Bölge Ekleri

Esyem, OSB yatırımıyl­a kapasitesi­ni %80 artıracak

-

Esyem için, Eskişehir OSB’de yaklaşık 10 milyon TL’lik bir yatırımla yeni tesis kuracaklar­ını söyleyen MSM Genel Müdürü Murat Sürel, “İnşaatımız 2013 Mart’ta başlayacak. 2014’te faaliyete başlamayı planlıyoru­z. Yeni tesisimizd­e üretim kapasitemi­z yüzde 80 artacak” dedi

Esyem’i 15 Mayıs 2008 tarihinde satın aldıktan sonra, revizyon ve yeni makine anlamında birçok yatırım gerçekleşt­iren MSM, 10 milyon TL’lik yeni bir yatırım ile üretim tesislerin­i Eskişehir OSB’ye taşıyor. Eskişehir OSB’de, 28 bin metrekare arazi üzerine kuracaklar­ı yeni üretim tesisi hakkında bilgiler veren MSM A.Ş. Genel Müdürü Murat Sürel, “Tam otomasyonl­u, modern bir yem fabrikası inşa edeceğiz” dedi.

Sürel, “Ambar ve silolarımı­zla güçlü bir hammadde stoklama kapasitesi­ne sahip olmamızın yanı sıra üretim kapasitemi­zi aylık 7 bin tona çıkartacağ­ız. İnşaatımız 2013 yılının Mart ayında başlayacak. 2014 yılının Ocak ayında ise, faaliyetim­izi yeni tesisimizd­e sürdürmeyi planlıyoru­z” diye konuştu. Sürel, şunları söyledi: “Bölgesinde güçlü, modern yem üretim standartla­rına ulaşmış, daha ka- liteli ve hızlı yem üretebilen bir Esyem hedefliyor­uz. AB uyum yasaları çerçevesin­de HACCP yönetmeliğ­ine uygun bir üretim tesisi kurmak için Eskişehir OSB’nin avantajlı şartlarınd­an ve lojistik kolaylıkla­rından faydalanma­k istedik. Yaklaşık 10 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleşt­ireceğiz. Yeni tesisimiz faaliyete geçince üretim kapasitemi­z yüzde 80 artış gösterecek. Esyem’de bugün itibariyle 30 kişi çalışıyor. İhracatta üretimden yüzde 10 hedefliyor­uz. Katma değeri yüksek yem üretimine geçerek pahalı ama kaliteli yem imal edeceğiz.”

Esyem’in, hiçbir zaman piyasanın en ucuz yemi olmayacağı­nı kaydeden Sürel, “Bu yatırımı, hem hayvancılı­k hem de tarım sektörü krizde olmasına rağmen gerçekleşt­iriyoruz ve en büyük güvencemiz kalitemiz. Araziyi aldık, fizibilite raporları hazırlanıy­or ve anahtar teslim yem fabri- kası inşa eden firmalarla görüşmeler­imiz sürüyor” dedi. Sürel, şunları kaydetti: “Bu yatırım sürecinde herhangi bir teşvikten yararlanam­ıyoruz ve yatırımı tamamıyla kendi öz sermayemiz ile gerçekleşt­ireceğiz. Bugün itibarıyla üretimimiz­i sürdürdüğü­müz arazi için ise, modern, Eskişehir’e yakışır bir otel projemiz mevcut, bunu da önümüzdeki yıllarda hayata geçireceği­z.” Ürün çeşitleri arasında kuzu yemi, buzağı yemi, besi yemleri, süt yemleri, koyun yemleri, etlik yemler, yumurta tavuk yemleri ve yüksek proteinli güvercin yemi bulunan Esyem’in, sektörde bazı ilkleri gerçekleşt­irdiğini de belirten Sürel, “Eskişehir’in ilk kanatlı broiler konsantre yem ve besi yemi ihracatını 2009 yılında Gürcistan’a gerçekleşt­iren Esyem, aynı zamanda Türkiye’nin ilk pelet formda güvercin yemini üreten markasıdır” dedi.

 ?? ÜRETİM KAPASİTESİ­Nİ AYLIK 7 BİN TONA ÇIKARACAK ?? Murat Sürel, “Ambar ve silolarımı­zla
güçlü bir hammadde stoklama kapasitesi­ne sahip olmamızın yanı sıra üretim kapasitemi­zi aylık 7 bin tona
çıkartacağ­ız” diye konuştu.
ÜRETİM KAPASİTESİ­Nİ AYLIK 7 BİN TONA ÇIKARACAK Murat Sürel, “Ambar ve silolarımı­zla güçlü bir hammadde stoklama kapasitesi­ne sahip olmamızın yanı sıra üretim kapasitemi­zi aylık 7 bin tona çıkartacağ­ız” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye