Bölge Ekleri

BilTAY Teknoloji, akıllı fabrika çözümleriy­le dijital dönüşüme dönük katkısını artırıyor

-

Akıllı Fabrika Çözümleri ile işletmeler­in dijital dönüşümüne katkı sağladıkla­rını belirten BilTAY Teknoloji Genel Müdürü Alper Bilge, sundukları SCIENTAERP’nin bir kurumun ihtiyacı olan tüm yazılımlar­ı tek bir platformda topladığın­ı söyledi.

SCIENTA ERP’nin sahip olduğu entegre çözümlerle bir kurumun ihtiyacı olan Kurumsal Kaynak Yönetimi (ERP), Doküman Yönetimi (DMS), Üretim Yönetimi (MES), Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM), İnsan Kaynakları Yönetimi (HRM), Satın Alma Yönetimi (PMS), Depo Yönetimi ( WMS), Stratejik Planlama ve Hedef Yönetim Sistemi (SMS), B2B gibi yazılımlar­ı tek bir platformda topladıkla­rına dikkat çeken Alper Bilge, tamamı Türk mühendisle­r tarafından tasarlanıp geliştiril­en sistemleri­nin başta Türkiye’de olmak üzere ABD, Almanya, İtalya, İngiltere ve Japonya’da kullanıldı­ğının altını çizdi. Genç, dinamik ve alanında uzman bir ekiple profesyone­l çalışmalar ortaya koymayı hedefledik­lerini aktaran Bilge, bu bağlamda deneyimli çalışanlar­ı ve üniversite­lerde akademisye­n olarak görev yapan danışmanla­rıyla uyum içinde çalıştıkla­rını dile getirdi.

BilTAY Teknoloji olarak kurumsal kaynak planlama sistemine geçiş ile başlayan kurumsalla­şma sürecine özel geliştirdi­kleri yöntemler ve uygulamala­r ile çözüm odaklı yaklaşımla­r belirledik­lerini belirten Bilge, işletmeler­i tüm yönleriyle analiz ederek aksayan yönlerini belirleyip kurumsalla­şma için gerekli tüm akıllı fabrika çözümlerin­i sundukları­nı söyledi. Alper Bilge, sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizin gelişimi ve güçlü bir ekonomiye sahip olması için akıllı fabrikalar­ın stratejik önemini 2006’dan beri dile getirmekte­yiz. Akıllı fabrikalar­ın temel taşı olan IoT projemizi, ilk olarak 2008’de Sağlık Bakanlığı’nın Aşı Takip Sistemi (ATS) ile geliştirdi­k. Bu projedeki tecrübemiz­le makinalar arası iletişim teknolojil­erine yönelerek DÜPUS yazılımımı­zı geliştirdi­k. Böylece iş süreçlerin­i organize eden dinamik çizelgelem­e yapay zekası olarak literatürd­e yerimizi aldık. Bu yazılımımı­z özellikle savunma sanayi için önem arz eden çözümler sunuyor. DÜPUS bir ustabaşı gibi çalışıp bütün fabrikanın durumunu kontrol ederek en hızlı şekilde üretime geçmeyi sağlamaya çalışıyor.”

SAVUNMA SANAYİ PROJESİ İLE ÜRETİM KAPASİTESİ­Nİ YÜZDE 30 ARTIRMAYI HEDEFLİYOR

Bugüne kadar gerçekleşt­irdikleri çalışmalar­la önemli başarılar elde ettiklerin­in altını çizen

Bilge, 2015’te Boğaziçi Üniversite­si’nin düzenlediğ­i yarışmada Türkiye’nin En İyi 10 girişimind­en biri seçildikle­ri bilgisini paylaştı. Bebbi Eldiven’e akıllı fabrika konsepti kurdukları­nı anlatan Bilge, 2020’de ISO 500 arasında yapılan Endüstri 4.0 olgunluk analizleri­nde Beybi Eldiven Fabrikasın­ın En İyi Dijitalleş­miş 2’nci fabrika seçildiğin­i söyledi. Müşteri değerlendi­rmelerine göre akıllı fabrika konusunda Türkiye’de en iyi 5 firma arasında görüldükle­rini dile getiren Alper Bilge, birçok uluslarara­sı firmanın

ERP’nin yetmediği durumlarda BilTAY’ın alt modüllerin­i tercih ettiğini aktardı. Bilge, ürünlerini­n web tabanlı ve herhangi bir cihazdan kurulum yapmadan erişebilir olması nedeniyle tercih edildikler­ini kaydetti.

Savunma sanayinin önde gelen firmalarıy­la aktif olarak çalıştıkla­rını açıklayan Bilge, bu kapsamda ortak yürüttükle­ri bir proje ile tedarikçi fabrikalar­ı birbirine bağlayarak üretim izlenebili­rliğini uçtan uca gerçekleşt­irip, üretim kapasitesi­ni yüzde 20 ile yüzde 30 arasında artırmayı hedefledik­lerini söyledi.

 ?? ??
 ?? ?? ALPER BİLGE BilTAY Teknoloji Genel Müdürü
ALPER BİLGE BilTAY Teknoloji Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye