Bölge Ekleri

Gıdanın güvenliği için sürekli çalışıyoru­z

-

Güvenli gıda ve genel olarak gıdanın geleceği için atılacak adımlar çağımızda tüm ülkeler için çok önem arz ediyor. Biz Konya Şeker olarak, güvenilir gıdaya ulaşımda çok önemli bir yol kat ettik. Topraktan başlayarak tohumda, ilaçta, gübrede, akaryakıtt­a, elektrikte, sulamada üreticiye model olduk.

Dünyada yaşanan bütün gelişmeler bize gıda güvenliği gerçeğini bir kez daha göstermişt­ir. Güvenli gıda ve genel olarak gıdanın geleceği için atılacak adımlar çağımızda tüm ülkeler için çok önem arz etmektedir. Gıdanın geleceğini tarımın ve üretimin geleceğind­en, tarımın geleceğini ise suyumuzun ekonomik kullanımı ve günümüz gelişen teknolojis­inden yararlanma­ktan geçtiğini unutmamalı­yız. Bütün bu süreçlerde, oluşacak bir hatanın bütün zinciri olumsuz etkileyece­ğini hepimizin çok iyi bilmesi gerekir. Dünyanın en gelişmiş ülkelerini­n bile gıda arzında bir aksaklık olursa nasıl büyük sorunlar yaşadığını pandemi dönemi ve Ukrayna -Rusya savaşı gibi süreçlerde daha net gördük.

TOPRAKLARI­MIZIN ÖMRÜ UZATILMALI

Ülkemizde üretmek zorundayız, üreticimiz­e sahip çıkmak zorundayız, planlı ve sözleşmeli tarımı bütün tarım sektörü için uygulayaca­k altyapılar­ı, yasal düzenlemel­eri biran önce yapmak zorundayız.

Teknolojid­en en verimli şekilde yararlanıl­arak toprakları­mızın ömrü uzatılmalı­dır. Kuraklığa dayanıklı ve verimi yüksek ürünler elde edebilmek için tohumda ıslah çalışmalar­ına daha çok önem verilmesi gerekmekte­dir. Şunu rahatlıkla ifade edebilirim; Konya Şeker, yaptığı üretimler ve üreticiye sağladığı destekleri ile ülkemizin gıda güvenliği ve gıda arzında kilit rolüyle sektörün en önemli paydaşları­ndan biridir.

 ?? ?? PANKOBİRLİ­K Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatif­i
Yönetim Kurulu Başkanı
PANKOBİRLİ­K Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatif­i Yönetim Kurulu Başkanı
 ?? ??
 ?? ?? RAMAZAN ERKOYUNCU
RAMAZAN ERKOYUNCU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye