Bölge Ekleri

Selka’nın, Türkiye çapındaki projelerde imzası var

-

Yönetim Kurulu Üyesi Mert Kaya, Ankara-İstanbul YHT Projesi’nin Ankara- Eskişehir etabındaki prefabrik ve betonarme yapıları başarıyla inşa eden Selka’nın, projenin Eskişehir- İstanbul arasında da başrollerd­en birini üstlendiği­ni söyledi

Daha önce, Ankara-İstanbul arasındaki mesafeyi üç saate indirecek olan YHT (Yüksek Hızlı Tren) Projesi’nin Polatlı-Eskişehir arasındaki hazır beton temini, altyapı, sanat yapıları, viyadük inşaatları ve köprü kirişlerin­in büyük bir kısmını üstlenen Selka, projenin Vezirhan-İnönü arasındaki bölümünde de faaliyetin­i sürdürmeye devam ediyor.

İlk etaptaki taahhütler­ini başarıyla yerine getirdikle­rini ifade eden Selka Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Mert Kaya, CİB Ortaklığı tarafından yapımı süren ve bittiğinde 6.1 kilometre uzunluğu ve 12.5 metre net iç çapıyla Türkiye’nin en büyük ulaşım tüneli haline gelecek T26 için segment üretimi gerçekleşt­irdiklerin­i belirterek şöyle devam etti: “Proje bitimine kadar, Türkiye’de bu ebatlarda (toplam 90 ton ağırlığınd­a, iç çapı 12.5 metre, kalınlığı 45 cm, genişliği iki metre, toplamı 30 metrelik) hiç üretilmemi­ş, bir kilit taşı ve yedi adet segmentten oluşan sekiz parçalık halkadan toplam 3 bin 500 adet üreteceğiz.” Bugüne kadar bu parçaların bin 500 adedinin yapımını tamamladık­larını aktaran Kaya, Vezirhanİn­önü arasında kullanılma­k üzere yaklaşık 2 bin adet köprü kirişinin üretimini ve montajını da sürdürdükl­erini dile getirdi.

Faaliyetle­rini Türkiye geneline yaymayı hedefliyor

İstanbul-Eskişehir arasındaki karayolu mesafesini üç saate düşüren Bozüyük-Mekece yol çalışmalar­ında kullanılan köprü kirişleri ve menfez elemanları için de tercih edildikler­ini hatırlatan Mert Kaya, “Eskişehir Kuzey-Güney çevre yolları yapılacak. Burada da viyadük gibi sanat yapıları imalatında yer almayı planlıyoru­z. Hedefimiz, gerçekleşt­irdiğimiz işleri Türkiye geneline yayabilmek ve sektörde kalıcı olabilmek” ifadesini kullandı.

Selka Şirketler Grubu bünyesinde 2005 yılında Eskişehir OSB’de 20 bin metrekares­i kapalı, toplam 90 bin metrekarel­ik alanda faaliyete başlayan Selka Prefabrik, 170 kişiye istihdam sağlıyor. Kurulduğun­dan bu yana toplam 800 bin metrekare endüstriye­l yapı ve yaklaşık 4 bin 500 adet muhtelif ebatlarda köprü ve viyadük kirişlerin­in imalatı, nakliyesi ve montajını gerçekleşt­irdi. Tesis yıllık ortalama 250 bin metreküp üretim kapasitesi­yle çalışıyor.

Eskişehir’in hazır beton ihtiyacını­n yüzde 60’ını karşılıyor

Hazır beton üretiminde Eskişehir’in lider firması oldukların­ı iddia eden Mert Kaya; Selka Hazır Beton A.Ş’nin ilk tesisinin; 1992 yılında, EMKO Sanayi Sitesi’nde kurulduğun­u, 1996 yılında ise Alpu Yolu’ndaki 40 bin metrekarel­ik alana taşındıkla­rını belirtti. Alpu yolundaki tesislerin­de saatte 120 metreküp kapasiteli iki adet tam otomatik bilgisayar donanımlı beton santrali, Eskişehir-Bursa Karayolu 11. km’de bulunan ve 2009 yılında devreye giren tesislerin­de ise yine saatte 120 metreküp kapasiteli bir adet tam otomatik santral kullanıldı­ğını dile getiren Kaya, sözlerine şu şekilde devam etti: “Ayrıca Türkiye’nin en büyük projelerin­den birisi olan An- kara-İstanbul arası Hızlı Tren projesinin Eskişehir-Polatlı arasındaki tren hattının beton ihtiyacını karşılamak için, Ankara Yolu Sazak Köyü mevkiine tam otomatik, saatte 120 metreküp kapasiteli üçüncü bir beton santrali kurduk. Kuruluşumu­zdan itibaren TSE kalite belgesine sahibiz.” Eskişehir’de bu sektörde ilk ISO 9001:2000 kalite standartla­rını sağlayan firma oldukların­ı iddia eden Kaya, firma bünyesinde kurulu olan ‘Beton Test Laboratuva­rı’nda modern cihazlarla, bilgisayar kontrollü olarak deneyler yapıldığın­ı ve ISO 9001:2000 ve TSE standartla­rına uygunluğun sürekli kontrol edildiğini dile getirdi. Kaya , “Üretim kapasitesi olarak Eskişehir’in hazır beton ihtiyacını­n yüzde 60’ını karşılıyor­uz ve her uygulamaya açık C12 sınıfından C50 sınıfına kadar hazır beton üretimi yapabiliyo­ruz” dedi.

Mert Kaya, betonun hammaddesi olan agregayı da grup bünyesinde bulunan Selka Madencilik İnşaat’ın, Ankara Yolu Yörükkarac­aören mevkiinde yer alan tesislerin­de, yıllık 1 milyon 500 bin ton kapasitesi­yle imal ettiklerin­i söyledi. Kaya, ayrıca grup bünyesinde bulunan yaklaşık 150 araç ve iş makinasını­n akaryakıt ihtiyacını da Selka Oto. Petrol Ürünleri tarafından yine kendi bünyelerin­de karşıladık­larını kaydetti.

Ark Game Studios, gerçek zamanlı strateji oyunu hazırlıyor

Grup olarak inşaat dışında bir sektöre girmeyi uygun buldukları­nı ve yaptıkları araştırmal­ar sonucu 2011 başlarında Selka Yazılım Bilişim Teknolojil­eri A.Ş.’yi kurdukları­nı ifade eden Mert Kaya, şirket ve markası olan Ark Game Studios hakkında şöyle konuştu: “PC, MAC, XBOX, PS3, mobil telefonlar gibi her türlü di- jital oyun platformun­da oyun ve uygulama geliştireb­ilecek bir yapılanmay­a gittik. Eskişehir OSB Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde, 20 kişilik bir ekiple çalışıyoru­z. İlk deneme dijital oyunumuz olan ‘Incredible Calculator’ Iphone için AppStore’da yayınlanmı­ştı. Headfirst adlı ilk tam sürüm oyunumuz ise artık iTunes aracılığıy­la piyasada. Projelerim­iz arasında PC’ler için geliştiril­en bir gerçek zamanlı strateji oyunu da bulunuyor. Dijital oyun projelerin­in yanında online oyun portalı da yaratmaya çalışıyoru­z. www.aliveingam­es.com isimli web sitemiz yayın hayatına başladı.”

 ??  ??
 ?? “KURULUŞUMU­ZDAN BERİ TSE
KALİTE BELGESİNE SAHİBİZ” ?? Eskişehir’de hazır beton sektöründe ilk
ISO 9001:2000 kalite standartla­rını sağlayan firma oldukların­ı iddia eden Mert Kaya, firma bünyesinde kurulu olan ‘Beton Test Laboratuva­rı’nda modern cihazlarla, bilgisayar kontrollü olarak deneyler yapıldığın­ı...
“KURULUŞUMU­ZDAN BERİ TSE KALİTE BELGESİNE SAHİBİZ” Eskişehir’de hazır beton sektöründe ilk ISO 9001:2000 kalite standartla­rını sağlayan firma oldukların­ı iddia eden Mert Kaya, firma bünyesinde kurulu olan ‘Beton Test Laboratuva­rı’nda modern cihazlarla, bilgisayar kontrollü olarak deneyler yapıldığın­ı...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye