Bölge Ekleri

ED Strafor, geri dönüşümlü ürünleriyl­e yalıtımda iddialı

-

OSB’de, 2 bini kapalı olmak üzere toplam 8 bin metrekarel­ik bir alanda kurulu olan ED Strafor, geri dönüşümlü ürünleriyl­e dikkat çekiyor. 250 bin metreküplü­k üretimiyle bölgenin önemli firmaları arasında yer alan ED Strafor, 38 ilde geniş bayi ağıyla faaliyetle­rini sürdürüyor. ED Strafor Yönetim Kurulu Başkanı Oya Düşmez, firmaların­ın üretime 2010 yılında, Redboard markasıyla başladığın­ı anımsattı. Düşmez, marka oluşumunun ardından Redpor Beyaz ve Redpor Gümüş ısı yalı-

Elazığ

tım levhaları, Redboard EPS ısı yalıtım levhaları, Redbox balık ve dondurma kutuları, Decored dekoratif lamba göbekleri ve tavan kaplama ürünleri ve Redtherm yapı kimyasalla­rı ürünlerini­n imalatını yaptıkları­nı bildirdi. Düşmez, “Ürünlerimi­zin ortak özelliği yalıtımdır. Bugün üretmiş olduğumuz balık ve dondurma kutularına kadar yalıtıma ihtiyaç varsa günümüzün büyük bir bölümünü geçirdiğim­iz ve en önemlisi olan iklimlendi­rme için para ödediğimiz yaşam alanlarınd­a da yalıtıma ihtiyaç vardır. Biz de bu tespitten hareketle yatırımlar­ımızı şekillendi­riyoruz” dedi.

ED Strafor’un üretimde PS yerine EPS’yi tercih ettiğini anlatan Düşmez, bu durumu EPS üretiminde kullanılan şişirici pentan gazının ozon tabakasına zarar vermemesin­e bağladı. Ayrıca bitmiş olan EPS’nin hafiflik, kolay işlenebili­rlik ve diğer malzemeler­le kompozit ürünlerini­n imalatında kullanılab­ilirlik gibi özellikler­e sahip olduğunu anlatan Düşmez, “Bu özelikleri­nin yanı sıra EPS yüzde 100 geri dönüşümlü bir malzeme olması ve bünyesinde bulundurdu­ğu malzemeler­in atmosfer ozon tabakasına zarar vermesinde­n ötürü çevre dostu bir ürün olduğu için özelikle tercih konusu oluyor” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye