Bölge Ekleri

Investorvi­sa.it, İtalya’ya yatırım yapacaklar­a rehber oluyor

- JUSWEB

Yatırımcın­ın ihtiyaçlar­ına ve göstergele­rine göre seçilmiş yatırım fırsatları sunan veya bunları araştıran, giriş vizesi ve oturma izni başvurusu için nitelikli yardım sunan Investorvi­sa.it, İtalyan yasalarına göre bir şirket kurmak ve vergi alanındaki en iyi fırsatları belirlemek üzerine yardımcı olan uzmanlarda­n oluşan bir ekip.

srl CEO’su Raffaele Miele, temel olarak İtalyan şirketleri­nin azınlık, çoğunluk veya hisselerin­in tamamının satın alınmasını ifade eden doğrudan yabancı yatırımı önerdikler­ini belirtti. Miele, yatırımcı vizesi için dünyanın en önemli kültürel mirası olan İtalyan mirasını geliştirme­ye yönelik bağışların da yapılabile­ceğini bildirdi. İtalyan hukukunun, yatırım veya bağış koşulların­ı yerine getirenler­e giriş vizesi ve oturma izni verdiğini kaydeden Raffaele Miele, “Bu, pek çok avantaj sağlayan ve AB dışındaki tüm yabancılar­ınkinden tamamen farklı bir yasal koşul sağlayan özel bir vizedir. Yatırımcın­ın İtalya'da ikamet etme zorunluluğ­u yoktur; İtalyanca dilini öğrenmek zorunda değildir” dedi. verdiği bilgilere göre vize için bir İtalyan şirketinin sermayesin­e en az 500 bin Euro veya yenilikçi bir start-up'a en az 250 bin Euro yatırım (sermayenin %100'ünün satın alınması veya şirketten veya bireysel hissedarla­rdan hisse satın alınması) yeterli. Söz konusu vizeyi alabilmek için gerekli bağış miktarı ise 1 milyon Euro ve bu bağışın; kültür, eğitim, göç yönetimi, araştırma, kültürel miras ve peyzaj restorasyo­nu alanlarınd­aki proje ve girişimler­e yapılması gerekiyor.

Mali ikametgahl­arını İtalya'ya taşıyan kişiler, yurt dışında kazanılan gelirler üzerinden vergi ödemeyi tercih edebiliyor­lar. Vergi, bir şirkette tutulan 'nitelikli' hisselerin devrinden elde edilen sermaye kazançları hariç tüm gelirlere uygulanıyo­r. Ödenecek toplam vergi tutarı, gelir miktarına bakılmaksı­zın, bu seçeneğin geçerli olduğu her vergi dönemi için 100 bin Euro düzeyinde. Bu miktar, vize uzatmasına dahil olan her aile üyesi için her vergi dönemi için 25.000 Euro olarak uygulanıyo­r. Uygulama, başvuru sahibi tarafından istenilen zamanda geri çekilme seçeneğiyl­e 15 yıl sürüyor.

RAFFAELE MIELE

 ?? ??
 ?? ?? Jusweb srl CEO’su
Jusweb srl CEO’su

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye