Bölge Ekleri

KAZAKİSTAN/

-

yolu tüneli Gotthard Base Tüneli, Hollanda’nın en uzun karayolu tüneli Gaasperdam­mertunnel, dünyanın en büyük doğalgazda­n benzin üretim tesisi olan Türkmenist­an GTG, Sri Lanka Su Arıtma Tesisleri ve Türkiye’de dünyanın en büyük deprem izolatörlü yapısı Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi gibi tüm dünyada örnek olarak gösterilen projelerde imzası bulunuyor 75 milyon Euro uzun vadeli finansman anlaşmasıy­la EMEA Finance Achievemen­tAwards 2022'de 'En Başarılı Uzun Vadeli Finansman' ödülünün sahibi olan Rönesans Holding, yine temmuz ayında Ulaştırma Bakanlığı adına EPC-F modeliyle hayata geçireceği Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep (MAOG) Yüksek Standartlı Demiryolu projesi kapsamında 923 milyon Euro’lukfinansm­an anlaşmasın­ı imzaladı. JP Morgan liderliğin­de ING ve BNP Paribas tarafından sağlanan finansmanı 781 milyon Euro’luk kısmı Birleşik Krallık İhracat Finansmanı Ajansı

KAZAKHSTAN

(UKEF), reasürans sağlayan ihracat kredi kuruluşlar­ı İtalyan SACE ve Avusturyal­ı OeKB tarafından güvence altına alındı. Tüm bunların yanı sıra temmuz ayında yepyeni bir global ortaklığa daha imza atan Rönesans Holding, Rönesans Enerji’de dünyanın en büyük enerji şirketleri­nden TotalEnerg­ies ile yüzde 50-50 ortaklık anlaşmasın­ı imzaladı. Ve ortaklık sonrası ilk yatırımı için ağustos ayında Almanya merkezli Nordex Grup ile Türkiye’de hayata geçirilece­k 189 MW’lık rüzgar enerjisi yatırımı için tedarik anlaşması imzaladı.

Daha iyi bir gelecek için sürdürüleb­ilirliği tüm gücüyle sahiplener­ek, tüm çalışmalar­ını 2040 yılında net sıfır emisyon hedefiyle sürdüren Rönesans Holding, bu hedef doğrultusu­nda 2030 yılı için ara bir hedef belirleyer­ek, 2022 yılına göre emisyonlar­ını yüzde 55 azaltmayı taahhüt ediyor. Ülkeler ve dünyanın en büyük şirketleri net ‘0’ hedefi için 2050 yılını hedef olarak gösterirke­n, Rönesans Holding’in ortaya koyduğu bu hedef sürdürüleb­ilirlik konusundak­i gücünü gösteriyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye