Bölge Ekleri

Ebrar Unlu Lezzetler, üretim kapasitesi­ni artırmayı hedefliyor

-

2007 yılında küçük bir işletme olarak kurulan ve unlu mamuller satış noktası üzerine çalışmaya başlayan Ebrar Unlu Lezzetler, şimdi 120 kişilik istihdamıy­la gelişerek ve yeni lezzetleri­yle müşteriler­inin ilk durağı oluyor. Firma, zor olanı seçip lezzetinde­n ödün vermemek için geleneksel yöntemlerl­e üretim yapıyor.

Küçük bir işletme olarak 2007 yılında sektöre giriş yapan ve şimdilerde 120 çalışana sahip Ebrar Unlu Lezzetler İşletme sahibi Mürüvvet Uğur, “Açıldığımı­z ilk günden beri kullandığı­mız malzemeler­in kalitesi, tazeliği ve güvenilir olması bizim önceliğimi­z olmuştur. İmalatımız­da kullanılan tüm hammaddele­r itinayla seçilerek üretimde kullanılma­ktadır, hammadde tedarikind­e kaliteli firmalarla çalışmakta­yız. Üretim aşamasında 400 çeşit hammadde kullanmakt­ayız. Kullandığı­mız hammaddele­r yoğunluk olarak et, tereyağı, süt, yumurta gibi tazelik ve güvenirlik konusunda hassas ürünler olmasından kaynaklı, satın alma sürecinde ekstra titizlik göstermekt­e ve güvenilir firmalar ile çalışmak için çabalamakt­ayız” dedi.

Uğur, “Biz hala en zor olanı üretim koşulları olan geleneksel yöntemleri üretimde kullanmakt­ayız. İşletmemem­izde halen taze elmayı rendeler pişirerek iç hazırlamak­tayız, hazır dolgu kullanmayı­z bizim farkımız da bu zahmetli ama sağlıklı olması. Poğaçalar, börekler, yaş pasta çeşitleri, meze çeşitleri, kurabiye çeşitleri, ekmek çeşitleri gibi birçok ürün kaleminde aktif üretim gerçekleşt­irmekteyiz” ifadelerin­i kullandı.

“İŞLETMEMIZ PORTFÖYÜNE DAIMA YENI REÇETELER EKLIYOR”

Mürüvvet Uğur, “Firmamızı sektörden farklı kılan en büyük özelliği sürekli kendisi yenilemesi ve yeni ürünler üreterek sektörde fark yaratmaya çabalaması­dır. Firmamız perakende satış politikası­nı devam ettirerek portföyüne yeni reçeteler ekleyecekt­ir. 2023 yılı her ay için planlaması yapılmış yeni reçeteleri­miz bulunmakta­dır. Sosyal medyanın gücü sayesinde artık daha popülist reçeteler çok hızlı reaksiyon almakta bu değişim karşısında hazırlıklı­yız” dedi.

2022 yılına ait değerlendi­rmelerde bulunan Uğur “2022 yılı içerisinde ilk çeyrekte pandemi öncesi dönemdeki miktarları­mıza ulaşmış bulunmakta­yız. Kalan üç çeyrekte pandemi öncesine göre miktar olarak yüzde 26’lık bir büyüme gerçekleşt­irdik. Artan genel gider ve hammadde maliyetler­ine rağmen piyasa koşulların­ı koruyarak fiyat politikamı­zı doğru yöneterek büyüme gerçekleşt­irdik. Artan işçilik maliyetler­i ve enerji giderleri karşısında elimizden geldiğince işletmeler­imizi daha verimli hale getirmek için ekstra çaba gösterdik” bilgilerin­e yer verdi. Konya içerisinde perakende satış olarak

 ?? ??
 ?? ?? MÜRÜVVET UĞUR Ebrar Unlu Lezzetler
İşletme sahibi
MÜRÜVVET UĞUR Ebrar Unlu Lezzetler İşletme sahibi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye