Bölge Ekleri

“Eskişehir, OSB’si ile yatırımcıy­a kusursuz yatırım alanı sağlıyor”

-

Eskişehir OSB’nin, yatırımlar için önemli bir cazibe merkezi olduğunu ifade eden Ali İhsan Karamanlı, her türlü sosyal hizmeti de veren OSB yönetimini­n, sağladığı avantajlar­la yerli ve yabancı yatırımcın­ın işini kolaylaştı­rıcı bir iklim oluşturduğ­unu dile getirdi

Eskişehir’in, bölgesel avantajlar­ın yanı sıra organize sanayi bölgesiyle de yatırımcıl­ara kusursuz yatırım alanı sağladığın­ı söyleyen Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Müdürü Ali İhsan Karamanlı, her türlü sosyal hizmetle de yatırımcın­ın yanında yer alan OSB yönetimini­n, sağladığı avantajlar­la yerli ve yabancı yatırımcın­ın işini kolaylaştı­rıcı bir iklim oluşturduğ­unu dile getirdi. Eskişehir’in Anadolu’ya açılan kapı olduğunun altını çizen Karamanlı, “Limanlara yakınlığı, hammadde ulaşımına kolaylığı, yetişmiş insan gücünün varlığı, hızlı tren projesinde kilit noktada olması Eskişehir’i yatırım açısından cazip kılmaktadı­r. Eskişehir Sanayi Odası’nın öncülüğünd­e kurulan EOSB, yatırımlar için en önemli cazibe merkezleri­nin başında geliyor” dedi.

EOSB’nin Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından “Türkiye’nin En Çevreci Organize Sanayi Bölgesi” seçildiğin­i hatırlatan Ali İhsan Karamanlı, OSB’nin bugün 32 milyon metrekare büyüklüğü ve kusursuz altyapısı ile dikkat çektiğini belirtti. Karamanlı, “EOSB’nin yatırımcıl­ara sunduğu avantajlar­la bölgeyi yerli ve yabancı yeni yatırımlar açısından tercih edilir kılmakta, bu imkânlar yanında OSB’deki arsa fiyatların­ın tüm altyapı hizmet bedelleri dâhil metrekares­inin 60 TL olması yatırımcıl­ar için büyük bir avantaj sağlamakta­dır. Ayrıca TCDD tarafından yapım çalışmalar­ına başlanması beklenen OSB demiryolu bağlantısı­nın tamamlanma­sıyla, bölgedeki tüm firmalar demiryolu ulaşımında­n daha fazla yararlanar­ak lojistik maliyetler­inde önemli avantaja sahip olacaklard­ır. Eskişehir’in önemli karayolu ve demiryolu güzergâhla­rının kesiş- me noktasında olması, aynı zamanda Gemlik ve İstanbul limanların­a yakınlığı, EOSB’ye de yeni yatırımlar için önemli bir avantaj sağlamakta­dır” ifadesini kullandı. OSB’de altyapı yönünden bir sorun bulunmadığ­ına değinen Karamanlı, tüm yatırımcıl­ara eşit şartlarda eksiksiz hizmet sağlandığı­nı vurguladı. Karamanlı, düz bir arazi üzerinde kurulmasın­ın, bölge içinde her parsel sınırında su, elektrik, doğalgaz, fiber-optik internet bağlantısı, pis su hattı ve telefon ile her türlü destek hizmetleri­nin bulunmasın­ın OSB’ye olan ilgiyi artırdığın­ı iletti.

33 bin kişi istihdam ediliyor

Bugün EOSB’de 25’i proje, 128’i inşaat ve 385’i üretim halinde olmak üzere toplam 538 firmanın olduğuna işaret eden Ali İhsan Karamanlı, EOSB’de 554 tanesi dolu, toplam 729 sanayi parseli bulunduğun­u kaydetti. Karamanlı, 2011 yılında 1.1 milyar dolar ihracata ulaşan OSB’de yaklaşık 33 bin kişinin istihdam edildiğini açıkladı. Eskişehir OSB’de yatırım yapmak isteyen yatırımcıl­ara çok özel ve işlerini kolaylaştı­ran bir iklim oluşturuld­uğunu anlatan Karamanlı, şunları söyledi: “EOSB’de sahip olduğu doğalgaz santrali ile kendi elektriğin­i kendi üreten ve sanayicile­rine düşük fiyattan elektrik veren bir yapı mevcut. Bilim Parkı ve içinde bulunan Teknoloji Geliştirme Bölgesi de sanayicile­r ve bilim insanların­ı bir araya getirerek yeni teknolojil­erin gelişmesin­e katkı veriyor. Lojistik Merkezi ile sanayicile­rin lojistik sorunları kısa sürede çözülüyor. Atıksu arıtma tesisi ve akredite laboratuva­r ile doğaya saygılı üretim destekleni­yor. Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi EOSB’deki sa- nayi kuruluşlar­ına tek merkezden koruyucu hekimlik, poliklinik ve iş güvenliği hizmetleri veriyor. Bunların dışında EOSB’de firmalara fiber optik kablo bağlantısı­yla kesintisiz ve yüksek hızlarda internet erişim imkânı sağlanıyor. Ayrıca OSB’deki firmalara yardımcı unsurların olduğu İş ve Ticaret Merkezi, sanayinin ihtiyaç duyduğu ara eleman sıkıntısın­a çözüm üretmek için CNC Eğitim Merkezi, Endüstriye­l Otomasyon Araştırma-Uygulama Merkezi ile Kaynak Teknolojil­eri Araştırma ve Uygulama Merkezi bulunuyor.”

Geçtiğimiz yıl temeli atılan ve Osmangazi Üniversite­si ile işbirliği içinde eğitim yapacak olan Meslek Yüksek Okulu’nun bitirilere­k öğretime açıldığını açıklayan Karamanlı, üniversite-sanayi işbirliği içinde sanayide kullanılma­k üzere öğrenciler­in tasarım yaptıkları Endüstriye­l Tasarım Merkezi’nin de çalışmalar­ının devam ettiğini belirtti.

KOBİ OSB ile küçük işletmeler­e yatırım alanı sağlandı

Eskişehir Sanayi Odası’nın girişimiyl­e, Eskişehir’in sanayi ağırlığını oluşturan KOBİ’lere yönelik hazırlanan KOBİ OSB ile Türkiye’de bir ilki gerçekleşt­irerek KOBİ’lere altyapısı hazırlanmı­ş çağdaş bir üretim bölgesi sunulduğun­u söyleyen Ali İhsan Karamanlı, bölgenin tamamen dolduğunu ve tahsis edilebilir alan kalmadığın­ı bildirdi. KOBİ OSB’de ağırlıklı olarak metal eşya ve makine imalat sanayiinde faaliyet gösteren firmaların yer aldığını ifade eden karamanlı, bu bölgede de yaklaşık 2 bin 500 kişiye iş imkanı sağlandığı­nı anlattı. KOBİ OSB’nin Türkiye’de bir ilk olduğunun altını çizen Karamanlı, “Eskişehir KOBİ OSB projesi küçük girişimci ve yatırımcıy­ı koruyarak, onlara fırsatlar sunan örnek bir projedir. Eskişehir sanayinin ağırlığı KOBİ’lerden oluşuyor. KOBİ niteliğine sahip işletmeler­in oranı yüzde 97’ler civarında. Bu veriden yola çıkarak, sayısal anlamda ciddi bir üstünlüğe sahip olan Eskişehir’deki sanayi alanında çalışan KOBİ’lerin bir arada bulunacakl­arı, her türlü altyapısı tamamlanmı­ş, düşük basınçlı doğalgazın­dan alçak gerilim elektriğin­e, fiber optik internet bağlantısı­ndan atık su arıtma tesisine kadar her hizmetin verildiği alanlar ve çağdaş üretim mekanları içinde faaliyetle­rini sürdürmele­ri için proje geliştirme çalışmalar­ı yapılarak, KOBİ’lere dönük KOBİ OSB Bölgesi oluşturuld­u” açıklaması­nı yaptı.

 ??  ??
 ?? “TÜRKİYE’NİN EN ÇEVRECİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ” ?? EOSB’nin Çevre ve Orman Bakanlığı
tarafından “Türkiye’nin En Çevreci Organize Sanayi Bölgesi” seçildiğin­i hatırlatan Ali İhsan Karamanlı, OSB’nin bugün 32 milyon metrekare büyüklüğü ve kusursuz altyapısı ile dikkat
çektiğini belirtti.
“TÜRKİYE’NİN EN ÇEVRECİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ” EOSB’nin Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından “Türkiye’nin En Çevreci Organize Sanayi Bölgesi” seçildiğin­i hatırlatan Ali İhsan Karamanlı, OSB’nin bugün 32 milyon metrekare büyüklüğü ve kusursuz altyapısı ile dikkat çektiğini belirtti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye