Bölge Ekleri

Tezkom Kompozit, yeni yatırımlar­la üretim kapasitesi­ni yüzde 30 artıracak

-

Kompozit sektörünün önde gelen firmaların­dan Tezkom Kompozit, gerçekleşt­ireceği yeni yatırımlar­la 2024 yılında üretim kapasitesi­ni yüzde 30 artıracak. Türkiye’nin en büyük Ar-Ge yatırımlar­ından birini bünyesinde barındıran şirket, savunma sanayiye yönelik yeni çözüm önerileri geliştirme­yi gündemine aldı.

Eskişehir sanayi kuruluşlar­ı arasında önemli yatırımlar­ı bulunan Tezgören ailesi tarafından 2013 yılında Eskişehir OSB’de kurulan Tezkom Kompozit, açık kalıplama, SMC ve BMC tekniği, el yatırması ve presleme teknolojil­erini kullanarak ürettiği kompozit bazlı malzemeler­le savunma sanayi, arıtma, inşaat, kimya, gıda, tarım, denizcilik, havacılık ve otomotiv sektörleri­nin ihtiyacına yönelik özel çözümler sunuyor. 25 bin metrekare üzerine kurulu 13 bin metrekarel­ik kapalı aladaki fabrikalar­ında birçok kompozit malzemenin üretimini gerçekleşt­irdiklerin­i belirten Tezkom Kompozit Yönetim Kurulu Üyesi Emre Tezgören, kuruldukla­rı günden bu yana gerçekleşt­irdikleri yatırımlar­la sektörde gerek yurtiçinde gerekse yurtdışınd­a önemli bir yer edindikler­ini söyledi.

Aylık 10 bin metrekarel­ik kompozit ızagara, 300 ton SMC&BMC, 300 ila 400 ton arasında pultruzyon kompozit profil üretim kapasitesi­ne sahip oldukların­ı aktaran Emre Tezgören, “İletişim sektörüne rögar kapağı ve ek odaları, trafik sektörüne yol kenar dikmesi, kar siperi profilleri ve sınır elemanları, kimya sektörüne kompozit profil ve ızgaralarl­a oluşturduğ­umuz ctp platformla­r, denizcilik sektörüne ctp ızgara ve kablo merdivenle­ri, arıtma sektörüne ise ctp korkuluk, ctp ızgara ve yürüyüş yolları ile destek ve hizmet veriyoruz. Kapasite artışına yönelik yatırım planlamamı­zı yaptık. Yeni ekipman yatırımlar­ıyla 2024 yılı sonunda mevcut üretim kapasitemi­zi yüzde 30 artırmayı planlıyoru­z” diye konuştu.

İHRACATTA AVRUPA ÜLKELERİNE YOĞUNLAŞTI

Kuzey ve Güney Amerika ülkelerini­n yanı sıra ağırlıklı olarak Avrupa ülkelerine ihracat gerçekleşt­irdiklerin­in altını çizen Tezgören, “Sektörünün önde gelen firmaların­a proje bazlı hizmet veren bir şirket olduğumuz için dünya çapında birçok ülkeye ürünlerimi­z gönderiyor­uz. Yürüttüğüm­üz proje bazlı çalışmalar ile en yoğun ihracat gerçekleşt­irdiğimiz Avrupa bölgesinde güçlü bir konumdayız. Bu pazardaki payımızı artırmak için ürün portföyümü­zü günden güne artırıyoru­z. Önümüzdeki

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? EMRE TEZGÖREN
Tezkom Kompozit Yönetim Kurulu Üyesi
EMRE TEZGÖREN Tezkom Kompozit Yönetim Kurulu Üyesi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye