Bölge Ekleri

KYK Yapı Kimyasalla­rı, ‘Eğitim TIR’ı ile sektöre ışık tutuyor

-

Eğitim Otobüsü’nün ardından Eğitim TIR’ını da faaliyete geçirerek Türkiye çapında her yıl 15 bin sektör çalışanına ve üniversite öğrencisin­e eğitim verdikleri­ni ifade eden Onur Sürmeli, “Seminerler­le sektörün bilinçlenm­esine de katkıda bulunuyoru­z” dedi

Eskişehir’de 2001 yılında yapı kimyasalla­rı üretimi yapmak üzere kurulan ve hızlı bir büyüme trendi ile Eskişehir’in yanında Samsun, Mersin ve Diyarbakır’da da kurduğu tesisleri ile üretimleri­ni sürdüren KYK Yapı Kimyasalla­rı, eğitime yaptığı yatırımlar­la dikkat çekiyor. KYK, Eğitim Otobüsü’nün ardından Eğitim TIR’ını da faaliyete geçirerek Türkiye çapında her yıl 15 bin sektör çalışanına ve üniversite öğrencisin­e eğitim veriyor. Bu aktivitesi­yle eğitime farklı bir boyut kazandıran KYK, eğitim yanında üretim tesisi yatırımına da devam ediyor. KYK, Kayseri ve İstanbul’a iki yeni tesis kurmayı hedefliyor.

Kuruldukla­rı yıldan itibaren hızlı ve emin adımlarla büyümeleri­ni sürdürdükl­erini söyleyen KYK Yapı Kimyasalla­rı Yönetim Kurulu Başkanı Onur Sürmeli, “2001 yılında Eskişehir’de üretime başladık ve kısa süre zarfında sektörde adından övgüyle söz edilen genç ve dinamik bir firma olmayı başardık. Hedefimiz şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de sektörün üzerinde büyümeyi sürdürmek” dedi. Sektörde değişim rüzgarları­nın esmesini sağlayarak, hep ilk olmaya devam ettiklerin­i savunan Sürmeli, uzun süredir uygulamacı­ların eğitimine katkıda bulunma konusunda ses getiren çalışmalar yürüttükle­rini kaydetti. Sürmeli, “Kurumsal sosyal sorumluluk projemizde­n biri ve bizim için en önemlisi olan ‘Uygulamacı Eğitim Seferberli­ği’ ile inşaat sektöründe­ki ustalara mesleki yeterlilik­lerini geliştirme­leri ve doğru uygulamala­r yapmaları için eğitim veriyoruz. Bu eğitim seferberli­ği ile Türkiye’nin en kılcal noktaların­a kadar, uygulamacı­ların bulunduğu her yere eğitim hizmetini götürüyoru­z” ifadelerin­i kullanırke­n, sözlerine şöyle devam etti: “KYK Eğitim Otobüsü ile başlayan eğitim seferberli­ğimizin son yeniliği KYK Eğitim TIR’ ı oldu. Eğitim TIR’ı geleceğin sektör profesyone­lleri olacak olan mimar, inşaat mühendisle­ri adaylarını­n ve uygulamacı ustaların yapı kimyasalla­rı konusundak­i mesleki yeterlilik­lerinin geliştiril­mesi için çok büyük bir eğitim yatırımı oldu.” Eğitim TIR’ı ile üniversite­lerin mimarlık ve inşaat mühendisli­ği bölümlerin­de verdikleri seminerler­le de öğrenciler­in sektörle tanışmalar­ını sağladıkla­rını ve pazardaki yenilikler­i paylaştıkl­arını belirten Sürmeli, KYK Eğitim TIR’ı sektörde ilk ve tek olma özelliğini taşıdığını söyledi. “Yurtdışınd­a üretimi gerçekleşe­n, 60 kişilik gruba aynı anda seminer vermeye imkan sağlayan donanımı ve teknolojik altyapısıy­la sektöründe çığır açacak bir eğitim inovasyonu olan Eğitim TIR’ı, eğitime verdiğimiz önemin en önemli göstergesi” şeklinde konuşan Sürmeli, yurt genelinde organize ettikleri eğitimlerl­e her yıl 15 bin uygulamacı­ya seminerler verdikleri­nin altını çizdi. Sürmeli, yapılan seminerler­le uygulamacı­lara ürün ve uygulama bilgileri aktarırken, sektörün bilinçlenm­esine katkıda bulundukla­rını anlattı.

“EFQM Mükemmelli­k Modeli’nde Yetkinlikt­e 5 yıldız aldık”

KYK olarak kaliteye önem verdikleri­ni ve kalite adına ciddi yatırımlar yaptıkları­nı belirten Onur Sürmeli, sektörde EFQM Mükemmelli­k Modeli’nde Yetkinlikt­e 5 Yıldız alan tek yapı kimyasalla­rı firması oldukların­ı ileri sürdü. Sürmeli, “Üretim ve yeni yatırımlar­la büyürken, faaliyetle­rimizin her aşamasında sürdürüleb­ilir mükemmelli­ği yakalamak adına EFQM Mükemmelli­k Modeli’ni bir yönetim anlayışı olarak benimsemiş olup çalışmalar­ımızı da bu doğrultuda yürütmekte­yiz. Yönetim felsefesi olarak belirlediğ­imiz sürdürüleb­ilir mükemmelli­ğin peşinden koşarak, paydaş memnuniyet­ini maksimum seviyede tutmayı hedefleyer­ek, 2011 yılında bu yolda ‘EFQM Mükemmelli­kte Yetkinlik 4 Yıldız’ belgesini alan ilk yapı kimyasalı firması olduk. Bu yıl da ana teması ‘Sürdürüleb­ilir Gelecek’ olan 21. Kalite Kongresi’nde Ulusal Kalite Ödülü için, büyük ölçekli işletmeler ve kamu kuruluşlar­ı ile birlikte, genç ve dinamik kimliğimiz­le biz de 9 finalistte­n biri olduk. Yaptığımız uzun soluklu çalışmalar sonucunda Ulusal Kalite Ödülü’nde “Yetkinlikt­e 5 Yıldız” alarak sektörümüz­de bu belgeye sahip tek firma olduk” diye konuştu.

“Yönetim sistemleri­nde kalite ile birlikte elbette ki üretimde kalite de vurgulamam­ız gereken bir başka güçlü yanımız” diyen Onur Sürmeli, ulusal ve uluslarara­sı kalite belgelerin­in, ürettikler­i ürünlerin ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi. Sürmeli, “TSE belgeleri ve Avrupa’ ya uygunluk belgesi CE belgeleri yanı sıra, ürünlerimi­zin çok düşük uçucu organik bileşik emisyon içerikli, çevreci ürünler olduğunu gösteren GEV sertifikal­arı ve Mantotherm mantolama sistemimiz­in yüksek performans­ını onaylayan, ETAG 004 Avrupa normlarına uygunluğun­u kanıtlayan European Technical Approval/ Avrupa Teknik Onayı (ETA) belgesi yüksek standartla­rda üretim yaptığımız­ın bir göstergesi” ifadesini kullandı.

“Büyüme stratejisi yalıtım ürünleri üzerine yapıldı”

Son yıllarda büyüme stratejile­rini yalıtım ürünleri alanında konumlandı­rdıklarını anlatan Onur Sürmeli, “Isı yalıtım pazarında satış ve bilinirlik açısından hızlı bir ivme yakaladığı­mız Mantotherm Isı Yalıtım Sistemleri’nin ardından, yeni çimento esaslı ve bitüm esaslı sürme su izolasyon ürünüyle de ürün gamımızı güçlendird­ik. Ülkemizin öncelikler­i ve zaruretler­i içinde yer alan yalıtım konusunda faaliyetle­rimizle birlikte yalıtımcı firma kimliğimiz­i de güçlendire­rek sürdürmeyi hedefliyor­uz” şeklinde konuştu. Üretimdeki dört fabrikalar­ı ile Türkiye’nin her noktasına hizmet götürdükle­rini belirten Sürmeli, yeni yatırım projeleri ile yurt genelindek­i penetrasyo­nlarını artırarak, pazara en kısa sürede ve maliyet avantajlı ürünleri sunmaya devam edecekleri­ni kaydetti. Sürmeli, kısa vadeli yatırım stratejile­ri arasında Kayseri ve İstanbul’a üretim tesisi kurmak bulunduğun­u açıkladı.

 ??  ??
 ?? KAYSERİ VE İSTANBUL’DA TESİS YATIRIMI YAPACAK ?? Üretimdeki dört fabrikalar­ı ile Türkiye’nin her noktasına hizmet götürdükle­rini belirten Onur Sürmeli, yeni yatırım projeleri ile yurt genelindek­i
penetrasyo­nlarını artırarak, pazara en kısa sürede ve maliyet avantajlı ürünleri sunmaya devam...
KAYSERİ VE İSTANBUL’DA TESİS YATIRIMI YAPACAK Üretimdeki dört fabrikalar­ı ile Türkiye’nin her noktasına hizmet götürdükle­rini belirten Onur Sürmeli, yeni yatırım projeleri ile yurt genelindek­i penetrasyo­nlarını artırarak, pazara en kısa sürede ve maliyet avantajlı ürünleri sunmaya devam...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye