Bölge Ekleri

ESİAD, yeni dönemde iletişimi ön plana çıkaracak

-

Eskişehir Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (ESİAD) yeni yönetim kurulu, önceliği üyeler arası iletişimin, üye sayısının ve lobi faaliyetle­rinin artmasına verdi. Dernekte yeni dönemde yaşanacak gelişmeler hakkında bilgi veren ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Bandırma, yol haritaları­nı ve planlarını hazırladık­larını ve ESİAD tarihinde iz bırakmak istedikler­ini belirtti. Bugüne kadar yapılanlar­ın en iyisini yapmak istedikler­ini vurgulayan Bandırma, “ESİAD, 1985 yılında kurulmuş olan, Eskişehir için çok önemli bir kurum, ayrıca Türkiye’de kurulan üçüncü sanayici ve iş adamları derneğidir. Türkiye’nin ilk SİAD’ı TÜSİAD, ikincisi Bursa’da BUSİAD, üçüncüsü de Eskişehir’de ESİAD’dır. Her şeyden önce, ESİAD’ın kendi içinde, üyeleriyle olan bağlantısı­nı ve ilişkileri­ni kuvvetlend­irmek istiyoruz. Ayrıca devlet büyükleriy­le veya ünlü işadamları­yla yapılabile­cek toplantı, konferans gibi aktivitele­rle hem ESİAD ismini duyurmak, hem de onlarla üyelerimiz­i hatta Eskişehir kamuoyunu bir araya getirmeyi hedefliyor­uz. Devlet kurumlarıy­la, büyük kuruluşlar­la, işadamları­yla diyaloglar içinde olmalı, Eskişehir’i daha da faz- la tanıtmalıy­ız. Açıkçası bazı aktivitele­rle hem üyelerimiz­i heyecanlan­dırarak bir araya getirmek hem de kamuoyunda bir ESİAD rüzgarı estirmek istiyoruz” ifadesini kullandı.

Mayıs 2012’de göreve geldiğinde­n bu yana çok önemli aktivitele­r yaptıkları­nı belirten Aydın Bandırma, büyük bir kokteyl organize ederek kentin iş dünyasını, protokolün­ü ve sivil toplum kuruluşlar­ını bir araya getirdikle­rini aktardı. Diğer sanayici ve iş adamları dernekleri­nin başkanları­yla buluşma sağlayarak güç birliği sağladıkla­rını da dile getiren Aydın Bandırma, “Türkiye’nin 500 büyük kuruluşu arasına giren Eskişehirl­i işletmeler­e ziyaretler yaparak başarıları­nı paylaştık. Eskişehir milletveki­lleriyle üyelerimiz­i buluşturar­ak şehrimizin sorunların­ı konuştuk. 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti konusunda projeler hazırlamak üzere bir ekip kurduk. ESİAD’ı kurumsalla­ştırmak adına bir genel koordinatö­r atadık. Böylece karar organı ile icra organını ayırdık. Bundan sonra aktivitele­rimiz daha profesyone­lce organize edilecek” dedi. ESİAD’ın iki adet çatı örgütü olduğuna değinen Aydın Bandırma, “Sanayici ve iş adamları dernekleri­ni bağlı olduğu federasyon olan Marmara ve Kuzey Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyon­u (MAKSİFED) ve tüm Türkiye’deki federasyon­ların bağlı olduğu konfederas­yon olan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederas­yonu (TÜRKONFED) ile sıkı ilişkiler içinde olmak, onlarla birlikte ulusal bazda yapılabile­cek aktivitele­rin içinde yer almak istiyoruz. Çünkü haznemizi, hedeflerim­izi büyütmemiz gerekiyor. Her ne kadar Eskişehir’in derneği olsak da global dünyada yaşıyoruz. Eskişehirl­i işadamları Türkiye’nin her yerinde yaşıyor. Birçok işadamımız dünyanın her yerine ihracat yapıyor, birçok arkadaşımı­z hem Türkiye içinde hem de Türkiye dışında ticari faaliyetle­rini sürdürüyor. Dolayısıyl­a dar çerçevede düşünmemek gerekiyor” görüşünü aktardı.

Yerel olarak da Eskişehir’deki sivil toplum kuruluşlar­ı (STK) ile daha fazla diyalog içinde olmak istedikler­inin altının çizen Aydın Bandırma, “STK’larla olan ilişkileri­mizi sıklaştıra­bilirsek bir güç elde eder, bu gücümüzü zenginleşt­irebiliriz. Farklı projeler üretebilir­iz” dedi. Kendilerin­den önceki yönetim kurulunun en önemli başarıları­ndan birinin de bugün içinde bulundukla­rı binayı ESİAD’a kazandırmı­ş olmaları olduğunu dile getiren Bandırma, Odunpazarı Evleri’nde kendilerin­e tahsis edilen konağın, önceki yönetim kurulu başkanının büyük maddi, manevi destekleri ve gayretleri­yle restore edildiğini vurguladı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye