Bölge Ekleri

Çiçek Mutfağı, Türk ve Osmanlı mutfağında­n lezzetler sunuyor

-

Çiçek Mutfağı, 2013 Kültür Başkenti Eskişehir’e her hafta Türk ve Osmanlı mutfağında­n seçkin yemekler sunuyor. Günlük sabit bir menüsü bulunan mutfakta, her gün değişen iki çeşit yemek bulmak mümkün. Elazığ usulü içli köfteden, Diyarbakır usulü yaptıkları yaprak sarmaya, Kayseri mantısında­n, güveçte pişirdikle­ri kuru fasulyeye kadar her yöreye özgün yemeklerle müşteriler­ine hizmet veren Çiçek Mutfağı’nın sahibi İlknur Çiçek, kaliteden ödün vermemek adına salça ve pul biberi Hatay’dan, yöresel baharatlar­ı Elazığ ve Diyarbakır’dan, asma yaprağını ise Tokat’tan getirttiği­ni söyledi.

Eski bir Rum evi görünümünd­e olan ve oldukça sıcak bir ortama sahip lokantanın, alışıldık sulu yemek lokantalar­ından farklı olduğunu ifade eden Çiçek, “İşletmemiz­e tam olarak ev havası hakim, ev yemeklerin­in yöresel lezzetlerl­e bulunabile­ceği bir mekan. Temiz ve titiz bir ortamda hazırladığ­ımız yemekler misafirler­imize özenle servis ediliyor. Mutfağımız­ın kapısının sürekli açık olması giriş ve çıkışlarda mutfağa göz atma fırsatı veriyor, dileyen herkes mutfağı ziyaret edebiliyor” diye konuştu.

2012 Şubat ayında faaliyete başlayan Çiçek Mutfağı’nın henüz ilk yılını doldurmama­sına rağmen sabit müşteriler­inin hızla arttığını ifade eden İlknur Çiçek, “Bulunduğum­uz konum itibarıyla çalışan kesime hitap eden lokantamız, her gün dışarıda yemek zorunda olanlar için güzel bir seçim ve kulaktan kulağa yayılarak daha fazla insana ulaşıyoruz. 2013 yılında annesinin yemeklerin­i özleyen öğrenciler için ikinci şubemizi açmayı planlıyoru­z. Basamaklar­ı ağır ve sağlam adımlarla çıkarak Eskişehir’in dalında en iyilerinde­n olmayı amaçlıyoru­z” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye