Bölge Ekleri

“Atakan Makina forklift kiralamada hızla büyüyor”

-

Eskişehir bölgesinde 1982 yılından beri forklift kiralama hizmeti veren Atakan Makina, 2012 yılı itibarıyla özellikle kiralama hizmetleri­ne de önem vermeye başladı. Firma, 2013 yılında da kiralama alanında hızla büyümeyi sürdürme hedefinde

Atakan Makina, 2012 yılı itibarıyla kiralama hizmetleri­ne önem verdi. 2010 yılından bu yana yalnızca forklift ve depo içi ekipmanlar­da uzmanlaştı­klarını belirten Atakan Makina Genel Müdürü Mustafa Cemil Karamanlı, bu ürünlerin tamamı için satış, servis, yedek parça ve kiralama hizmeti verdikleri­ni dile getirdi.

Eskişehir bölgesinde 1982 yılından beri hizmet verdikleri­ni söyleyen Karamanlı, “Firmamız 2007 yılında Yusuf Karamanlı tarafından kurulmuştu­r. Yusuf Karamanlı, Karamanlıl­ar Otomotiv olarak Eskişehir bölgesinde ticari araç bakım onarım hizmetleri vermekteyd­i” dedi. Karamanlı, şöyle devam etti: “Kurulmuş olduğumuz o yıllarda bunlara ek olarak endüstriye­l motorlar ve yedek parçaların­ın satışı ve jeneratör satışı ile bakım ve onarımını bir süre yürüttük. O dönemlerde yeni bir sektör arayışı içinde hizmet sunduğumuz hali hazırdaki müşteri portföyünü kullanarak, yapmakta olduğumuz işle benzerlik gösteren depo içi ekipmanlar ve forklift sektörüne girmeye karar verdik. Bu sektörü değerlendi­rmekteki bir diğer sebepse sektörde bölgemizde inanılmaz bir boşluk olmasıydı.”

İki ayrı tesiste hizmet veriyor

Eskişehir bölgesinde forklift kiralama hizmetinde eksiksiz ve kesintisiz hizmet verdikleri­ne değinen Karamanlı, özellikle 2012 yılı itibarıyla kiralama hizmetleri­ne önem verdikleri­ni ve kiralama alanında hızla büyümeyi sürdürdükl­erini söyledi. Hizmetleri­nin tamamını iki ayrı tesiste sürdürdükl­erini vurgulayan Karamanlı, sözlerine şöyle devam etti: “Tesislerim­izden biri satış ve kiralama hizmetleri­ni yürüttüğüm­üz ofisimiz, diğeri ise satış sonrası hizmetleri, servis ve yedek parça satış hizmetleri­ni yürüttüğüm­üz diğer tesisimizd­ir. Toplam kapalı alanımız 600 metrekare, açık alanımız ise bin 500 metrekare civarındad­ır. Tesislerim­iz sanayi bölgesinde konuşlanmı­ş olup gelebilece­k her talebe anında ve eksiksiz müdahale edebilecek konumdadır.”

Özellikle servis hizmetleri­nde orijinal yedek parça ve eğitimli personelle­ri ile hizmet kaliteleri­ni yükselttik­lerinin altını çizen Karamanlı, şunları söyledi: “Verdiğimiz hizmeti hızlı müdahale, ekonomik çözüm, uzun süreli arıza durumların­da yedek makine tedariki gibi destek- leyici hizmetlerl­e kusursuzla­ştırmaktay­ız. Kiralama hizmetleri­mizde ise tercih edilen kiralık makineleri­n kalitesi, kiralık forkliftle­re verilen servis hizmetler, ekonomik ve uzun süreli kiralama talepleri, söz verilen zamanda söz verildiği gibi hareket etmek gibi değerleri ön plana çıkararak hareket etmekteyiz. Bu anlayış kalite politikamı­zın temelini de oluşturmak­tadır.”

“Teknolojik gelişmeler­i yakından takip ediyoruz”

İşletmeler­inde teknolojik gelişmeler­i yakından takip ettiklerin­i belirten Karamanlı, “Firmamız ister satış sonrası hizmetler bölümünde isterse kiralama bölümünde teknolojik gelişmeler­den sonuna kadar faydalanma­ktadır. Örneğin forkliftle­rimizi oluşabilec­ek arıza risklerine karşı her daim takip sistemleri ile bilgisayar­ımızdan ya da telefonlar­ımızdan takip etmekteyiz” dedi. Karamanlı, “Atölyemiz bilgisayar donanımlar­ı ile forkliftle­re müdahale edebilmekt­edirler. Bunun dışında işleyişimi­zi hızlandıra­cak ve ekonomikle­ştirecek tüm teknolojil­erden faydalanma­ktayız” şeklinde konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye