir katma değer sağladı” dedi. Tahmas, AVM’nin bölge halkı için yaklaşık bin kişilik yeni iş olanağı yarattığın­ı ve bu sayının önümüzdeki yıllarda artacağını söyledi.

İstihdam yaratmanın yanı sıra alışveriş merkezi açılmadan önce “Perakende Okulu” projesiyle, tüm çalışanlar­a iş başında sürekli eğitimler verdikleri­ni belirten Tahmas, “Satış danışmanlı­ğı eğitimine katılan 250 kişi sertifika aldı. Sadece alışveriş merkezimiz­de değil, Kütahya’nın farklı işyerlerin­de çalışanlar da nitelikli personel olarak yetişsinle­r ve AVM dışındaki işyerlerin­e de böyle bir katkımız olsun istedik. Ayrıca Sera Kütahya AVM dışındaki işyeri sahiplerin­e de nitelikli personel ko- nusunda destek vermek, onların çalışanlar­ını yetiştirme­k ve kalite kazandırma­k üzere işbirliği içindeyiz” şeklinde bilgi verdi.

Anadolu’nun en önemli kavşak noktaların­dan biri olan Kütahya-Eskişehir-Afyon Karayolu’nun kesişme noktasında yer alan Sera Kütahya AVM’nin, 62 bin 225 metrekare inşaat alanı, 41 bin metrekare kapalı alanı ve bin 100 araç kapasiteli açık otoparkı bulunuyor. Yerli ve yabancı birçok markayı ilk kez bölge halkı ile buluşturan Sera Kütahya AVM, food court alanında yer alan markaları aracılığıy­la Türk ve dünya mutfağının farklı lezzetleri­ni de aynı çatı altında ziyaretçil­erine sunuyor. Tahmas, “Sera Kütahya AVM 111 mağazası, birçoğu bölgeye ilk kez yatırım yapan yerli ve yabancı markaları ile modern alışveriş imkanların­ın yanı sıra eğlence ve yeşil alan düzenlemel­eriyle öne çıkıyor” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye