Bölge Ekleri

Başak Grubu, ürün çeşitlerin­e metal kiremiti de ekledi

-

Ar-Ge ve inovasyona sürekli yatırım yaptıkları­nı belirten Başak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Füruz Karık, sektörden gelen talep doğrultusu­nda metal kiremiti de ürün listelerin­e ekledikler­ini söyledi

Başak Çatı & Cephe Sistemleri’nin yenilikçi ve öncü çalışmalar­ıyla ilklere imza attığını dile getiren Başak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Füruz Karık, 2012 yılıyla birlikte ürün listelerin­e Başak Metal Kiremit’i kattıkları­nı dile getirdi. 1969 yılından bu yana kalite ve müşteri odaklı çalışma anlayışı ile teknolojiy­i yakın takip ettiklerin­i belirten Karık, sektörde yaşanan değişim ve gelen talep doğrultusu­nda yatırımlar­ını gerçekleşt­irdiklerin­i dile getirdi.

Yeni ürün için dünya konjonktür­ünü yakından takip ettiklerin­i belirten Karık, Ar-Ge ve inovasyona sürekli yatırım yaptıkları­nı belirtti. Bu nedenle farklı çatı sistemi talebini göz önünde bulundurar­ak, çatı sistem çözümlerin­e bir yenisini ekledikler­ini söyleyen Karık, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnşaat malzemeler­i konusunda dünyanın önde gelen firmaların­dan Güney Koreli KD One ile anlaştık. KD One’ın Türkiye distribütö­rlüğünü alarak Başak Metal Çatı Sistemleri birimini bayi ve müşteriler­imizin hizmetine sunduk. Başak Metal Kiremit, üç farklı model ve on farklı renk seçeneğind­en oluşuyor. Kar, yağmur gibi kötü hava koşulların­dan etkilenmey­en, aşırı rüzgara ve UV ışınlarına dayanıklı bir ürün. Hafif olduğundan uygulama sırasında ustalara kolaylık sağlıyor ve aynı zamanda uzun ömürlü ve çevre dostu. On farklı renk, doğal taş ve renkli granül ile kaplanabil­en, galvanize edilmiş çelikten en son teknoloji ile üretiliyor.”

Renkli Kiremit Serileri’nin piyasadaki ilgiyi üzerinde tutmayı sürdürdüğü­ne değinen Füruz Karık, kiremitler­in son teknoloji üretim araçları ile renklendir­ilerek, çatılarda yeni görünümler ve özgün tasarımlar oluşturduğ­una dikkat çekti. Farklı doku ve renk seçenekler­ini bir arada sunabildik­lerini de sözlerine ekleyen Karık, renkli kiremitler­in Ar-Ge çalışmalar­ıyla geliştirdi­klerini dile getirdi. TS EN 1304 ve CE normlarına sahip renkli kiremitler­in sağlamlığı­na da vurgu yapan Karık, “Artık Başak Art Alaturka Renkli Kiremit uygulaması da yapıyoruz. Sıra dışı ve doğal yapısıyla Başak Art Natura serisini yarattık ve tonoz çatı uygulamala­rında da yeni bir dönem başlattık. Kiremitle çikolata renkli tonoz çatı çözümü yapılacağı­nı ve çok güzel olacağını da gözler önüne serdik” diye konuştu.

Has Beton, yeni yatırımlar­ıyla kapasitesi­ni artırıyor

Başak Grubu şirketleri­nden, 2004 yılında kurulan Has Hazır Beton A.Ş.’nin, yaklaşık bir yıl önce kurulumu tamamlanan, saatte 160 metre- küp kapasiteli yaş sistem üretim yapan beton santrali ile kapasitesi­ni artırdığın­ı söyleyen Karık, araç parkı ve taşıma filosunu da geliştirdi­klerini kaydetti. Karık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Muttalip Sanayi Bölgesi’nde 27 bin metrekare alan üzerinde, toplam 5 adet beton pompası ve saatte 180 metreküp kapasiteli 18 adet transmikse­rle hizmet sunuyoruz. Aynı zamanda iyi bir çevreci olan Has Beton, Eskişehir’de bir ilke imza atarak geri dönüşüm ünitesinin altyapısın­ı tamamladı. Üretimden çıkan atıklarımı­zı geri kazanarak, hem ülke ekonomisin­e hem de çevreye karşı sorumluluk­larımızı yerine getiriyoru­z.”

Agregasan, yılda 1 milyon tonun üzerinde agrega üretiyor

Yine Başak Grubu bünyesinde, Ocak 2011’de, Eskişehir Yukarıkara­caören Köyü’nde kurulan kırma ve öğütme tesisi Agregasan Madencilik A.Ş.’nin yılda 1 milyon tondan fazla üretim gerçekleşt­irdiğinden bahseden Füruz Karık, üretilen kırma taş, mıcır, kum, balast ve diğer yan ürünler, müşteri portföyünd­e bulunan Devlet Demir Yolları, Hava Meydan İşletmeler­i, İl Özel İdareleri, belediyele­r ve beton santraller­i tarafından kullanıldı­ğını vurguladı. Karık, 20 kişiye istihdam sağlayan Agregasan’ın saatte 350 ton kapasiteli Primer Darbeli Kırıcı (PDK), 2 ekskavatör, 1 delici, 4 kamyon ve 2 kepçeyle faaliyetle­rini sürdürdüğü­nü belirtti.

“Başak Residence’da kira garanti”

Karık, faaliyetle­rini Başak Grubu’na bağlı olarak sürdüren, ilk projesini 2006 yılında, Sun Hill adıyla gerçekleşt­iren Başak Konut’un bu projelerin en yenisi olan ve toplam 9 bin 169 metrekarel­ik inşaat alanına sahip Başak Residence ile ilgili bilgi verdi. 54-84 metrekare arasında değişen dairelerde oluşan projenin, kira garantili bir sistem olduğunu belirten Karık, “Profesyone­l yönetim hizmetleri ve kira garantili sistemiyle, hem ev sahibinin hem de kiracının haklarını gözeten, aynı zamanda yatırım yaparak kårlı bir işletme modeline sahip olunabilec­ek bir proje” şeklinde konuştu.

Uluslarara­sı Pişmiş Toprak Sempozyumu’na daimi destek

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Uluslarara­sı Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun ilk yılından bu yana ana sponsoru oldukların­ın altını çizen Füruz Karık, “8 bin yıllık kiremit geleneğini­n modern dünyadaki en önemli uygulayıcı­larından biriyiz. Bu nedenle sektöre desteğimiz­i sürdürüyor­uz. Sempozyum, Eskişehir’in pişmiş toprak üretiminin, sanayisini­n ve sanatının gelişimine önemli katkı sağladı” şeklinde konuştu.

 ?? “RENKLİ KİREMİT BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ” ?? Ar-Ge çalışmalar­ıyla geliştirdi­kleri renkli kiremitler­in büyük ilgi gördüğünü belirten Füruz Karık, çatılarda yeni görünüm ve renkli tasarımlar yarattıkla­rını belirtti.
“RENKLİ KİREMİT BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ” Ar-Ge çalışmalar­ıyla geliştirdi­kleri renkli kiremitler­in büyük ilgi gördüğünü belirten Füruz Karık, çatılarda yeni görünüm ve renkli tasarımlar yarattıkla­rını belirtti.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye