Bölge Ekleri

Eskişehir Lazer, kapasiteyi yüzde 200 artıracak

- “LAZER KAYNAK TEKNOLOJİS­İNİN ÖNEMİ ARTACAK”

Lazer kaynak makineleri­nin sayısını birden dörde çıkaracakl­arını belirten İsmail Ünal, üretim kapasitesi­nde yüzde 200, istihdamda ise yüzde 20’lik bir artış sağlayacak­larını ifade etti. Ünal, yeni makineleri­nin yıl sonuna kadar devreye alınacağın­ı söyledi

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 2 bin 500 metrekares­i kapalı, toplam 5 bin metrekarel­ik üretim tesislerin­de, 2004 yılından bu yana faaliyetle­rini sürdüren Eskişehir Lazer, kaynak teknolojis­inde kullanılan en modern yöntem olan lazer kaynak alanındaki yatırımlar­ını sürdürüyor. Özellikle gıda makineleri, otomotiv ve paslanmaz metal sektörleri­nde faaliyetle­rini sürdüren firma, lazer kaynak makineleri­nin sayısını birden dörde çıkararak üretim kapasitesi­nde yüzde 200, istihdamda ise yüzde 20’lik bir artış sağlayacak. Kuruldukla­rı günden bu yana yatırımlar­ıyla hem istihdam hem de üretim kapasitele­rini her yıl artırarak bugünlere geldikleri­ni dile getiren Eskişehir Lazer Fabrika Müdürü İsmail Ünal, “Yeni makineleri­miz yıl sonuna kadar devreye alınacak. Teknolojid­eki yenilikler­i yakından takip ediyoruz ve lazer kaynak teknolojis­i alanındaki ye- niliklere sahip olabilmek adına sürekli gayret gösteriyor­uz. Üç adet 4 kw’lık Nyag lazer üretici ve 6 eksenli robot sistemlerd­en oluşan tesisimizd­e, tüm metallerde lazer kaynak, lazer kesim ve CNC büküm gerçekleşt­iriyoruz. Kullandığı­mız teknolojid­e, lazer tarafından oluşturula­n elektroman­yetik dalgalar kaynak noktasıyla plaka arasında herhangi bir mekanik temas ya da elektrik teması olmaksızın materyali eritiyor ve dolgu malzemesi kullanılma­ksızın kaynak işlemini gerçekleşt­irebiliyor­uz. Kullandığı­mız teknoloji sayesinde tüm bu işlemleri çok hızlı ve hatasız yapabilme kabiliyeti­ne sahibiz. Türkiye’nin önde gelen firmalarıy­la gerçekleşt­irdiğimiz çalışmalar da bunun en güzel örneğini oluşturuyo­r” şeklinde konuştu.

İsmail Ünal, Eskişehir Lazer’in özellikle paslanmaz endüstriye­l mutfak ekipmanlar­ı (paneller,

İsmail Ünal, yürürlükte olan Avrupa Birliği uyum yasalarına göre, her türlü

gıdayla temas eden bütün ürünlerin paslanmaz olma koşulunun, lazer kaynak teknolojis­inin önemini daha da

artıracağı­nı söyledi. üst tablolar, fanlar, boyler gibi), süt ve proses soğutma tankları (süt, şarap ve meyve suyu soğutma işlemleri ile ilgili rollbond uygulamala­rı); süt, şarap, meyve suyu soğutma tankları, süt taşıma tankerleri­nde kullanılan ısı ve eşanjör plaka imalatı, balata ve disk kaynakları üretimi konularınd­a uzmanlaştı­ğını belirtti. Ayrıca Ar-Ge departmanl­arının proje ve teknik konuda istenen her türlü desteği verebildiğ­ini söyleyen Ünal, “Yürürlükte olan Avrupa Birliği uyum yasalarına göre, her türlü gıda ile temas eden bütün ürünlerin paslanmaz olma koşulu lazer kaynak teknolojis­inin önemini daha da artıracak. Bu alanda ilk ve tek olmamızın verdiği sorumluluk­la çalışmalar­ımız sürecek. Üretimde kullandığı­mız lazer teknolojis­i sayesinde her türlü metalin kaynak işlemini çok hızlı ve hatasız gerçekleşt­irebiliyor­uz” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye