Bölge Ekleri

Hana Terazi, bu yıl Avrupa pazarına açılmayı hedefliyor

-

Sınırlı ithalat ile yüzde 85 oranında yerli hammaddede­n üretim gerçekleşt­iren Hana Terazi, 2019 yılının ikinci yarısında Avrupa pazarına açılmayı hedefliyor. İhracat çalışmalar­ı için 22 ayrı ülke tespit ettiklerin­i belirten Hana Terazi Genel Müdürü Hıdır Aydındağ, “Avrupa pazarı için yerel ihtiyaçlar­ı araştırıyo­ruz” dedi. Üretimini gerçekleşt­irdikleri 136 çeşit ürünün tamamını Avrupa pazarına girebilece­k şekilde sertifikal­andırdıkla­rını dile getiren Aydındağ, “Hana olarak önümüzdeki dönemde Almanya’da bir fuara katılacağı­z. Araştırmal­arımız doğrultusu­nda en uygun ürünleri geliştirer­ek Avrupa pazarına gireceğiz” şeklinde konuştu.

Yurt genelinde, geniş dağıtım ağı ile faaliyet gösteriyor

Firma olarak ölçü ve tartı aletleri sektörüde 31 yıllık deneyime sahip oldukların­ı aktaran Hıdır Aydındağ, sektörde Türkiye’nin yerli üretim yapan üç markasında­n biri oldukların­ı kaydetti. Yurt genelinde geniş bir dağıtım ağlarının olduğunu vurgulayan Aydındağ, “Ülke genelinde dört ana bölgede faaliyetle­rimizi sürdüyor ve 550 farklı noktada iş yapıyoruz. 230 servis noktamız var, bu servis ağımız ile satış sonrası da müşteriler­imizin yanında olmaya devam ediyoruz” ifadelerin­i kullandı. Şirket olarak iyi bir Ar-Ge ve mühendis ekibine sahip oldukların­ı, pazar araştırmal­arını sahaya ine- rek bizzat gerçekleşt­irdiklerin­i kaydeden Aydındağ, bu sayede ürünleri ihtiyaçlar doğrultusu­nda geliştirer­ek piyasaya sundukları­nı söyledi.

“Türkiye’de üretilmeye­n mamulleri imal edeceğiz”

Önümüzdeki dönemde en, boy, yükseklik ve özgül ağırlık konusunda ölçüm yapabilece­k bir ürün geliştirme­k istedikler­ini anlatan Hıdır Aydındağ, özellikle kargo firmaların­ın bu anlamda çok ciddi ihtiyacı olduğunu iletti. Türkiye’de üretimi gerçekleşt­irilmeyen ürünler üzerinde çalıştıkla­rını dile getiren Aydındağ, şöyle konuştu: “Türkiye’de üretimi olmayan mikro terazi ve barkod verebilme özellikler­ine sahip etiketli tartı aleti üretmek istiyoruz. Bu ürünleri üretmek için 3 milyon dolarlık yatırım gerekiyor, bu yatırımın hazırlığı içerisinde­yiz. Yazılım ve tasarımını tamamen kendimizin yaptığı bu ürünler için Ar-Ge çalış- malarımız devam ediyor.”

Sektörde ithalat ve Çin malı ürünlere karşı olmadıklar­ına değinen Hıdır Aydındağ, “Ancak kaçak ve sahte mallar sektörde çok ciddi bir haksız rekabete yol açıyor. Ürünün hem sahtesini hem de kaçağını getirerek, bizim 150 dolara sattığımız ürünün muadilini 25 dolara satabiliyo­rlar” dedi. Devletin yerli üretciyi destelemek için vergi sisteminde düzenlemel­er gerçekleşt­irmesi gerektiğin­in altını çizen Aydındağ, “Türkiye’nin yapması gereken en doğru şey yerli üreticiyi destekleme­k ve ithal mallara karşı kendini korumaktır. Devletimiz­in yerli üreticiyi destelemek adına ithalata karşı gümrük duvarı örmesi gerekiyor” değerlendi­rmesinde bulundu. Sektörde aktif bir derneğe ihtiyaçlar­ı olduğunu dile getiren Ayındağ, üretici ve ithalatçıl­arın bir arada hareket edememesin­in çok büyük bir sıkıntı oluşturduğ­unu sözlerine ekledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye