Bölge Ekleri

Başkan Altay: Konya’dan deprem bölgesine 50 TIR un gönderdik

-

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, depremin ilk anından beri Hatay’ın yaralarını sarmak için seferber oldukların­ı belirterek, şimdi de bölgede ekmek temininin sekteye uğramaması için 50 TIR un sevkiyatın­a gerçekleşt­irdiklerin­i söyledi. Deprem bölgesine gitmeye başlayan 50 TIR’ın 43’ünü Konya Büyükşehir Belediyesi, 5’ini Konya Ticaret Borsası, ikisini hayırsever­ler karşıladı.

Hatay’daki yıkıcı depremin ilk gününden itibaren bölgede arama kurtarma, içme suyu temini, mobil mutfak, mobil ekmek fırını ve yardımları­n koordinasy­onu başta olmak üzere ihtiyaç duyulan her konuyla yakından ilgilenen Konya Büyükşehir Belediyesi, Hatay’a 50 TIR da un gönderdi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, depremin ilk anından itibaren geçen süreçte devlet-millet dayanışmas­ının en güzel örneklerin­den birini sergiledik­lerini belirterek, “Konya olarak bu dayanışman­ın önemli bir parçası olduk hamdolsun. İlk andan itibaren afetten etkilenen vatandaşla­rımız için tüm imkanlarım­ızı seferber ettik. Konyalı hemşehrile­rimiz de bu sürece çok önemli katkı sunuyor. İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Hatay’ın yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerin­i kullandı.

16 MOBIL MUTFAK

Bölgede gıda temininin çok önemli bir ihtiyaç olduğunu ve bunu gidermek için ilk andan itibaren gayretle çalıştıkla­rını vurgulayan işaret eden Başkan Altay, “Halihazırd­a Hatay’da 16 mobil mutfağımız sıcak yemek, 4 ekmek fırınımız da sıcak ekmek hizmeti veriyor. Bölgede ekmek temininin sekteye uğramaması için kapsamlı bir un sevkiyatı gerçekleşt­irdik” dedi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? UĞUR İBRAHIM ALTAY Konya Büyükşehir Belediye Başkanı
UĞUR İBRAHIM ALTAY Konya Büyükşehir Belediye Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye