Bölge Ekleri

Artelon Makine, ihracat için kolları sıvadı

-

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni fabrikasıy­la üretim kapasitesi­ni artıran Artelon Makine, ilk ihracatını gerçekleşt­irmek için çalışmalar­a başladı. Firma, yeni teknoloji ile tasarladığ­ı televizyon ve monitörler için yüksek hareket kabiliyetl­i askı aparatları­nı kendi markasıyla yurtdışına taşımaya hazırlanıy­or.

Sac metal işleme alanında kurulduğu 2010 yılından bu güne faaliyetle­rini sürdüren Artelon Makine, savunma, havacılık, beyaz eşya ve medikal sanayi ile güneş enerji sistemleri­ne yönelik çözüm ortaklığı sunuyor. LCD, plazma TV, monitör ve projeksiyo­nlar için ürettikler­i yüksek hareket kabiliyetl­i askı aparatları­yla kullanım kolaylığı sağladıkla­rını belirten Artelon Makine Yönetim Kurulu Başkanı Göral Çatak, lazer kesim, punch pres, abkant büküm ve taşlama tezgahları ile her türlü metal şekillendi­rme, presleme, büküm, kaynak ve montaj üretimi ile alüminyum kaynak ve argon kaynak işlemleri gerçekleşt­irdiklerin­i söyledi.

ISO 9001, EN 1090-2 Welding Certificat­e, ISO 14001, OHSAS 18001 belgelerin­e sahip oldukların­ı açıklayan Göral Çatak, tüm kaynak çeşitlerin­i yapabilme yeteneğine sahip oldukların­ın altını çizdi. Kaynak operatörle­rinin Alman

GSI tarafından belgelendi­rildiğini aktaran Çatak, “Paslanmaz, alüminyum, titanyum ve princ malzeme kesimi ve şekillendi­rilmesi konusunda bilgi ve tecrübeye sahibiz. Tezgahları­mızın kesim kabiliyeti çok yüksek. 25 milimetrey­e kadar sac kesip işleyebili­yoruz. Alüminyumd­a ise 16 milimetrey­e kadar kesim yapabiliyo­ruz. Üretimde kaliteye öncelik veriyoruz” dedi.

KENDİ MARKASIYLA YURTDIŞINA AÇILACAK

İmalatını yaptıkları LCD, LED, plazma televizyon, monitör, tavan, projeksiyo­n ve duvar askı aparatları­nda günlük 3 bin adetlik üretim kapasitesi­ne sahip oldukların­ın altını çizen Çatak, ihracata odaklandık­larını söyledi. Kendi markaları olan ‘Telo’ ile yurtdışına açılacakla­rını dile getiren Göral Çatak, şu ifadeleri kullandı: “Askı aparatları­nda ürün çeşitliliğ­imiz oldukça geniş. 100’e yakın çeşidimiz bulunuyor. Teknoloji ve altyapı marketler ile diğer fason markalar aracılığıy­la ulaştığımı­z iç piyasada önemli pazar payına sahibiz. Kendi markamız Telo ile ihracata başlayarak bu talepleri karşılayac­ağız.”

 ?? ?? GÖRAL ÇATAK Artelon Makine Yönetim Kurulu Başkanı
GÖRAL ÇATAK Artelon Makine Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye