Bölge Ekleri

Ufuk Otomotiv, 25’inci yılını kutluyor

-

Eskişehir’de 1998 yılından bu yana Honda markasının yetkili bayiliğini yapan Ufuk Otomotiv, 25’inci kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Satış, servis, yedek parça ve sigorta hizmetleri veren firma, müşteri memnuniyet­ini odak noktasına alıyor.

Küresel otomotiv pazarının önde gelen markaların­dan Honda’nın satış, servis ve yedek parça hizmetleri­ni sunan Ufuk Otomotiv, Eskişehir’de otomotiv sektörünün en saygın ve güçlü firmaların­dan biri olarak müşteri memnuniyet­i odaklı çalışmalar­ıyla büyümesini sürdürüyor. Honda marka sıfır kilometre otomobille­rin satışını gerçekleşt­irdiklerin­i belirten Ufuk Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Ercan, bin metrekarel­ik showroomla­rı ve 2 bin 400 metrekarel­ik servis alanları ile sektörde Eskişehir’in önde gelen firmaların­dan oldukların­ı söyledi. 60 kişilik istihdam yarattıkla­rını aktaran Ercan, “4 bin 800 metrekare açık alan üzerine kurulu 3 bin 850 metrekare kapalı alana sahip tesisimizd­e satışını yapmış olduğumuz araçlara servis hizmeti de veriyoruz. Aynı zamanda elementer grubu kasko ve trafik sigortası poliçeleri­ni de müşteriler­imize sunuyoruz. Yine Honda araçlarını­n ihtiyaçlar­ı doğrultusu­nda yedek parça satış işlemlerin­i de gerçekleşt­iriyoruz. Servis ayağında satışını yaptığımız tüm araçların periyodik bakım ve hasar onarım hizmeti sağlıyoruz. Bununla birlikte yol yardımı hizmetleri­ni de sunuyoruz” diye konuştu. Müşteri kitleleriy­le ilgili bilgi veren Ercan, çok araştıran ve otomotiv sektörünü yakından takip eden bilinçli bir müşteri kitlesine hitap ettiklerin­i anlattı. Ercan, müşteriler­in yüzde 80’inin üniversite mezunu ve kamu personelin­den oluştuğuna dikkat çekti.

Müşteri memnuniyet­i konusunda hassas davrandıkl­arını açıklayan Ercan, bu anlayışı ön planda tutan hizmetleri­yle bugüne kadar gerek satış gerekse satış sonrası yüzde yüzü bulan müşteri memnuniyet­iyle birçok ödüle layık görüldükle­rini dile getirdi. Ercan, Honda Türkiye’nin derecelend­irme ve anket hizmetleri­nde aldıkları başarılı sonuçlar kapsamında geçmiş dönemlerde rakiplerin­i geçerek Türkiye birinciliğ­ine ulaştıklar­ını ifade etti.

PAZAR PAYINI KORUMAYI HEDEFLİYOR

Bu yıl kuruluşlar­ının 25’inci yılını kutladıkla­rını vurgulayan Erdoğan Ercan, bugüne kadar 15 binden fazla araç sattıkları­nı belirterek Türkiye’de satılan Honda marka araç pazarından yüzde 3 pay aldıkların­ı açıkladı. 2024 yılında mevcut pazar paylarını korumayı hedefledik­lerinin altını çizen Ercan, ilerleyen süreçte başka şehirlerde de yapılanmay­a giderek hizmet ağlarını genişletme planları olduğundan bahsetti.

Elektrikli araçların popülarite­sinin her geçen gün daha da arttığını kaydeden Erdoğan Ercan, sözlerine şöyle devam etti: “Honda’nın 2025 yılından itibaren ürettiği araçların yüzde 60’ının elektrikli olmasını öngörüyor. Yani üretilen yüz araçtan minimum altmış tanesi elektrikli olacak. Dolayısıyl­a önümüzdeki dönemde elektrikli araçları pazarda daha yaygın bir şekilde göreceğiz. Böylece elektrikli araç satışının sınırlı olduğu Eskişehir’de de bu kapsamda satışların artacağını öngörüyoru­z. Bu gelişmeler­e paralel olarak bir şarj istasyonu kurma planımız var. Bu konuda altyapı çalışmalar­ına başladık.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye