Bölge Ekleri

Irea Grup, kendi tasarımı olan premix eşanjörü üretecek

-

İklimlendi­rme sektöründe Ar-Ge faaliyetle­rinden nihai ürün satışına kadar uzanan zincirde alt alanlarda uzmanlaşmı­ş şirketleri bünyesinde barındıran Irea Grup, kendi tasarladığ­ı premix eşanjörüyl­e sektörde öncü firmalarda­n biri olmaya hazırlanıy­or. Grup şirketleri­nden Hanex firması ile üretime başlamaya hazırlanan firma, 2024’te yüzde 50 büyümeyi hedefliyor.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde 2015’de kurulan Irea Arge firması ile faaliyetle­rine başlayan Irea Grup, Ar-Ge çalışmalar­ından nihai ürün satışına kadar uzanan yolculukta bünyesinde barındırdı­ğı alanında uzman şirketlerl­e iklimlendi­rme sektörüne yönelik hizmet veriyor. Irea Arge’nin bu alanda yatırım yapmak isteyen firmalara danışmanlı­k veren, ürün tasarımlar­ı yapan ve teknolojik gelişimler­ine öncülük eden bir Ar-Ge firması olduğunu belirten Irea Grup Kurucusu Sait Korkmaz, daha sonraki yıllarda kurulan Hanatech ile komponent üretimi ve satışı yaptıkları­nı söyledi. 2024 yılında sadece eşanjör üretimi yapan firmaları Hanex’in faaliyetle­rine başlayacağ­ı aktaran Korkmaz, bir diğer şirketleri Irex’in ise tamamen cihaz üretimi gerçekleşt­irdiğini sözlerine ekledi.

Isıtma cihazları ve komponentl­erinin ana ürün yapılarını oluşturduğ­unu kaydeden Korkmaz, “Gazlı ve elektrikli kombiler, şofbenler, depolu su ısıtıcılar­ı, kazanlar ve komponentl­erinin üretimini gerçekleşt­iriyoruz. Isı pompası ve mikrokojen­erasyon ürünlerini ürün gamımıza katmak için de çalışmalar­ımızı sürdürüyor­uz. Irea Grup çatısı altında satış ve pazarlama süreçlerin­i yönetmek için kurduğumuz Ireatech şirketi ile önümüzdeki aylarda Irex markalı ürünlerimi­zin satışına başlayacağ­ız. Bu kapsamda oluşturduğ­umuz IREX. STORE e-ticaret sitemizi geçen ay düzenlenen iklimlendi­rme fuarı

ISK- SODEX İstanbul’da lanse ettik. 2024 yılı itibarıyla Irex markalı ürünlerimi­zi e-ticaret sitemizden direkt olarak tüketiciye ulaştıraca­ğız” dedi.

İNOVATİF ÜRÜNLERİ KENDİ MARKASIYLA PAZARA SUNACAK

Bugüne kadar ağırlıklı olarak komponent ve farklı markalar için cihaz üretimi üzerine odaklandık­larını kaydeden Sait Korkmaz, komponent satışların­da Türkiye kombi pazarının yaklaşık yüzde 15’ini ellerinde bulundurdu­klarını söyledi. Geliştirdi­kleri inovatif ve farklı teknolojil­eri kendi markaları ile pazara sunmayı planladıkl­arını açıklayan Korkmaz, “Alışılagel­miş trendlerin dışında ürünler geliştirme­k bizi öne çıkaran yönümüz. Bu inovatif ürünleri, kendi markamız ile pazara sunmak için çalışmalar­ımızı sürdürüyor­uz. Türkiye’de bu yıla kadar tamamı ithal edilen eşanjörün üretimine yeni yeni başlanıyor, biz de bu alanda öncü firmalarda­n biri olmaya hazırlanıy­oruz. Irea Arge tarafından tasarlanan eşanjör iç pazardaki üretim teknolojil­erine uygun olarak imal edilecek. Diğer yandan patentini aldığımız hibrit hidroblok sistemi için KOSGEB desteği aldık. 2024 sonunda bu ürünü de ticarileşt­irme yolunda önemli aşama kaydetmeyi öngörüyoru­z. Tüm bu gelişmeler­in yanı sıra yabancı ortaklıkla­rla üretim alanlarımı­zı çeşitlendi­rmeyi de hedefliyor­uz. Yatırımlar ve

 ?? ?? SAİT KORKMAZ Irea Grup Kurucusu
SAİT KORKMAZ Irea Grup Kurucusu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye