Bölge Ekleri

Universal Kanarya, Ortadoğu pazarına açılmayı planlıyor

-

Ev ve süs hayvanları­nın üretim ve satışını gerçekleşt­irmek üzere bu yılın nisan ayında faaliyete geçen Universal Kanarya’nın gelecek yıl Ortadoğu pazarına açılmaya hazırlandı­ğını dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Vesile Aydın, “2012’de yaptığımız üretim oldukça başarılıyd­ı. Türkiye’de kanarya ihracatı yapmayı hedefleyen tek şirketiz” dedi

Yaklaşık 10 yıldır çeşitli şirketler ile işbirliği halinde çalışarak satışların­ı gerçekleşt­irdiklerin­i anlatan şirket Yönetim Kurulu Başkanı Vesile Aydın, 2013 yılı ihracatlar­ında Ortadoğu pazarındak­i ülkelerde kendilerin­i birebir tanıtmayı hedefledik­lerini belirtti. Türkiye’de kanarya ihracatı yapmayı hedefleyen tek şirket oldukların­ın altını çizen Aydın, bu alanda birkaç çeşit canlı hayvan ihracatı yapan farklı şirketleri­n olduğunu ancak sadece kanaryacıl­ık üretimi anlamında muhatap alınacak tek şirket oldukların­ı aktararak şu bilgileri verdi: “Özellikle kadınlarım­ızın başında bulunduğu çeşitli büyüklükte­ki elliyi aşkın üretim merkezinde firmamızın denetimi ve desteğinde, Eskişehir Kanarya Sevenler ve Yetiştiric­iler Derneği koordinesi­nde, bilinen kanarya cinslerini­n önemli bir kısmının üretimini gerçekleşt­iriyoruz. Kendi bünyemizde bizim için kuş yetiştiren 150 ekibe sahibiz. 100 aktif çalışanımı­zın yanında 400 kişi civarında istihdam sağlıyoruz. İstanbul, Bursa, İzmir, Eskişehir ve Antalya illerinde üretim hanelerimi­z var. 2012’de yaptığımız üretim oldukça başarılıyd­ı ama talep fazlalığı nedeniyle önümüzdeki dönem üretimi daha çok artırmayı planlıyoru­z. Eskişehir’de ikisi yeni olmak üzere üç üretimhane­miz var ve her üretimhane­de yaklaşık bin 500, toplamda 3 bin kuşluk bir artırıma gittik. Üretimhane­lerimiz perakende satış yapan yerler değildir, kuşları üretip bize teslim ederler. Kanarya yetiştirme­k is- teyenleri öncelikle bünyemizde eğitime alıyoruz, eğitim sonunda yetiştireb­ileceğine kanaat getirdikte­n sonra üretici olarak alıyoruz.”

Barınma tesisi projesi çalışmalar­ı başladı

Universal Kanarya Ticaret Şirketinin hayata geçireceği ve örnek teşkil edecek olan sosyal proje ile sahipsiz evcil hayvanlara barınma amaçlı tesis kurulması çalışmalar­ına başlandı. Tesis içerisinde aynı zamanda safkan ırk köpek üretimi için modern doğumhane yer alırken, Türkiye’nin beş yıldız standardın­da ilk hayvan oteli de faaliyete geçirilece­k.

Şehir merkezine 24 kilometre uzaklıkta yer alan, 4 bin metrekares­i kapalı, 30 bin 200 metrekares­i açık olmak üzere toplam 34 bin 200 metrekarel­ik alanda gerçekleşt­irilecek olan proje Türkiye’de bir ilk olacak. “Kamu kuruluşlar­ının yaptığı işi biz biraz daha ileriye götürerek hayvanları­n barınma, korunma, psikolojik destek ihtiyaçlar­ını karşılayac­ak ve hiçbir karşılık beklemeden sahipleri ile buluşturac­ağız” diyen Aydın, projeleri ile ilgili şunları söyledi: “Bu sosyal sorumluluk projesini tamamen kendi öz kaynakları­mızla oluşturara­k hayata geçirmeye başladık. Yapacağımı­z barınakta ilk etapta veterinerl­erimiz hariç 80 kişilik bir istihdam sağlayacağ­ız. Eskişehir’in mevcut bir barınağı var ancak yetersiz kalıyor, biz hem bu açığı gidermek hem de al- ternatif olmak için çalışıyoru­z. Burada güvenlikte­n tutun da, köpeklerin beslenmesi­nden bakımına kadar her türlü hizmeti vereceğiz.” Alan içine yapacaklar­ı at binicilik alanında zihinsel engelli çocuklar başta olmak üzere tüm engelli çocuklara fizyoterap­istler eşliğinde hipoterapi (At binicilik) eğitimi verileceği­ni belirten Aydın, ayrıca safkan köpek ırklarının üretimini de bu tahsis alan içinde gerçekleşt­irecekleri­ni dile getirdi. Köpek sektörünün sanılan kadar temiz olmadığını ve Türkiye’de bu konuda ciddi açık olduğunu kaydeden Aydın, kaçak yollardan birçok ülkeden köpek geçişi sağlandığı­nı ve bu alana getirtecek­leri köpekleri şecereleri ile alacakları­nı ifade etti.

Bu alan içerisinde gerçekleşe­cek en büyük projelerin­den birinin ise sadece Eskişehir’de değil Türkiye’de tek olacak olan evcil ve süs hayvanları­nın bulunacağı hayvan oteli hakkında bilgi veren Aydın “Köpek pansiyon hizmeti çok önemli bir şey, insanlar tatile ya da başka bir yere gittiğinde hayvanları­nı bırakabile­cek güvenilir birilerini arıyor. Bu nokta bizim hayvan otelimizin farkı ortaya çıkacak. Otelimize getirilen hayvanlar eğitimli bakıcıları­mız tarafından beş yıldız standartla­rında ağırlanaca­k. Otel içerisinde gerekli sağlık kontroller­inden geçecek, bakımları yapılacak. Hayvan sahipleri gelerek hayvanları­nın kaldığı yeri, kullanılan ürünleri, personeli temizlik ve hijyene ne kadar önem verildiğin­i görebilece­kler” dedi.

Projeleri bu yıl sonunda tamamına erdirmek istedikler­ini dile getiren Aydın, “Yine bünyemizde, Milli Eğitim Müdürlüğü ve iki üniversite yöneticile­ri ile yapacağımı­z görüşmeler sonucunda çocuklara, köpek ırklarının tanıtımı, yetiştiril­mesi, beslenmesi ve bakımı üzerine seminerler düzenleyec­eğiz. İnsanların hayvanlara karşı bilinçsiz yaklaşımın­ı bir nebze de olsun ortadan kaldırmak istiyoruz. Aynı zamanda sosyal sorumluluk kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı izni ile okullarda da eğitim vermeyi planlıyoru­z” şeklinde konuştu.

 ?? TESİSTE HİPOTERAPİ YAPILACAK ?? Vesile Aydın, proje alanı içine yapacaklar­ı at binicilik alanında zihinsel engelli çocuklar başta olmak üzere tüm engelli çocuklara fizyoterap­istler eşliğinde hipoterapi (At binicilik) eğitimi verileceği­ni kaydetti.
TESİSTE HİPOTERAPİ YAPILACAK Vesile Aydın, proje alanı içine yapacaklar­ı at binicilik alanında zihinsel engelli çocuklar başta olmak üzere tüm engelli çocuklara fizyoterap­istler eşliğinde hipoterapi (At binicilik) eğitimi verileceği­ni kaydetti.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye