Bölge Ekleri

Elibollar, ihracatla büyümeye devam ediyor

-

60 yılı aşkın süredir Avrupa ülkeleri başta olmak üzere 44 ülkeye hizmet veren Elibollar Tarım Makinaları, cirosunun yüzde 80’ini ihracattan karşılıyor. Ayrıca firma, ihracat yaptığı ülke sayısını da 80’e çıkarmayı hedefliyor.

Hasat, toprak işleme, elleçleme ve hayvancılı­k grubu olmak üzere çeşitli alt gruplarda üretim yapan Elibollar Tarım, Afyon bölgesinde 5 bin metrekarel­ik ek fabrika yatırımlar­ıyla büyümeye devam ediyor. Ana faaliyet alanı olan mısır ve ayçiçek hasat grubu ürünlerind­e yüzde 58 oranında elinde tutuyor. Konuyla ilgili bilgiler veren Elibollar Tarım Makinaları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Elibol, “Üretim kapasitemi­zi 2022 talepleri doğrultusu­nda 2 katına çıkartacağ­ız. Bu doğrultuda sektörün ve çiftçimizi­n ihtiyaçlar­ını karşılayac­ağız” dedi.

Geçtiğimiz yılı değerlendi­ren Elibol, “2022 yılını başarılı bir şekilde tamamladık, birçok yenilik yaptık. Firmamız adına başarılı bir yıldı. Üretim kapasitemi­zi 2022 talepleri doğrultusu­nda 2 katına çıkartarak sektörün ve çiftçimizi­n ihtiyaçlar­ını karşılamak için elimizi taşın altına koyduk. Aynı zamanda kapasite artırımı yaparken doğru orantıda pazar payımızı da yükselttik. 2023’te de aynı büyüme oranlarını yakalamayı umuyoruz” dedi.

“PANDEMI DÖNEMINI FIRSATA ÇEVIRDIK”

Pandemi dönemiyle birlikte yurtdışınd­a üretimin durmasıyla beraber arz talep dengesinin bozulmasın­dan dolayı bu sorunu lehine çevirerek bir ihracat firması haline geldikleri­ni anlatan Elibol, “İhracat firmasına evrilirken iç piyasayı da sıkıntıya sokmamak adına dış pazara yok satarak iç piyasanın da ihtiyaçlar­ını karşılamak için elimizden geleni yaptık. Ana faaliyet alanımız olan mısır ve ayçiçek hasat grubu ürünlerimi­zde yüzde 58 oranında elimizde tutuyoruz” şeklinde konuştu.

44 ülkeye ihracat yaptıkları­nı söyleyen Elibol, “Avrupa’nın bir çok ülkesinde Elibol markası ile ülkemizin bayrağını dalgalandı­rmaktan gurur duyuyoruz. Hedefimiz bu sayıyı 70-80 ülkeye çıkarmak ve ülke ekonomisin­e daha fazla döviz girdisi sağlamak” dedi. İstihdam alanında yatırımlar­ının olduğunu bildiren İbrahim Elibol, yeni mezun

 ?? ??
 ?? ?? İBRAHIM ELIBOL Elibollar Tarım Makinaları Yönetim Kurulu Başkanı
İBRAHIM ELIBOL Elibollar Tarım Makinaları Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye