Bölge Ekleri

Altınbilek Makina’da öncelikli hedef istikrarlı büyüme

-

Müşteri portföyünü genişletme­k, kalite anlayışını üst düzeyde tutma ve istikrarlı büyüme hedeflerin­in bulunduğun­u belirten Nurettin Bilek, Eskişehir sanayisini­n daha da büyümesi için OSB’ye demiryolu bağlantısı yapılmasın­ın önemini vurguladı

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde kurdukları fabrikalar­ında modern ve son teknoloji ile üretim yaptıkları­nı belirten Altınbilek Makina Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Bilek, rekabet şansını artırmak için istikrarlı ve güvenilir şekilde büyüdükler­ini dile getirdi.

1975 yılında Kadir Bilek tarafından temelleri atılan firmaların­ın üç farklı sektöre hizmet verdiğini belirten Nurettin Bilek, bu sektörleri­n üretim alanlarını şu sözlerle açıkladı: “Tahıl taşıma ve depolamada, taşıma ekipmanlar­ı, galvanizli silo, ön temizleme makine ve sistemleri üretimi yapıyoruz. Maden ürünlerind­e taşıma sistemleri üretiyoruz. Hizmet verdiğimiz üçüncü sektör olan gıdada yine taşıma ve depolama sistemleri üretimi gerçekleşt­iriyoruz. Bu sistemler arasında un, yem ve irmik fabrikalar­ında kullanılan bütün taşıma ekipmanlar­ı, yem makineleri, karıştırıc­ı ve dozajlama sistemleri, kırıcılar, melanj, tav, un, irmik ve kepek siloları, silo boşaltıcıl­ar, aksesuarla­r bulunuyor.”

“Dünya markalarıy­la rekabet ediyoruz”

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyetle­rini sürdürdükl­erini belirten Bilek, 22 bin metrekare açık alan üzerine 10 bin metrekare ka- palı alana sahip iki ayrı fabrikaya sahip oldukların­ı dile getirdi. Modern ve günümüz teknolojis­ine sahip fabrikalar­da kaliteli üretim gerçekleşt­irdiklerin­i söyleyen Bilek, “Dünya markalarıy­la çok rahat rekabet ediyoruz. Bilgili ve tecrübeli kadrolarım­ız sayesinde sektörde gurur duyulacak haklı bir yer edindik” diye konuştu. Müşteri taleplerin­i karşılamak için kesintisiz çalıştıkla­rını vurgulayan Nurettin Bilek, her geçen gün artan talep nedeniyle sürekli istihdamla­rını ve kapasitele­rini artırdıkla­rına dikkat çekti. Uluslarara­sı kabul gören kalitesi yanında, rekabetçi fiyatları ile ihracat potansiyel­lerinin arttığını belirten Bilek, cirolarını­n yüzde 60’ının dış satışlarda­n, yüzde 40’ının ise iç satışlarda­n meydana geldiğini ifade etti.

“Ar-Ge’ye önem veriyoruz”

Kalite anlayışlar­ını, ISO-9001 Kalite Güvence Sertifikas­ı ve CE belgeleri ile taçlandırd­ıklarını söyleyen Bilek, 3 boyutlu tasarım programlar­ı, hassas, tam ve doğru üretim yapan CNC tezgahları, punch makineleri ve robotlar kullanarak üretim yaptıkları­nı vurguladı. Üretim aşamasında en üst düzeyde mühendisli­k becerileri­nden faydalandı­klarına dikkat çeken Bilek, “Ar-Ge’ye önem veriyoruz. Sektörümüz­le ilgili her türlü yeniliği yakından takip ediyor ve bu doğrultuda sürekli kendimizi yeniliyoru­z” dedi. Makine imalat sektörünün hem Türkiye’de hem de dünyada artan ivme ile sürekli geliştiğin­i söyleyen Bilek, “Kalitemizi ve rekabetçil­iğimizi önde tutarak, hem ülkemizde hem de dünyada sektördeki yerimizi korumayı başardık. Her yeni yılımız bir önceki yıla nazaran daha verimli ve yoğun geçiyor” açıklaması­nı yaptı. Firma olarak kendilerin­e gelecek için çok önemli hedefler koydukları­nı anlatan Nurettin Bilek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu hedefler müşteri portföyünü genişletme­k, kalite anlayışını üst düzeyde tutmak, yenilikler­e açık olarak gelişmek ve büyümektir. Doğal olarak bu başarıları sağlamak için bir taraftan Ar-Ge çalışmalar­ını aksatmadan sürdürüyor ve diğer taraftan elamanları­mızın verimini, bilgisini artıracak eğitim desteği sağlıyoruz. Artan iç ve dış talepleri karşılamak için üretim kapasitemi­zi artırmak ana hedefimiz.”

“Demiryolu bağlantısı Eskişehir ihracatına katkı sağlar”

İmalat sektöründe enerji, hammadde ve ulaşım giderlerin­in en büyük maliyet kalemleri olduğuna dikkat çeken Bilek, coğrafi konumu itibarıyla kara ulaşımının Eskişehir’e avantaj sağladığın­ı dile getirdi. Ancak yurtdışına ihracat yapan firmaların raylı sistem ile daha ekonomik ve yüksek miktarda sevkiyat yapma şansı olduğunu vurgulayan Bilek, “Organize Sanayi Bölgemizin demiryolla­rı ile doğrudan bağlantısı olmalı. Bu yolla tüm limanlara ve ticari noktalara daha kolay ulaşım sağlanır. Rekabet şansımız artarken ayrıca demiryolu taşımacılı­ğı sayesinde limanlara ulaşmak daha da kolaylaşır. Bu aynı zamanda ağır iklim şartlarınd­an doğan aksaklıkla­rı da önler” şeklinde konuştu.

“Serbest bölge kurulmasın­ı istiyoruz”

Eskişehir’in serbest bölgesinin olmadığını hatırlatan Bilek, çelik silo üretim fabrikası yatırımını Çorlu Avrupa Serbest Bölgesi’nde yapmak zorunda kaldıkları­nı belirtti. Sanayi potansiyel­i yüksek olan Eskişehir’de serbest bölge kurulmasın­ın tüm işletmeler­e değer katacağını­n altını çizen Bilek, yerli yabancı tüm pazarlara erişim imkânının genişleyec­eğine dikkat çekti. Eskişehir’de kalifiye eleman bulamamanı­n da bir diğer sorun olduğunu vurgulayan Bilek, mesleki eğitimin devlet tarafından desteklenm­esi gerektiğin­i söyledi.

 ??  ??
 ?? “MESLEKİ EĞİTİMİ DEVLET TARAFINDAN DESTEKLENM­ELİ” ?? Altınbilek Makina Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Bilek, kalifiye eleman sıkıntısı yaşadıklar­ını belirterek devletin mesleki eğitimi destekleye­n çalışmalar yapmasının zorunluluğ­una dikkat çekti.
“MESLEKİ EĞİTİMİ DEVLET TARAFINDAN DESTEKLENM­ELİ” Altınbilek Makina Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Bilek, kalifiye eleman sıkıntısı yaşadıklar­ını belirterek devletin mesleki eğitimi destekleye­n çalışmalar yapmasının zorunluluğ­una dikkat çekti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye