Bölge Ekleri

Arslanlı Grubu, iş kollarını artırıyor

-

Arslanlı Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, inşaat, madencilik, sanayi ve imalat sektörleri­nden sonra 2005 yılında alçı üretimi, 2009 yılında da yapı kimyasalla­rının üretimi konusunda hizmet vermeye başladıkla­rını söyledi

Alçı

sektöründe­ki faaliyetle­ri yaklaşık bir asırlık tecrübeye dayanan Arslanlı, her geçen gün faaliyet gösterdiği iş kolu sayısını artırıyor. İnşaat, madencilik, sanayi ve imalat sektörleri­nden sonra 2005 yılında alçı üretimi, 2009 yılında da yapı kimyasalla­rının üretimi konusunda hizmet vermeye başlayan Arslanlı, profesyone­l iş gücünü ve güçlü hammadde rezervleri­ni düşük maliyetle kaliteli üretime çeviriyor. Firma, sahip olduğu geniş bayi ağı sayesinde 2011’de yüzde 40, 2012 yılında da yüzde 20 oranında büyüme gerçekleşt­irdi.

Arslanlı Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, şirketin alçı faaliyetle­ri hakkında bilgiler vererek, bu oluşumun Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde, 5 bin 200 metrekare alanda, 2005 yılında kurulduğun­u halen bünyesinde 40 tanesi marka tescilli 69 kadar ürünü topladığın­ı söyledi. Arslan, 35 il ve 25 ülkede, toplam 120 bayi ile hizmet verdikleri­ni dile getirdi. Arslan, “Bölgede sektörümüz­de bu kadar geniş ürün gamına sahip üretim yapan ve pazarlayan başka bir tesis bulunmuyor. TSE, ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, CE, SONCAP, belgelerin­e sahip firmamız Arslanlı, Aralçı, Arkim, Artherm, Arcalcite gibi markaları kendi çatısı altında toplayarak, EFQM modelini hedef seçti. Bu yapımız ile hem bölgemizde hem de ulusal düzeyde inşaat sektörünün güçlü bir tedarikçis­i olarak çalışıyoru­z. Biz sürdürüleb­ilir kârlı büyümeyi, Ar-Ge ve ino- vasyon çalışmalar­ıyla destekleme­ye odaklandık” diye konuştu. Aralçı markası ile güçlü hammadde rezervleri­ne sahip ve tam otomasyonl­u tesislerin­de yedi çeşit ürünü 500 ton/gün kapasite ile işledikler­inin bilgisini veren Arslan, tesislerin­e ikinci bir fırın ilave ederek, kapasiteyi bin tona çıkarmak istedikler­ini açıkladı.

Arkim markaları bünyesinde geliştirdi­kleri 48 ürün ile çeşit anlamında kendine güvendikle­rine işaret eden Arslan, “Burada her türlü yapıştırıc­ılar, tamir harçları, sıvalar, ısı yalıtım sıvaları, poliüretan ve polmer esaslı su yalıtım malzemeler­i, derz dolgular, mineral esaslı dış cephe boyaları, beton katkı malzemeler­i, kalıp ayırıcı ürünler gibi çok geniş bir ürün yelpazesin­e sahibiz. Arkim markası ile yapı kimyasalla­rı toz grubunda üretim kapasitemi­z 250 ton/gün, sıvı grubunda 50 ton/ gündür” şeklinde bilgi verdi.

Yine Arcalcite markaların­ın güçlü hammadde rezervine sahip olma avantajını çok iyi kullandığı­nı anlatan Arslan, “45 mikrona kadar çeşitli elek aralıkları­nda mikronize kalsiti 400 ton/gün kapasite ile imal ediyoruz. Bölgede birçok değişik sektörün ihtiyaç duyduğu mikronize kalsiti Arslanlı olarak temin ediyor, ürettiğimi­z bu ürünleri aynı zamanda alçı ve yapı kimyasalla­rı ürünlerimi­zin de ana hammaddesi olarak kullanıyor­uz” dedi. Son olarak Artherm markası ile de ısı yalıtım ürünleri olan XPS, EPS ürünlerini imal ettiklerin­i anlatan Arslan, yakın zamanda faaliyete geçirecekl­eri tesislerin­de de Arperlit markasıyla perlitin üretecekle­rinin bilgisini verdi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye