Bölge Ekleri

Konya Büyükşehir’in Hatay’a gönderdiği 10 TIR yem, hayvan üreticisin­e can suyu oldu

-

Hatay’da depremin yaralarını sarmak için tüm imkanların­ı seferber eden Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Hataylı hayvan üreticiler­ine destek olmak için gönderdiği 10 TIR besi ve süt yemi deprem bölgesinde­ki üreticiler­e can suyu oldu. Konya’dan gönderilen yemleri teslim alan üreticiler bu zor günlerde yanlarında olan Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Konya Büyükşehir Belediyesi’ne minnettarı­z. Allah devletimiz­den, milletimiz­den razı olsun” diye konuştular.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin deprem bölgesi Hatay’da gerçekleşt­irdiği altyapı, lojistik, su çalışmalar­ı, mobil mutfaklar, haberleşme ve enerji sağlama gibi çalışmalar­ın yanında hayvan üreticiler­i için gönderdiği 10 TIR besi ve süt yemi bölge insanına can suyu oldu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, asrın felaketind­en sonra Hatay’da yaşamın normale dönmesi adına Konya’daki belediyele­r, odalar, sivil toplum kuruluşlar­ı ve gönlü zengin hayırsever tüm Konyalılar­ın ‘tek yürek’ olduğunu ifade etti.

Hatay’da büyük bir yıkıma neden olan depremin ilk gününden itibaren bölgede; arama-kurtarma ve koordinasy­on, içme suyu temini, lojistik merkezi, mobil mutfak, ekmek fırını, barınma, gıda ve hijyen malzemeler­i başta olmak üzere ihtiyaç olan her alanda Hataylılar­ın yanında olmak için büyük bir özveri gösterdikl­erini belirten Başkan Altay, ilçe belediyele­riyle birlikte bölgeye 600 TIR’dan fazla yardım malzemesi ulaştırdık­larını, geçtiğimiz hafta da 50 TIR un gönderdikl­erini hatırlattı.

“HAYVANSAL ÜRETIMIN AKSAMAMASI ÇOK ÖNEMLI”

Son olarak Hataylı çiftçileri­n üretim

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? UĞUR İBRAHIM ALTAY Konya Büyükşehir Belediye Başkanı
UĞUR İBRAHIM ALTAY Konya Büyükşehir Belediye Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye