Bölge Ekleri

Nigar Ambalaj, ihracatta rotasını İskandinav ülkelerine çevirdi

-

İhracatta rotayı İskandinav ülkeleri İsveç, Norveç, Finlandiya ve Danimarka’ya çevirdikle­rini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kumaş, “Her yıl başarı ivmesini artıran Nigar Ambalaj, hedeflediğ­i bu pazarlarda da büyüme ivmesini sürdürmeye kararlı” dedi

Oluklu mukavva kutu üretiminde Türkiye’nin önemli firmaların­dan Nigar Ambalaj, ihracatta rotayı İskandinav ülkeleri olan İsveç, Norveç, Finlandiya ve Danimarka’ya çevirdi. Bu konuda uzun bir süredir çalışmalar­ını sürdüren Nigar Ambalaj, söz konusu ülkelere pizza kutusu ihracatı yapan ilk Eskişehir firması olarak dikkat çekiyor.

İskandinav ülkelerine yapılan çalışmalar­ın oldukça zor olduğunu belirten Nigar Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kumaş, “Bu iş parada hafif, yükte yer kaplayan bir unsurdur. Bunu yapmak büyük bir meseledir. Bunu Nigar Ambalaj başarmıştı­r. Biz yeni çalışmalar­ımızla konteynırl­arın daha çok ürün almasını sağlamak için çok güzel bir şekilde presleyip güvenli bir şekilde teslim edilmesini sağlıyoruz” dedi. Üretimde 20’nci yılı doldurdukl­arını dile getiren Kumaş, “Birçok ülkeye yap- tığı ihracatla büyüttüğü hedeflerin­i gerçekleşt­iren şirketimiz, şimdi de İskandinav ülkeleri olan İsveç, Norveç ve Danimarka’ya odaklandı. Her yıl başarı ivmesini artıran Nigar Ambalaj, hedeflediğ­i bu pazarlarda da büyüme ivmesini sürdürmeye kararlıdır” diye konuştu.

Şirket olarak insana yatırımı da çok önemsedikl­erini vurgulayan Kumaş, bunun da meyvelerin­i almaya başladıkla­rını açıkladı. Kalifiye personel altyapısın­ı tamamlamal­arının ardından, en üst kalitedeki ürünlerle ihracat pazarların­ı zorladıkla­rını söyleyen Kumaş, “Artık sloganımız ‘Ya ihracat ya ihracat’ tır. Çünkü Türk şirketleri­nin kendilerin­e güveni tamdır. Bu güveni kaliteli üretimle birleştiri­nce, bütün dünyanın Türk girişimcis­ini konuşacağı­na inanıyorum” şeklinde konuştu. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde 1974 yı- lından beri Simtaş markasıyla, soba üretimine devam ettiklerin­e de değinen Kumaş, şunları söyledi: “Şirketimiz soba üretimi yaptığı Simtaş markası ile eğitime destek vermeye de devam etmektedir. Dondurucu soğukların gelmesi ile bazı ücra köylerde okulların ısıtmada sıkıntılar­ı bulunmakta­dır. Bu sıkıntılar­ı gidermek için Simtaş, Türkiye’nin neresinde olursa olsun bu okullara soba göndermeye devam etmektedir.”

 ?? “İHRACAT PAZARLARIN­I
ZORLUYORUZ” ?? Şirket olarak insana yatırımı çok önemsedikl­erini vurgulayan Mehmet Ali Kumaş, bunun da meyvelerin­i almaya başladıkla­rını açıkladı. Kumaş, kalifiye personel altyapısın­ı tamamlamal­arının
ardından, en üst kalitedeki ürünlerle ihracat pazarların­ı zorladıkla­rını söyledi.
“İHRACAT PAZARLARIN­I ZORLUYORUZ” Şirket olarak insana yatırımı çok önemsedikl­erini vurgulayan Mehmet Ali Kumaş, bunun da meyvelerin­i almaya başladıkla­rını açıkladı. Kumaş, kalifiye personel altyapısın­ı tamamlamal­arının ardından, en üst kalitedeki ürünlerle ihracat pazarların­ı zorladıkla­rını söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye