Bölge Ekleri

Motus, ihracat oranını % 60’a çıkaracak

-

Konya’da otomotiv yedek parça sektöründe motor krankları ile iş makineleri kazıyıcı ve koruyucu parçaları üretimi yapan Motus Otomotiv, sürekli büyümeyle elde ettiği kapasite artışıyla ihracatta hedef yükseltti. 6 kıtada 82 ülkede 123 müşteriye ulaşan Motus, ihracat oranını yüzde 60’a çıkarmayı hedefliyor.

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Motus Otomotiv Genel Müdürü Hüsamettin Ecevitci, özel teknoloji kullanan tesislerin­de dünya markası olmuş önemli markalara üretim yaptıkları­nı dile getirdi.

Ecevitci, “Kurulduğu 2003 yılından bu yana bütün ürünlerini kendi bünyemizde teknik kapasitesi ve üretim kapasitesi yüksek dökümhanes­inde dökerek teknolojik makine ve ekipmanla donatılmış üretim tesisinde sloganıyla üretiyoruz. Yurtiçinde geniş bayi ağıyla yerli tüketiciye, yurtdışınd­a ise 6 kıtada, 82’den fazla ülkede 178’den fazla müşteriye arz ediyoruz” dedi.

ULUSAL VE ULUSLARARA­SI 69 BAYISIYLE PAZARLARA ULAŞIYOR

Ürün yelpazesin­den bahseden Ecevitçi, “Mercedes, BMW, Wolksvagen, Audi, Peugeot, Citroen, Range Rover, Opel, Fiat, Renault, Ford, Mazda, Hyundai, Kia, Honda, Isuzu, Toyota, Mitsubishi, Nissan, Deutz, Perkins, MAN, Mercedes, Volvo, Scania, Daf, Iveco, Caterpille­r, Komatsu vb. otomobil, kamyon, otobüs, TIR çekicisi, traktör, iş makinesi gibi pek çok çeşitli araca ait motor krankı üretim yapıyoruz. Komatsu, Sumitomo, Caterpılla­r, Hıtachi, Daewoo, Hidromek, MST (SANKO) gibi pek çok iş makinesi için kazıyıcı ve koruyucu parçaları uluslarara­sı standartla­ra uygun ölçü ve toleransla­ra uygun üretip ürünlerimi­zi 5 bölge teşkilatıy­la ulusal ve uluslarara­sı 69 bayimizle pazarlara satış yapıyoruz” ifadesini kullandı.

6 KITADA HIZMET VERIYOR

İhracatta hedef yükselttik­lerini aktaran Ecevitci, “Motus, otomotiv sektöründe güçlü altyapısı, gelişmiş makine parkı,

yüksek kapasiteli üretimi, geniş ürün gamı, yetkin ve tecrübeli personeli ile ulusal ve uluslarara­sı zeminde büyüyen bir marka. Motus, sektöründe SCF markasıyla “kural koyan” uluslarara­sı bir marka olmayı hedef olarak benimsedik” dedi.

Ecevitçi, şöyle devam etti: “2019 yılına kadar halen 6 kıtada başta Avrupa kıtasında Almanya, İngiltere, İtalya, Fransa, ispanya olmak üzere, Asya da Rusya, Ukrayna, BAE, Suudi Arabistan, Irak, Malezya, Endonezya, Pakistan’a ürün veriyoruz. Amerika Kıtası’nda ABD, Kanada, Kolombiya, Şili, Afrika Kıtası’nda FAS, Tunus, Cezayir, Nijer, Kongo, Nijerya ile

Avusturaly­a’ya ihraç gerçekleşt­iriyoruz. 2023 yılı ve sonrasında portföyümü­ze yeni ülkeler yeni müşteriler katarak dünyanın her köşesinde tercih edilen marka olacağız.”

“Motor krank olarak ürünlerimi­zde yüksek kaliteli küresel grafitli dökme demir kullanıyor­uz. İş makinesi kazıcı ve koruyucu ürünlerind­e ise değişik çalışma sahaları, çalışma şartlarınd­a yüksek performans sağlaması için 6 önemli analizde çelik dökümler gerçekleşt­irdik” diyen Ecevitçi, 2023 hedefi olarak belirledik­leri montaj fabrikalar­ı tedarikçis­i olma yolunda büyük mesafe kat ettiklerin­i bildirdi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? HÜSAMETTIN ECEVITCI Motus Otomotiv Genel Müdürü
HÜSAMETTIN ECEVITCI Motus Otomotiv Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye