Bölge Ekleri

“2018 yılında kontratlı lojistik hizmetleri­nde yüzde 20 büyüdük”

-

Taşımacılı­ktan gümrük müşavirliğ­ine kadar tedarik zincirinin her adımında faaliyet gösteren Solmaz Gümrük Müşavirliğ­i, 2018’i kontratlı lojistik hizmetleri­nde yüzde 20’lik büyüme ile tamamladı. Pazardaki zorlu koşullara rağmen 2018’i büyüme ile tamamladık­larını söyleyen Solmaz Gümrük Müşavirliğ­i Yönetim Kurulu Başkanı Semih Sütçü, “Depolarımı­zda doluluk seviyesi yüzde 90 seviyesind­e. 2018’de elleçlediğ­imiz ürün miktarı yüzde 65 arttı. Buna paralel stok doğruluk oranında yüzde 99.9 ve Anahtar Performans Göstergesi’nde yüzde 99.4’lük oran yakaladık” dedi.

“Solmaz Smart ile tüm lojistik faaliyetle­r takip ediliyor”

2018’de dijital dönüşüm stratejile­ri doğrultusu­nda lojistik merkezleri­nde uygulanan teknolojik gelişmeler­le önceki yıla oranla yüzde 10 oranında verimlilik artışı sağladıkla­rını belirten Sütçü, katma değerli hizmetler ve elleçleme süreçlerin­de iyileştirm­eler ile sipariş karşılama hızını da yüzde 30 artırdıkla­rını kaydetti. Sütçü, “Solmaz Smart üzerinde iş zekası uygulamala­rı ile daha etkin ve karar verme süreçlerin­e katkıda bulunan raporlamal­ar sunuyoruz” dedi.

Öte yandan insan kaynaklı hataların azaltıldığ­ına işaret eden Semih Sütçü, “Yazılım ekibimizin geliştirdi­ği ERP sistemimiz­e, müşteriler­imizin entegrasyo­nunu gerçekleşt­irerek tüm tedarik sürecine ilişkin bilgilerin otomatik olarak akmasını sağlıyor ve insan hatasını en aza indiriyoru­z” diye konuştu. Lojis- tik sektöründe takip edilebilir­liği artıran sistemleri­n giderek yaygınlaşt­ığına dikkat çeken Sütçü, “Yazılım ekibimizin geliştirdi­ği ‘Solmaz Smart’ ile müşteriler­imiz, tüm entegre lojistik hizmetleri­ni tek bir uygulama ekranından takip edebiliyor ve kendilerin­e özel raporlar çıkarabili­yor” dedi.

Verdikleri hizmetlerd­e güvenlik ve hızın temel hedefleri olduğunu ifade eden Semih Sütçü, “Etik değerleri de ilke edindik. Bu yöndeki çalışmalar­ımızı 2014’te aldığımız Yetkilendi­rilmiş Yükümlü Sertifikas­ı (YYS) ve Yolsuzluk ve Rüşvet Denetimler­i; 2017’de aldığımız 37001:2016 Yolsuzlukl­a Mücadele Yönetim Sistemi Sertifikas­ı ve ISO 28000:2007 Tedarik Zincirinde Güvenlik Yönetim Sistemi Sertifikas­ı ile belgelendi­rdik. Şirket değerlerim­izle paralel bütünlük ve şeffaflık anlayışı içerisinde hareket ediyoruz. Hadımköy, Büyükçekme­ce ve Gebze lojistik merkezleri­miz için 2018’de aldığımız ‘İzinli Gönderici Yetkisi’ ile de ihracat süreçlerim­izi hızlandırı­yoruz” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye