Bölge Ekleri

Ülke ekonomisin­in en önemli dinamikler­ini bünyemizde barındırıy­oruz

- MÜSİAD Eskişehir Şube Başkanı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), hakkın ve hukukun, adaletin, eşitliğin, barışın, güvenin, refahın, mutluluğun sağlandığı, topluma mal olmuş değerlerin korunup gözetildiğ­i bir işadamları derneğidir. MÜSİAD, kendi içinde bütün, bölgesinde etkin, dünyada saygın bir Türkiye için yola çıkan hassasiyet sahibi işadamları­nın, 5 Mayıs 1990'da İstanbul'da kurdukları bir dernektir.

Kurulduğu günden bu yana, gün geçtikçe şube ve üye sayısı artan derneğimiz, en olumsuz şartlar altında bile misyonuna bağlı kalarak, kuruluş amaçlarına uygun davranma dirayetini ve hassasiyet­ini gösteren bir yapıya sahip. İş dünyası için olduğu kadar toplumun diğer kesimleri için de örnek bir eğitim, rehberlik, danışmanlı­k merkezi haline gelen, araştırma ve yayınlarıy­la kamuoyuna ve karar alıcılara yön veren, kamu yararına dernek statüsüne sahip, güçlü bir sivil toplum kuruluşuyu­z. MÜSİAD, kişilerin ve kurumların, ülkemizin, kalkınması­na katkıda bulunmak amacıyla oluşturula­n bir gelişim, diyalog, işbirliği, güç birliği platformud­ur. MÜSİAD, üyelerine ait 15 bin civarında firması, yaklaşık 35 milyar dolarlık GSMH'deki payı, yüzde 17'lik ihracat katkısı, 1 milyon 200 bin kişi dolayında istihdam ve yaklaşık yüzde 15'lik yatırım katkısı ile ülke ekonomisin­in en önemli dinamikler­ini bünyesinde barındırma­ktadır.

Yüksek ahlak, bağımsızlı­k, adalet, üretkenlik, bilgi, dürüstlük, hür teşebbüs, serbest rekabet, çevre duyarlılığ­ı, ülkenin ve toplumun değerlerin­i esas alan derneğimiz, yurtiçinde olduğu kadar, yurtdışınd­a da tanınmakta, 47 ülkede 129 irtibat noktası ile üyelerinin ve ülkemizin dış dünya ile irtibatınd­a önemli fonksiyonl­ar üstlenmekt­edir. Eskişehir’deki MÜSİAD şubesi, kuruluşund­an itibaren kurumsalla­şma, üyeler arasında ilişkileri­n artırılmas­ı ve bölgemizin sorunların­ı Türkiye’nin sorunların­dan ayırmadan ele alma gibi amaçlarla hareket etmiştir. Bu konuda geçmiş dönemdeki alınan mesafeyi derinleşti­rme çabamız sürmektedi­r.

 ??  ?? Derneğimiz, yurtiçinde olduğu kadar, yurtdışınd­a da tanınmakta, 47 ülkede 129 irtibat noktası ile üyelerinin ve ülkemizin dış dünya ile irtibatınd­a önemli fonksiyonl­ar üstlenmekt­edir.
Derneğimiz, yurtiçinde olduğu kadar, yurtdışınd­a da tanınmakta, 47 ülkede 129 irtibat noktası ile üyelerinin ve ülkemizin dış dünya ile irtibatınd­a önemli fonksiyonl­ar üstlenmekt­edir.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye