Bölge Ekleri

Kayıkçı Makine, iş güvenliğin­i artırmak için makine parkını yeniliyor

-

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası ile birlikte makine parkını yenileme çalışmalar­ına başladıkla­rını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kayıkçı, bu çalışmayla birlikte kapasite ve verimlilik­lerinin artacağına dikkat çekti

Çimento kalıp sektörüne yönelik üretim yapan Kayıkçı Makine iş güvenliği, kapasite ve verimlilik artışı sağlamak için makine parkını yeniliyor. 1968 yılından bu yana çimento sektöründe yedek parça imalatı gerçekleşt­irdiklerin­i belirten Kayıkçı Makine Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kayıkçı, geçen zamanda sektörden gelen talepler doğrultusu­nda çimento kalıp sektörüne yönelik üretim yaptıkları­nı söyledi. Bu alanda profesyone­lleştikler­ini dile getiren Kayıkçı, 600 metrekare alanda proje numuneleri çerçevesin­de her türlü kalıp ve yedek parça yapabildik­lerine dikkat çekti.

Tam kapasite çalıştıkla­rını bu nedenle sadece çimento sektörüne hizmet verebildik­lerini vurgulayan Kayıkçı, son çıkan İş Sağlığı ve Güvenliği yasası ile birlikte makine parklarını yenileme çalışmalar­ına başladıkla­rını söyledi. Bu çalışmayla güvenliğin yanı sıra kapasite ve verimlilik artışının da sağlanacağ­ına dikkat çeken Ka- yıkçı sözlerini şöyle sürdürdü: “Yatay işleme makinesi ile büyük çaplı torna ve ölçü, kontrol sistemini yenileyece­ğiz. Bunun için yaklaşık 400 bin TL’lik bütçe ayırdık. İş sağlığı ve güvenliği yasası kapsamında yaptığımız ilk yenileme olacak ve çalışmalar­ımız sürecek. Bunun yanı sıra tam kapasite çalışmamız­a karşın kårlarımız oldukça düşük. Yeni dönemde işlerimizi büyüterek seri üretime geçmeyi planlıyoru­z. Çimento fabrikalar­ının makine yedek parçaların­ın imalatı için kalıp üretiyoruz. Bu fabrikalar­da bulunan parçaların yüzde 90’ını karşılayac­ak ürün gamımız var. “

“Müşteriler­imizin güveni ile ayaktayız”

Yurtdışına direkt satışların­ın olmadığını aktaran Kayıkçı, aracı firmalarla ihracat yaptıkları­nı belirtti. Üretim kapasitele­ri hakkında, butik çalışma yaptıkları için net bilgi veremediği­ni dile getiren Kayıkçı, yıllık 4 milyon TL cirolarını­n olduğunu vurguladı. Ürettikler­i ürünün maliyetini­n düşük olmasına karşın, kalitesiz üretimin makineye vereceği zararın büyük olduğunu söyleyen Kayıkçı, “Piyasada üretim kalitemiz nedeniyle aranan firmayız. Olası zararın önüne geçmek için bizi sigorta gibi görüyorlar. Biz sağlam iş yaptığımız­da üretim kaybı çok azdır. Avrupa standartla­rında üretim yapıyoruz ve müşteriler­imizin güveni ile ayakta duruyoruz. İşimiz imzamızdır” diye konuştu. Kayıkçı, Türkiye’de sektörün yeni olmasına karşın teknolojid­e Avrupa ile yarışır düzeye ulaştığını dile getirdi.

 ?? SERİ ÜRETİM HEDEFİ ?? Kayıkçı Makine Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kayıkçı, tam kapasite ile çalışmalar­ına karşın kårlarının düşüklüğün­den yakınarak, bu durumu değiştirme­k için öncelikli hedeflerin­in seri üretime geçmek olduğunu dile getirdi.
SERİ ÜRETİM HEDEFİ Kayıkçı Makine Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kayıkçı, tam kapasite ile çalışmalar­ına karşın kårlarının düşüklüğün­den yakınarak, bu durumu değiştirme­k için öncelikli hedeflerin­in seri üretime geçmek olduğunu dile getirdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye