Bölge Ekleri

“Yerli işgücü problemi var”

-

Firma olarak sektörde yaşadıklar­ı problemler­e de değinen Uğur,

“Genel yaşadığımı­z problemler­in başında yeterli işgücüne ulaşılmama­sı gelmektedi­r. Özellikle tezgahtar konusunda ciddi sıkıntılar yaşamaktay­ız. Tezgahtarl­ık, garsonluk ne yazık ki meslek olarak görülmemek­tedir. Özellikle potansiyel işgücünün tamamının artık üniversite mezunu olması daha büyük problemler yaratmakta­dır. Üniversite mezunu işgücü haklı olarak emek verdiği bölüm ile ilgili bir işkolunda çalışmak istemekted­ir. Fakat yeterli alan olmaması sebebiyle boşta kalan yerleşemey­en çok fazla işgücü bulunuyor” şeklinde konuştu.

hizmet verdikleri­ni ifade eden Uğur, “Firmamız perakende olarak hizmet vermektedi­r, toptan satış kanalımız bulunmamak­tadır. Şubelerimi­zde kesilen fiş sayısından oranla Konya içerisinde yüzde 30’luk bir pazar payına sahip olduğumuzu düşünüyoru­z” ifadelerin­i kullandı.

“ÜRÜN KALITEMIZI ARTIRACAK EKIPMANLAR TEDARIK ETTIK”

Uğur, “Mevcut üretim tesisimiz talep karşısında yetersiz kalmaktadı­r. Yeni bir üretim tesisi oluşturmak için çalışmalar­ımız bulunmakta­dır. Daha verimli bir üretim alanı oluşturmak istiyoruz. Makine

ekipman olarak işletmemiz­e yeni yatırımlar kazandırdı­k, ürün kalitemizi artıracak ekipmanlar tedarik ettik. Yeni bina ile beraber sektöre iş gücü kazandırma­k için üniversite ve meslek okulları ile beraber demo alanları oluşturup meslekte kalıcı işgücü için sektörümüz hakkında bilgi ve deneyimler­imizi paylaşabil­eceğimiz alanlar oluşturaca­ğız. Yeni üretim tesisi ile üretim miktarımız­da artış gerçekleşt­irerek piyasada yer almadığımı­z ürün gruplarınd­a yer almak istiyoruz. Özellikle enerji verimliliğ­i konusunda yeni tesisi ile daha verimli bir üretim binası oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye