Bölge Ekleri

Alvero, 2025 yılı sonunda üretiminin yüzde 50’sini ihraç etmeyi hedefliyor

-

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi 1'nci etapta 31.000 metrekare alan üzerine kurulu olan, toplam da 245 çalışanı ile ahşap kapı ve mobilya üretimi yapan Akmeşe mobilya dış ticaret hedefine adım adım ilerliyor. Alvero markası ile mutfak, banyo, giyinme ve vestiyer mobilyalar­ı üreten, aynı zamanda iç ve dış pazarlarda konut, otel, iş merkezi ve hastane projelerin­in ahşap ve mobilya işlerini üstlenen Akmeşe mobilya 2025 yılına kadar üretiminin yüzde 50'sini ihraç etmeyi hedefliyor.

İcra kurulu başkanı Medeni Dilek, Londra'da şirket kurdukları­nı belirterek "İngiltere , Irak- Erbil ve Gürcistan- Tiflis'te 2025 yılının sonuna doğru mağazalar açmayı hedefliyor­uz. Bu mağazalard­a, mutfak, banyo, vestiyer, giyinme odası, yaşam alanı ve kapı satışlarım­ız olacak.

Aynı zamanda proje bazlı konsept satışlarım­ız olacak. Gürcistan’da 955 yataklı uluslarara­sı zincir bir otelin sabit mobilyalar­ını ve yangına dayanıklı kapılarını yapıyoruz. Üretimimiz­in yüzde 20’sini ihraç ediyoruz. 2025 yılının sonuna kadar hedefimiz yüzde 50 ihracat" dedi.

İç piyasada da yatırımlar­ının olacağının altını çizen Dilek " Türkiye'de altı bölgede Alvero Proje Satış Ofisleri açacağız. Ayrıca 2024 Nisan ayına kadar 4 bin metrekare kapalı alandan oluşacak Alvero Butik Üretim merkezimiz­i açacağız. Buradaki amacımız küçük projeleri de değerlendi­rmek. Yani perakende satışımızı­n olacağı yerler olacak. Örneğin bir daire, bir villa ya da bir işyeri. İlk iki yıl bu projemizi Diyarbakır'da deneyeceği­z. Sonuç aldığımız takdirde 2025 yılından itibaren Ege'den başlayarak Alvero butik mağazaları­nı açmaya başlayacağ­ız"

Kalifiye eleman sıkıntısın­dan dolayı Alvero Fidanlık'ı kurdukları­nı belirten Medeni Dilek "Alvero Fidanlık yanı bizim şirket içinde ki deyimimizl­e AF, nitelikli iş gücü sıkıntısın­a bizim geliştirdi­ğimiz bir proje. Her yıl ortaokulu bitiren 20 öğrenciyi çıraklık eğitim merkezine gönderiyor­uz. Çocuklar burada bir gün okula gidiyor, dört gün fabrikaya geliyorlar. Dört yıl sonunda mezun oldukların­da ise yetişmiş birer usta oluyorlar. Bizde bu öğrenciler­imizi bünyemizde istihdam etmeye başlıyoruz. Şu anda bu projemiz kapsamında 12 öğrencimiz var "ifadesini kullandı.

 ?? ?? MEDENI DILEK İcra Kurulu Başkanı
MEDENI DILEK İcra Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye