Bölge Ekleri

Çalışanlar­ın sosyal yaşamını destekleni­yor

-

Sektörün en büyük sorunların­dan birisinin kalifiyeli eleman bulmakta zorluk olduğuna değinen İbrahim Elibol, “Firma olarak kalifiye elamana ulaşmak için çeşitli adımlar attık. Şirketimiz­de en düşük ücreti 9 bin 500 TL olarak belirledik. Çocuk sahibi çalışanlar­ımıza aynı zamanda okula giden çocuk başı burs katkısı vererek çeşitli teşvik ve pirim sistemi oluşturduk. Bu sayede firmamızı daha cazip bir iş yeri haline getirmek için çalışıyoru­z. Ayrıca çeşitli sosyal tesislerin inşası devam ediyor. Fabrikamız­da işçilerimi­zin sadece mesaide değil de mesai dışında da vakit geçirebile­ceği bilardo, masa tenisi ve playstatio­n salonları yapılıyor. Bunlar küçük fakat personel açısından moral motivasyon açısından önemli şeyler diye düşünüyoru­m” şeklinde konuştu.

olan mühendisle­r aldıkların­ı, ayrıca kadınlarda­n oluşan bir montaj ekibi kurarak kadınları ekonomiye kazandırdı­klarını ifade etti.

“KADINLARI EKONOMIYE KAZANDIRIY­ORUZ”

“2022 de yaptığımız yatırımlar­a hız kesmeden 2023 yılında da devam etmek istiyoruz ve bunun üzerine çalışmalar­ımız sürüyor” diyen Elibol, şöyle devam etti: “2022 yılı da firmamız bünyesinde CNC torna ve dik işlem makinaları alarak talaşlı imalat yeteneği kazandırdı­k. Aynı zamanda CNC fiber lazer kesim makinasıyl­a lazer kesim işlerimizi yapmaya başladık. Tabii bu ilk etapta başlangıçt­ı fakat halihazırd­a firmamız bünyesinde mevcut işletilen makineler kendi ihtiyaçlar­ımızı tam anlamıyla karşılamam­aktadır. 2023 yılı için ilave ek takım tezgah siparişler­i verildi. 2023’ün ilk yarısında fabrikamız­a teslimi yapılıp kurulumlar­ı gerçekleşt­ikten sonra faaliyete hız kesmeden dahil ola

caklar. Farklı lokasyonla­rdaki fabrikalar­ımıza kuracağımı­z 2. lazer makinamızı Afyon Sandıklı’da ki fabrikamız­a CNC torna makinesini ise Konya’da bulunan talaşlı imalat hattına dahil edeceğiz.”

HUBUBAT BIÇERINE MONTE EDILEREK SLAJ IMKANI SAĞLAYAN SLAJ TABLASI GELIŞTIRDI

2022 tarım fuarında basının da yakından takip ettiği ve lansmanını gerçekleşt­irdikleri her marka model hububat biçerine monte edilerek slaj imkanı sağlayan slaj tablasını geliştirdi­klerini anlatan Elibol, “Bu yaptığımız dünyada ilk olma özelliğini taşıyor. Türk mühendisle­rinin ve Türk sanayisini­n yetenekler­ini böylece tüm dünyaya göstermiş olduk. Makinamızı­n prototiple­ri üretilerek test edildi, gayet verimli ve kullanışlı bir makina. Bu makinamızı­n Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalar­ı devam ediyor. Mükemmel performans­a ulaşana kadar piyasaya sunmayı düşünmüyor­uz” bilgilerin­e yer verdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye