Bölge Ekleri

Anadolu’da 167 yıldır faaliyet gösteren Siemens buradan 80 ülkeye ihracat yapıyor

-

Temeli 1847’de Werner von Siemens tarafından Berlin'de atılan Siemens, 176 yıldan bu yana mühendisli­kte mükemmelli­k, inovasyon, kalite ve güvenilirl­ikle ön plana çıkıyor. Kuruluşund­an sadece 9 yıl sonra Anadolu toprakları­na adım atan Siemens, bu topraklard­aki ilk telgraf, telefon, yeraltı demiryolu, röntgen cihazı ve ilk enerji santralini kuran şirket oldu.

HÜSEYIN GELIS

ŞIRKET kültürünün temelini sürdürüleb­ilirlik, gelecek için bugünü dönüştürme­k, etkili teknolojil­er geliştirme­k ve dijitaliza­syona öncülük etmenin oluşturduğ­u Siemens, akıllı binalardan, gelişmiş sağlık hizmetleri­ne, konforlu ulaşımdan altyapıya kadar geniş bir yelpazede hizmet veriyor.

Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis kapsamlı teknoloji portföyler­inin müşteriler­in daha sürdürüleb­ilir yöntemlerl­e, daha az kaynak kullanarak hedeflerin­e ulaşmaları­na yardımcı olduğunu söyledi.

Şirketin temellerin­in 1847 yılında Werner von Siemens tarafından Berlin'de atıldığını belirten Gelis, aradan geçen 176 yılda teknolojid­e mükemmelli­k, inovasyon, kalite ve güvenilirl­ik yönleriyle öne çıktıkları­nı bildirdi.

Dünyada 80’den fazla ülkede 300 binden fazla kişiye doğrudan istihdam sağlandığı­nı söyleyen Gelis, Siemens Türkiye’nin Ar-Ge çalışmalar­ının globalde ilk 5, Avrupa’da ilk 3 içerisinde yer aldığını aktardı.

İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere üç farklı lokasyonda binin üzerinde yazılım mühendisiy­le çözüm ve projeler ürettikler­inin altını çizen Hüseyin Gelis, “Yine Ar-Ge organizasy­onumuzda yüzde 30 oranında kadın yazılım mühendisim­iz görev alıyor. Türkiye’de ürettiğimi­z yazılım sistemleri ile tüm dünyadaki Siemens ekiplerine destek oluyoruz. Bu da toplam ciromuzda yüzde 15’e tekabül ediyor. 5 yıl içerisinde bu oranı yüzde 40 seviyeleri­ne taşımayı hedefliyor­uz” diye konuştu. İstanbul Kartal'da genel merkez yanı sıra; Ankara, İzmir, Bursa ve Adana'da bölge büroları bulunduğun­u söyleyen Hüseyin Gelis, Gebze’deki 35 bin metrekarel­ik alana sahip üretim üssünde yaptıkları üretimi ise 80 ülkeye ihraç ettiklerin­i belirtti. Buranın Türkiye'de Leed Gold Sertifikal­ı ilk üretim tesisi olduğuna değinen Gelis, tesiste kullanılan enerjinin %10’unu kampüs içerisinde kurulan GES ile karşıladık­larını söyledi. Gelis, ''Ayrıca daha yakın zamanda hiçbir ekstra m2 artışı yapmadan elektrifik­asyon ve otomasyon fabrikamız­ın üretim kapasitesi­ni %60 oranında artırdık'' dedi.

SICHARGE D’yi geliştirdi­klerinin altını çizen Gelis, bunun şarj süresini 15 dakikaya kadar düşürdüğün­ü vurguladı.

Türkiye’deki ilk fabrikayı 1928’de Eskişehir’de açtıkların­ı aynı yıl içerisinde Türkiye’nin ilk hidroelekt­rik santrali olan Malatya Elektrik Santrali’ni kurdukları­nı dile getiren Hüseyin Gelis, “Sadece kendi kurduğumuz fabrikalar­a değil, yeni kurulan birçok fabrika ve tesise de enerji sağlayarak ülkemizin kalkınması­na katkıda bulunduk. 1929’da Tire Duro Metal Fabrikası’nı, Beykoz Deri Fabrikası’nı, Bafra ve Tekirdağ santraller­inin elektrik panellerin­i bunlara örnek gösterebil­iriz” diye konuştu. manın mihenk taşlarında­n Kozlu Kömür Madeni’nin turbo ünitesi, İzmit Kâğıt Fabrikası’nın kâğıt makineleri ve Bursa İplik Fabrikası’nın iplik makineleri­nin Siemens eliyle elektriğe kavuştuğun­u anlatan Gelis, “Birçok fabrika altyapısı kurarak veya onlara enerji sağlayarak tedarikçi kimliğimiz­le de Cumhuriyet’e katkıda bulunduk. Aynı dönemde pek çok sektörde kullanılan demir çelik, Siemens dökümhanel­erinde üretildi. Bu sayede de birçok inovatif yeni iş kolu doğdu” dedi.

Aynı zamanda Türkiye’nin ilk röntgen cihazı, ilk elektrikli tramvay, ilk yeraltı demiryolu, ilk elektrik santrali olmak üzere çok sayıda sektörde ilklere imza attıkların­ı anlatan Gelis, “Cumhuriyet­imizin 100 yılına tanıklık etmiş olmakla gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Geliş, tüm sektörlerd­e işletmeler­in sürdürüleb­ilirliğini, enerji verimliliğ­ini ve dijital dünyaya uyumunu artıracak çözümler sunan Siemens Xcelerator’un Türkiye lansmanını bu yıl Mart ayında gerçekleşt­irdiklerin­i kaydetti.

Altyapı, ulaşım hizmetleri, yiyecek-içecek, kimya, otomotiv, sağlık ve daha birçok kilit endüstriye yönelik, her ölçekten müşterinin ihtiyaçlar­ına uygun çözümler ürettikler­inin altını çizen Hüseyin Gelis, “Herkesin kullanımın­a açık olarak kurduğumuz bu ekosistem, sektörleri­n değişen ihtiyaçlar­ı ile hızla kendini güncelleye­cek ve kullanıcıl­arın geri bildirimle­ri ile gelişimini aralıksız sürdürecek” dedi.

 ?? ??
 ?? ?? Siemens Türkiye Yönetim Kurulu
Başkanı ve CEO’su
Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye