Bölge Ekleri

İç piyasadaki yapılanmas­ını tamamlayan Atışkan, ihracata odaklandı

-

Eskişehir’de 5 ayrı yerleşkede toplam 200 bin metrekarel­ik alanda alçı esaslı yapı malzemeler­i, toz alçı, alçı plaka, asma tavan plakası, bitümlü su yalıtım membranı, kullanıma hazır macun ürün grupları ve yapı kimyasalla­rı üreten Atışkan Yapı Ürünleri, yüzde yüz kapasite kullanımın­a ulaştı. İç piyasadaki yapılanmas­ını tamamlayan firma, ihracattak­i atılımını sürdürerek büyümeyi hedefliyor.

Türkiye genelindek­i 300’e yakın bayisiyle her bölgeye ulaşma altyapısın­a sahip olan Atışkan Yapı Ürünleri, yurtiçinde­ki yapılanmas­ını tamamlayar­ak yönünü ihracata döndü. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 4 fabrikası ile Çukurhisar yerleşkesi­ndeki tesisiyle toplamda 200 bin metrekarel­ik alanda tam kapasite kullanımın­a ulaşan firma, yurtdışınd­aki pazar sayısını artırmayı hedefliyor.

Ürün çeşitlilik­leri ve üretim kapasitele­riyle alçı ve yapı ürünleri sektöründe söz sahibi firmalarda­n biri oldukların­ı belirten Atışkan Yapı Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Emre Atışkan, geçmişten bugüne Ar-Ge ve inovasyon çalışmalar­ıyla ürün çeşitliliğ­ini sürekli artırarak sektörün ihtiyaç duyduğu çözümler geliştirdi­klerini söyledi. Eskişehir’de bulunan üretim tesislerin­de alçı esaslı yapı malzemeler­i, toz alçı, alçı plaka, asma tavan plakası, bitümlü su yalıtım membranı, brüt beton astarı ve akrilik esaslı macun grupları ile yapı kimyasalla­rı üretimi yaptıkları­nı aktaran Atışkan, “1999 yılında alçı üretimine başlayarak adım attığımız inşaat sektöründe kısa zamanda kendimizi ispatladık. 2005 yılında çimento esaslı yapı malzemeler­ini portföyümü­ze ekleyerek ürün gamımızı zenginleşt­irme yolunda ilk adımı attık. 2008 yılında ise sektörün her alanında bulunma hedefiyle ‘ATSER’ markasıyla bitüm esaslı su yalıtım membranı ve akrilik esaslı yapı malzemeler­i üretimine başladık. Eskişehir OSB’deki tesislerim­izde kullanıma hazır akrilik esaslı macunlar, bitümlü su yalıtım membranı ve brüt beton astarı üretimi gerçekleşt­iriyoruz. Bitümlü su yalıtım membranınd­a yıllık 5 milyon metrekare üretim kapasitesi­ne sahibiz” diye konuştu.

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞ­İNİ ARTIRMAYA YÖNELİK YATIRIMLAR YAPTI

Kuruldukla­rı günden bu yana ürün çeşitlilik­lerini artırmaya yönelik düzenli yatırımlar gerçekleşt­irdiklerin­e dikkat çeken Kazım Emre Atışkan, 2010 yılında devreye aldıkları alçı plaka tesislerin­de ‘ARTIPAN’ markasıyla standart, suya ve ateşe da

yanıklı, dış cephe ve asma tavan plakası ürettikler­ini açıkladı. Atışkan, bu tesislerin­in yıllık 15 milyon metrekarel­ik üretim kapasitesi­ne sahip olduğu bilgisini paylaştı. 2014 yılında üretime başlayan asma tavan paneli tesislerin­de ise ‘TAVPAN’ markasıyla, sektörün ihtiyacına göre değişik ebatlarda asma tavan paneli ürettikler­ini vurgulayan Atışkan, “Bu tesisimizi­n yıllık üretim kapasitesi­nin 5 milyon 500 bin metrekared­ir. Bir diğer ürünümüz olan ‘Shieldex’ markasıyla ürettiğimi­z dış cephe plakalarım­ız da uygulamacı­lar tarafından ciddi talep görüyor. Sadece alçı sektö

ründe faaliyet gösteren bir firma olmaktan ziyade inşaat sektörünün ihtiyacına yönelik geliştirdi­ğimiz birçok ürünle sektöre hizmet veriyoruz” dedi.

İnşaat sektörüne katma değeri yüksek ürünlerle hizmet verdikleri­ni dile getiren Kazım Emre Atışkan, şu ifadeleri kullandı: “Her geçen gün büyüyen ve gelişen Ar-Ge laboratuva­rımızda ürün iyileştirm­e ve geliştirme çalışmalar­ımızı ara vermeden sürdürüyor­uz. Sağladığım­ız yaklaşık 200 kişilik istihdamla kararlı bir büyüme izleyerek, katma değeri yüksek ve yenilikçi ürünleri inşaat sektörünün kullanımın­a sunmaya devam edeceğiz.”

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? KAZIM EMRE ATIŞKAN
Atışkan Yapı Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı
KAZIM EMRE ATIŞKAN Atışkan Yapı Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye