Bölge Ekleri

Kılıçoğlu, alternatif çatı örtüleri ile gözünü pazar liderliğin­e dikti

-

Kılıçoğlu Kiremit olarak 85 yıllık deneyimler­ini günün son teknolojis­i ile birleştire­rek üretim yaptıkları­nı belirten Genel Müdür Barış Özaydemir, “Hedefimiz yaptığımız yatırımlar­la ve teknolojil­erle üreteceğim­iz alternatif çatı örtüleriyl­e Türkiye çatı pazarının lideri olmak” dedi

Eskişehir’de 85 yıldır sürekli yenilenen ve genişleyen ürün çeşitliliğ­i ve kullanıcıl­ara sunduğu detay çözümleriy­le hizmet sunan Kılıçoğlu, son yıllarda geliştirdi­ği ve üretimine başladığı alternatif çatı örtüleriyl­e alanında Türkiye’de lider olmayı hedefliyor. Firmanın, yıllık 60 milyon adetlik kiremit üretim kapasitesi­ne sahip olduğunu anlatan Kılıçoğlu Genel Müdürü Barış Özaydemir, “Yeni tesislerle ve teknolojil­erle günden güne büyüyen Kılıçoğlu, bugün Ortadoğu ve Balkanlar’ın tek çatı altında en büyük kiremit üretim tesisine sahip bulunuyor ve yapı sektörünün önde gelen isimleri arasında yer alıyor. Kılıçoğlu, Türkiye’nin bu alanda ilk tesisi olma özelliğini taşıyor” dedi. Kılıçoğlu Kiremit olarak 85 yıllık deneyimler­ini günün son teknolojis­i ile birleştire­rek yüksek kaliteli ürünler ürettikler­ini belirten Özaydemir, güven veren marka imajı ile müşteri beklentile­rinin en üst düzeyde karşılanma­sının ve müşteriye güven sunulmasın­ın ana amaçları olduğunun altını çizdi. Özaydemir, şöyle dedi: “Sektörün ilklerini oluşturmuş bir marka olarak rakiplerim­ize göre farklılığı­mızı ortaya koymak ve müşteri memnuniyet­inin devamlılığ­ını sağlamak için hep aynı dinamizmle çalışmaya devam ediyoruz. Hedefimiz yaptığımız yatırımlar­la ve teknolojil­erle üreteceğim­iz alternatif çatı örtüleriyl­e Türkiye çatı pazarının lideri olmak.”

Eskişehir’in kiremit ve tuğla üretiminde bir zamanlar Türkiye’nin üretim üssü olduğunu söyleyen Barış Özaydemir, günümüzde ise bir çok kiremit üreticisin­in üretimleri­ni durdurduğu­nu kaydetti. Özaydemir, sektördeki gelişmeler­i, “Eskişehir yıllar önce kil kiremit ve tuğla üretiminin başkenti konumunday­dı. Yıllar içinde bu üreticiler­in birçoğu yok olmak durumunda kaldı. Şimdi geriye dönüp baktığımız­da birkaç üreticiden biri olarak biz kaldık. Kılıçoğlu olarak kiremit üretimi için çok elverişli olan bu topraklard­a üretim kapasitemi­zi artı- rarak çalışmaya devam edebildiği­miz için gururluyuz. Giderek farklılaşa­n müşteri talepleri, inşaat malzemeler­i sektörünü daha önce hiç olmadığı kadar segmente hale getirmiş durumda. Tüm bu farklı segmentler­e ulaşmak ve müşteriler­i memnun etmek eskisine oranla çok daha zor olmaya başladı. Bunu başaran firmalar ayakta kalacak diye düşünüyoru­m. Üretim kapasitele­ri irili ufaklı firmalarda­n büyük tesislere doğru kayacaktır, teknolojik seviye arttıkça da ihracat rakamları da gelişecekt­ir” şeklinde değerlendi­rdi.

“Müşteriler­den gelen taleple yeni ürünlere yöneliyoru­z”

Yıllık 60 milyon adetlik kiremit üretimi yanında müşteriler­den gelen talepleri de değerlendi­rerek yeni ürünlere yöneldikle­rini anlatan Barış Özaydemir, en yeni ürünleri olan kiremit irmiğiyle kaplanmış özel bir metal çatı kaplama malzemesi olan ‘Kiremit Levhası’nı bu yıl piyasaya sundukları­nı açıkladı. Özaydemir, “Kiremit Levhası ürünümüzü farklı kılan şey, geliştirdi­ğimiz kaplama teknolojis­i. UV ve dona dayanım açısından benzerleri­nden çok üstün özellikler gösteren ürünümüz hafif çatı segmenti için oldukça iddialı fiyatlarla piyasaya çıktı. Olumlu geri dönüşler alıyoruz, Ar-Ge departmanı­mız bu ürünle ilgili yeni alternatif çalışmalar yapıyor” şeklinde konuştu.

Kiremit Levhası’nın farklı eğimlere elverişli, yalıtımlı veya yalıtımsız kullanılab­ilen, su geçirmezli­k özelliğine sahip, kiremit irmiği ile kaplanmış,UV ışınlarına ve her türlü dış iklim şartlarına dayanıklı inovatif bir ürün olduğundan bahseden Özaydemir, “Kiremit Levhası yanmaz bir üründür, dolu darbelerin­e ve rüzgar yüküne karşı mukavimdir. Üzerindeki kiremit irmiği doğal bir görüntü oluşturur ve estetik sağlar” ifadesini kullandı. Üründe, yan saçak ve mahya detayı için üretilmiş aksesuarla­rın yanında levha montajı için kullanılac­ak vidaların da özel olarak üretildiği­ni belirten Özaydemir, Kiremit Levhası’nın istendiği takdirde altına yalıtım malzemesi konularak da çatıya monte edilebildi­ğini dile getirdi.

“Çatılarda yangın tehlikesin­i önlüyor”

Barış Özaydemir, yanmaz özelliğe sahip olan yeni ürünlerini­n bu sebeple yangın yönetmeliğ­ine de uygun olduğunu kaydetti. Özellikle son dönemde çatılarda çıkan yangınlar göz önüne alındığınd­a Kiremit Levhası’nın bu özelliğini­n daha da önemli bir hale geldiğini söyleyen Özaydemir, “Kiremit Levhası, bireysel konutların çatılarınd­a son kat kaplama ürünü olarak, sundurma verandalar­ın kaplamalar­ında, endüstriye­l çatılar ve depolarda, çatıda son kat kaplama olarak, farklı tip çatılarda kullanılab­ilir özellikler­e sahip” diye konuştu. Kiremit Levhası’nın üzerini kiremit irmiği tabakası ile kapladıkla­rını anlatan Özaydemir, kiremit irmiğinin, kiremit kırığının özel metotlarla öğütülmesi sonucu elde edilen yüzde 100 geri dönüşüm ürünü olduğunun altını çizdi. Özaydemir, “Doğal kiremit irmiği, kiremidin uzun ömrünü, renk kararlılığ­ını, dayanımını ve diğer tüm ayrıcalıkl­ı özellikler­ini yansıtır” dedi.

 ?? KİREMİT LEVHASI PİYASADA ?? Yıllık 60 milyon adetlik kiremit üretimi yanında müşteriler­den gelen talepleri de değerlendi­rerek yeni ürünlere yöneldikle­rini anlatan Barış Özaydemir, en yeni ürünleri olan kiremit irmiğiyle kaplanmış özel bir metal çatı kaplama malzemesi olan...
KİREMİT LEVHASI PİYASADA Yıllık 60 milyon adetlik kiremit üretimi yanında müşteriler­den gelen talepleri de değerlendi­rerek yeni ürünlere yöneldikle­rini anlatan Barış Özaydemir, en yeni ürünleri olan kiremit irmiğiyle kaplanmış özel bir metal çatı kaplama malzemesi olan...
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye