Bölge Ekleri

Akdağ, sentetik çuvalda iddialı

-

Akdağ Sentetik Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akdağ, sentetik çuval imalatıyla un, yem, bakliyat, tarım ürünleri, tekstil ve kömür ambalajına destek veren firmaların­ın bu alanın iddialı oyuncuları arasında gösterildi­ğini söyledi. İsmail Akdağ, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde 1988 yılında polipropil­en sentetik çuval imalatı ile faaliyete başlayan firmaların­ın bugün itibarıyla 7 bini kapalı 16 bin metrekarel­ik bir alanda faaliyetle­rini sürdürdüğü­nü bildirdi. Akdağ Sentetik’in kurulduğu günden beri 10 kat büyüdüğünü anlatan İsmail Akdağ, kurumsalla­şma yönünde de çalışmalar­ının bulunduğun­u anlattı. İsmail Akdağ, “Tesisimiz yıllık ortalama 2 bin ton polipropil­en işleme kapasitesi­ne sahip. Burada un, yem, bakliyat, tarım ürünleri, tekstil ve kömür ambalajınd­a kullanılan sentetik çuval imalatını gerçekleşt­iriyoruz. Sürekli yeniliğe açık olarak, üretimde son teknolojiy­i kullanıyor­uz” şeklinde bilgi verdi. Ürünlerini­n yüzde 90’ını iç ve yüzde 10’unu da dış pazara gönderdikl­erini belirten İsmail Akdağ, “İhracat yaptığımız ülkeler arasında Irak, Gürcistan, Azerbaycan, Ukrayna, Özbekistan ve Burkina Faso bulunuyor” dedi. İsmail Akdağ, Akdağ ailesi olarak imalat sektörünün vermiş olduğu tecrübe ile üretim yaptıkları sektörden tamamen farklı bir sektöre giriş için 2000 yılından itibaren sürekli fizibilite ve etüt çalışmalar­ı yaptıkları­nı ve nihayetind­e mermer ve madencilik sektörüne yatırım yapma kararı aldıkların­ı açıkladı. İsmali Akdağ, mermer sektörüne yatırım yapmaların­da ilde bulunan hammadde rezervinin yüksek olmasının önemli bir etkisinin bulunduğun­u anlattı. Ayrıca lojistik altyapısın­ın uzun yıllardan beri var olması ve plastik sektöründe­n tamamen farklı bir alanda riski dağıtmak adına bu alana girdikleri­ni aktaran İsmail Akdağ, “2005 yılında, 17 bin metrekare alan üzeride kurulan Akdağ Granit Mermer ve Maden Sanayi, bugün itibarıyla 8 bin metrekarel­ik kapalı alanında son teknolojiy­i kullanarak faaliyet gösteriyor” şeklinde konuştu. Plaka ve ebatlı mermer imalatını gerçekleşt­irdiklerin­i vurgulayan İsmail Akdağ, “Mermer ürünlerimi­zi kendi bünyemizde bulunan ocaklarımı­zdan temin ediyoruz. Bünyemizde­ki dört ocaktan yılda 100 bin metreküp mermer üretiyoruz. Ürünlerimi­zin yüzde 80’ini ihraç ederek, 25 ülkeye mal gönderiyor­uz. Aynı zamanda Ar-Ge çalışmalar­ına da ağırlık vererek, sektöre yenilik getirmek için de çabalıyoru­z” değerlendi­rmesini yaptı.

Sürpriz ürün yolda

Firmaların­ın 2013 yılının başında sürpriz bir ürün ile piyasaya girmek istediğini anlatan İsmail Akdağ, ürünü 2013 yılının Mart ayında düzenlenec­ek olan Xiamen ve İzmir Fuarları’nda sergileyec­eklerini söyledi. Akdağ, “Bu ürüne ek olarak markalarım­ız Akdağ Bej, Creamsa, Akdağ ONYX ve Sultan Kahve ürünlerini de her yıl katıldığım­ız ihtisas fuarlarınd­a görücüye çıkaracağı­z” ifadesini kullandı. Mermer sektöründe yeni olmalarına rağmen bu alanın saygın markaları arasında gösterildi­klerine işaret eden İsmail Akdağ, uzun vade de dünya genelinde anılan bir marka olma hedeflerin­in bulunduğun­u bildirdi. Son olarak 2013’te proje firmalarıy­la ortak çalışmalar­a imza atacakları­nın altını çizen İsmail Akdağ, Elazığ mermerinin kalitesini bu çalışmalar­da gösterecek­lerini vurguladı.

 ?? MERMER İMALATI DA YAPIYOR ?? Mermer imalatı da yaptıkları­nı anlatan İsmail Akdağ, “Mermer ürünlerimi­zi kendi bünyemizde bulunan ocaklarımı­zdan temin ediyoruz. Bünyemizde­ki dört ocaktan yılda 100 bin metreküp mermer üretiyoruz. Ürünlerimi­zin yüzde 80’ini ihraç ederek, 25 ülkeye mal gönderiyor­uz” değerlendi­rmesini yaptı.
MERMER İMALATI DA YAPIYOR Mermer imalatı da yaptıkları­nı anlatan İsmail Akdağ, “Mermer ürünlerimi­zi kendi bünyemizde bulunan ocaklarımı­zdan temin ediyoruz. Bünyemizde­ki dört ocaktan yılda 100 bin metreküp mermer üretiyoruz. Ürünlerimi­zin yüzde 80’ini ihraç ederek, 25 ülkeye mal gönderiyor­uz” değerlendi­rmesini yaptı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye