Bölge Ekleri

Esfalt, Eskişehir Sivil Havaalanı ve Kütahya-Tavşanlı yolunu tamamladı

-

Esfalt, Eskişehir Sivil Havaalanı’nın yanı sıra Kütahya-Tavşanlı şehir geçişi yolunun yapımını da tamamladı. Esfalt, tesislerin­de saatte 600 ton sıcak asfalt üretme kapasitesi­ne sahip bulunuyor

Kozkayı’daki asfalt üretim tesislerin­de yılda 365 bin ton, Kütahya’daki asfalt üretim tesisinde ise 750 bin ton bitümlü sıcak karışım asfalt üretim kapasitesi­ne sahip olan Esfalt Eskişehir Asfalt Yol Yapı şirketi, Eskişehir Sivil Havaalanı’nın yanı sıra Kütahya-Tavşanlı şehir geçişi yolunun yapımını da tamamladı. Esfalt’ın Eskişehir ve Kütahya’daki üretim tesislerin­deki makine parkıyla saatte 600 ton sıcak asfalt üretimi kapasitesi­ne sahip olduğunu ifade eden Esfalt Şirket Müdürü Metin Atıcı, aynı zamanda sathi kaplama, altyapı ve üstyapı hizmetleri, zemin stabilizas­yonu, toprak işleri, agrega ve türevleri, soğuk asfalt üretimi, iş makinesi hizmetleri, inşaat taahhüt işlerinde faaliyet gösterdikl­erini ifade etti. Eskişehir Sivil Havaalanı’nın uluslarara­sı standartla­ra yükseltilm­esi, pist yapımı ve genişletil- mesi projesini geçtiğimiz ağustos ayında bitirdikle­rini belirten Atıcı, “Bu alandaki çalışmalar­ımızda 35 kişi istihdam ettik. Bunun yanında Kütahya-Tavşanlı Şehir Geçişi yolunun yapımını üstlendik ve burada da bir üretim tesisi kurduk. Bu üretim tesisimizd­e de 35 kişi istihdam ediyoruz. Mayıs 2011’de başladığım­ız yolun yapımını Aralık 2012’de tamamlayar­ak taahhüdümü­zü yerine getirdik” dedi.

Esfalt’ın 2007 yılından beri üretimini son teknolojiy­i kullanarak gerçekleşt­irdiğine değinen Metin Atıcı, ISO 9001 Kalite Belgesi’ne sahip olan ve 70 kişiye istihdam sağlayan Esfalt’ın yıllık cirosunun yaklaşık 15 milyon euro’ya ulaştığını dile getirdi. Atıcı, cironun artmasına paralel yatırımlar­ına devam edecekleri­ni ifade etti. Eskişehir’deki üretim tesisleri ile Eskişehir halkına da hizmet vermeye devam edecekleri­ni vurgulayan Atıcı, “Belediyele­rden ihalelerle aldığımız işlerde kaliteli ve standardı yüksek yollar imal ederek, renkli ve desenli asfaltlarl­a da yayalara daha güzel kaldırımla­r yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 ??  ?? Esfalt, Kozkayı’daki asfalt üretim tesisinde yılda 365 bin ton, Kütahya’daki asfalt üretim tesisinde ise 750 bin ton bitümlü sıcak karışım asfalt üretim
kapasitesi­ne sahip.
Esfalt, Kozkayı’daki asfalt üretim tesisinde yılda 365 bin ton, Kütahya’daki asfalt üretim tesisinde ise 750 bin ton bitümlü sıcak karışım asfalt üretim kapasitesi­ne sahip.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye