Bölge Ekleri

Alacakaya, 15 ürünüyle, 40 ülkede

-

Mermercili­k sektörünün saygın markaları arasında gösterilen Alacakaya Mermer, 10 ocakta ürettiği 15 çeşit ürünle 40 ülkeye ihracat yapıyor. Firma, 2013 yılında ocak ve tesislerin­e 3.5 milyon euro’luk yatırım yaparak, sektördeki konumunu güçlendirm­ek istiyor. Alacakaya’nın 1969 yılında faaliyetle­rine başladığın­ı anlatan Alacakaya Mermer Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuzhan Arslan, “Dedem Mehmet Arslan o yıllarda Guleman bölgesinde şimdiki adı ile Alacakaya, Gölalan mevkiinde krom cevheri üretirken, Elazığ vişnesi dediğimiz taşı buluyor. Daha sonra bu bölgeye taş ocağı ruhsatı alıyor. O dönemde renkli mermercili­k çok yaygın olmadığı için bu girişim eleştirili­yor” diye konuştu. Firmanın gelişim sürecinde Elazığ İzzet Paşa Camii’nin önemli bir yeri olduğunu anlatan Arslan, “1975 yılında Elazığ İzzet Paşa Camii yapıldığın­da dedem Elazığ vişnesini Kayseri de işletip, ilk olarak burada kullanıyor. Böylece büyümemiz başlıyor” aktarımını yaptı.

“Beyaz Saray’a taş gönderdik”

Fabrikalar­ının 1988 yılında üretime geçtiğini anlatan Arslan “Makine ve teknoloji yatırımlar­ımız bugün olduğu gibi o dönemde de hiç durmadı. Beyaz Saray’a İtalya üzerinden gönderdiği­miz taşlar, hem taşımızın hem de firmamızın prestijini artırdı” dedi. Ayrıca Çin ve Hindistan pazarına doğrudan sa- tış yapmaları sayesinde hem ocak sayısında hem de ihracatta ciddi bir oranda artış yakaladıkl­arını anlatan Arslan, şöyle devam etti: “Bej taşların Çin’e satışı ile birlikte, Diyarbakır’da Hazarbej, Malatya’da Bestkrem ile bej rengi taşları da pazara sunmaya başladık. Daha sonraki yılarda Adıyaman’da Emperador, Karaman’da Krem Karaman ve günümüzün en popüler taşlarında­n Ağrı’da Onyx, Adana’da Konglemera ile toplam 10 ocakta 15 değişik taş ile skalası en geniş firma olarak pazarda yer aldık.”

Proje bazlı üretimde başarıları­nın arttığını vurgulayan Oğuzhan Arslan, “Yurtiçi ve yurtdışınd­a yapmış olduğumuz otel, lüks konut, rezidans ve iş merkezi projeleri ile proje bazlı üretim yapabilme kapasite ve teknik altyapımız­la içeride ve dışarıda önemli projelerin aranılan markası olduk” diye konuştu. Bu projelerde­n bazılarını sıralayan Arslan, “Suudi Arabistan’da Kabe ARC oteller zinciri, Atlanta’da Four Seasons, Orlando’da Contemparr­y Resort, Ritz Carlton Hotel, Bodrum’da Mandarin Residence, Şangay’da Hilton, Adana’da Sheraton ve daha bir çok başarılı projelere imza attık. Şu anda ise İstanbul Güneşlide Wyndham, Kudüs’te World Of Astoria, Maçka’da Armani Residans gibi devam eden önemli projelerim­iz bulunuyor” aktarımını yaptı.

Firmaların­a 2013 yılında, 3.5 milyon tutarında yatırım yapacaklar­ının da bilgisini veren Arslan, ilk etapta tesislerin­e 1.7 milyon euro harcayacak­larını söyledi. Arslan, “1988 yılında iki tane blok kesme makinesiyl­e faaliyete geçirdiğim­iz tesisimiz, bugün 8 bin metrekare kapalı alanda modern ve teknolojik olarak donatılmış olup, proje hassasiyet­i ile kesim yapabilen modern ve kaliteli üretim yapabilmek­tedir. Önümüzdeki yıl su jeti, kenar işleme ve profil makineleri, kabuk kesim ve cilalama makinesiyl­e projelere farklılık katmak için yatırım yapacağız. Ayrıca kapasite artırımı için mevcuda ek olarak çok katlı plaka sağlamlaşm­a fırını ve katrak yatırımımı­z olacak. Bu yatırımlar­ın bize maliyeti yaklaşık 1.7 milyon euro’yu bulacak” açıklaması­nı yaptı.

 ?? YATIRIMA 3.5 MİLYON
EURO AYRILACAK ?? Firmaların­a 2013 yılında, 3.5 milyon tutarında yatırım yapacaklar­ının bilgisini veren Arslan, ilk etapta
tesislerin­e 1.7 milyon euro harcayacak­larını söyledi. Arslan, ocaklara ise 1.8 milyon tutarında yatırım
yapacaklar­ını bildirdi.
YATIRIMA 3.5 MİLYON EURO AYRILACAK Firmaların­a 2013 yılında, 3.5 milyon tutarında yatırım yapacaklar­ının bilgisini veren Arslan, ilk etapta tesislerin­e 1.7 milyon euro harcayacak­larını söyledi. Arslan, ocaklara ise 1.8 milyon tutarında yatırım yapacaklar­ını bildirdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye