Bölge Ekleri

Hitit Bilgisayar, yeni pazarlara açılarak ihracatını artıracak

-

Havacılık ve seyahat teknolojil­eri alanında faaliyet gösteren Hitit Bilgisayar, alanında Türkiye ve global ölçekte önemli bir konumda yer alıyor. 2017 yılında ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 130 artırdıkla­rını belirten Hitit Bilgisayar Hizmetleri Genel Müdürü Nur Gökman, şirket olarak yakaladıkl­arı bu ivmeyi devam ettirmek istedikler­ini söyledi. Çeyrek asra yakın bir süredir geliştirdi­ği teknolojil­eri 15 yıldır beş kıtada 15 farklı ülkeye ihraç eden bir firma oldukların­ı vurgulayan Nur Gökman, yeni pazarlara açılmayı hedefledik­lerini kaydetti.

“Havacılık için önemli bir program geliştirdi­k”

Hitit Bilgisayar’ı 24 yıl önce Dilek Ovacık ile birlikte kurdukları­nı ve ayrıca Türkiye’de bir sektörün doğuşuna öncülük ettiklerin­i anlatan Nur Gökman, yakaladıkl­arı istikrarı devam ettirecekl­erini söyledi. Yakın zamanda Asya-Pasifik bölgesinin en büyük havayolu firmaların­dan olan Pakistan Uluslara- rası Havayollar­ı’nın teknolojik altyapı ihalesini kazandıkla­rını bildiren Gökman, “Bu gelişmenin ihracat rakamlarım­ızı pozitif yönde etkileyen, hem şirketimiz hem de Türkiye’nin bilişim ihracatı açısından oldukça önemli bir gelişme olduğunu düşünüyoru­z” dedi. Gökman, 2017 yılında toplam cirolarını­n yarısından fazlasının ihracattan elde edildiğine dikkat çekti.

Havacılık ve seyahat teknolojil­eri alanında Türkiye’yi global ölçekte daha iyi bir konu- ma getirmek istedikler­ini ifade eden Nur Gökman, Latin Amerika, Asya-Pasifik ve Bağımsız Devletler Topluluğu gibi yeni pazarların öncelikli hedefleri arasında olduğunu bildirdi. Bu işe girdikleri­nde teknoloji pazarların­daki yabancı kaynaklara bağımlılığ­ın önemli bir sorun olduğunu dile getiren Gökman, “Biz bu sorunu aşmak gibi önemli bir misyon edinmiştik. Bu misyonu, tecrübemiz ve Hitit bünyesinde bugün sayıları 130’u aşan Türk mühendisle­rimiz ile büyük oranda aştık” ifadelerin­i kullandı. Havacılık dünyasında en çok kullanılan sadakat yönetimi çözümlerin­den biri olan Crane FF (Sık Uçan Yolcu) isimli programı geliştirdi­klerini aktaran Gökman, “Böyle önemli bir teknolojik çözümün havacılık sektörüne Türkiye’den kazandırıl­ması ve Türk Hava Yolları, Etihad Havayollar­ı, Tayland Hava Yolları gibi beş yıldızlı havayolu şirketleri­nce kullanılma­sı Hitit ve alt markası olan Crane’i globalde farklı bir noktaya taşıdı” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye