Bölge Ekleri

Yoncalı, fizik tedavi hizmeti veriyor

-

Yoncalı Termal Otel’in fizik tedavi, rehabilita­syon ve kür merkezi şeklinde hizmet verdiğini belirten Nuray Zedeli Tekin, kaliteli hizmet anlayışını sağlıklı olduğu kabul edilen termal suyuyla birleştird­iklerini dile getirdi

Kirazlı Dağı eteklerind­e bulunan Yoncalı Termal Otel, Yoncalı Kaplıcalar­ı Kütahya-Tavşanlı karayolu üzerinde Kütahya’ya 16 kilometre mesafede bulunuyor. 2011 yılında yenilenen tesis, fizik tedavi ve kür merkezi olarak hizmete devam ediyor. Yoncalı Termal Otel Genel Müdürü Nuray Zedeli Tekin, otelin iki bölümden oluştuğunu­n bilgisini verdi. Birinci bölümde otel kısmının yer aldığını anlatan Tekin, “Burada ikisi kral dairesi formunda, altı tanesi suit oda ve 65 standart oda olmak üzere 73 oda bulunuyor. Yatak kapasitemi­z 180’dir. Otelimizde bir adet kapalı restoran ve bar bulunuyor. Haftada üç gün canlı müzik organizasy­onu düzenliyor­uz. Odalarda ise termal su, küvet, mini bar, kasa, telefon ve balkon mevcut. Ötelin ikinci kısmını ise kür merkezi oluşturuyo­r” şeklinde bilgi verdi.

Kür Merkezi’nin fizik tedavi ve rehabilita­syon merkezi şeklinde olduğunu ifade eden Tekin, “Merkezimiz sahip olduğu modern fizik tedavi aletleri ve 1230’lu yıllardan beri çeşitli hastalıkla­rın tedavisind­e kullanılan termal suyu ile hizmet veriyor. Merkezimiz­de termal yüzme havuzu, tedavi havuzu, sauna, Türk hamamı, jakuzi ve jimnastik salonu ile fizik tedavi ve rehabilita­syon alanları bulunuyor” dedi.

Termal suyunun bikarbonat iyonu bakımından oldukça zengin olduğunun altını çizen Tekin, termal suyun ayrıca kalsiyum ve magnezyum iyonları da içerdiğini vurguladı. Termal suyun çe- şitli hastalıkla­rın tedavisind­e 1230’lu yıllardan beri kullanılma­kta olduğunu hatırlatan Tekin, “İçerdiği mineraller sayesinde ‘gençlik suyu’ olarak da kabul edilen termal suyunun yeraltında­n çıkış sıcaklığı 42 derece olup, tesisteki bütün odalarda, havuzlarda ve tedavi merkezinde­ki birimlerde mevcuttur. 23 ayrı mineral içeren kaplıca suyu, özellikle romatizmal hastalıkla­rın tedavisind­e kullanılma­ktadır” şeklinde konuştu. Tesiste konaklayıp, fizik tedavi hizmeti almak isteyen konukların tesise beş dakika yürüyüş mesafesind­e olan Yoncalı Fizik Tedavi Hastanesi’nden SGK imkanları ile faydalanab­ildiğini de sözlerine ekleyen Tekin, otelden hastaneye ücretsiz servis imkanı sundukları­nı söyledi.

 ?? SGK İMKANINDAN FAYDALINAB­İLİYOR ?? Tesiste konaklayıp fizik tedavi hizmeti almak isteyenler Yoncalı Fizik Tedavi Hastanesi’nin SGK imkanların­dan da yararlanab­iliyor.
SGK İMKANINDAN FAYDALINAB­İLİYOR Tesiste konaklayıp fizik tedavi hizmeti almak isteyenler Yoncalı Fizik Tedavi Hastanesi’nin SGK imkanların­dan da yararlanab­iliyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye