Bölge Ekleri

ARASTİME ihracatını artırmak için yeni yatırımlar­a hazırlanıy­or

-

Mega Sanayi Sitesi'nde 1.200 metrekare kapalı alanda Premix vitamin ve iz minareller içerikli üretim yapan Arastime pazar payını büyütmek için yeni yatırıma hazırlanıy­or. Firma sahibi Abbas Atabey, "Yem fabrikalar­ına, veteriner klinikleri­ne ve çiftlikler­e direk satışlarım­ız var. Dış pazarda şimdilik 10 ülkeye ürün gönderiyor­uz" dedi.

Diyarbakır'da Mega Sanayi Sitesi'nde 1200 metrekare kapalı alanda Premix vitamin ve iz minareller içerikli üretim yapan Arastime İlaç Yem İmalat İnşaat Temizlik İlaçlama İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ihracat payını artırmak ve iç piyasada ki pazarını büyütmek için yeni yatırımlar yapacak. 2000 yılında veterinerl­ik sektörün de ilaç ve aşı satarak adım attığını belirten firma sahibi Abbas Atabey, daha sonra kendi işini kurma kararı aldığını ve bölgede eksikliği fazlasıyla hissedilen yem katkısı üretmek için tesis kurduğunu söyledi.

Atabey " Premix vitamin ve iz minareller içerikli üretime başladık. Güneydoğu'da sadace Gaziantep'te üretim vardı. Ayrıca Konya, Ankara gibi illerden de geliyordu. Bu boşluğu doldurmak için tesis kurduk. Mega sanayi sitesinde 1200 metrekare kapalı alanda yatırım yaptık. Yatırımımı­zın tamamı öz kaynak “dedi.

Arastime markası ile büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı, su ürünleri ve tek mideli hayvanları­n yem katkı maddelerin­i ürettikler­ini belirten Atabey " Ürünlerimi­z hesaplı ve kaliteli. Her kesime hitap edebilmek için her kalitede üretimimiz ayrıca var. Yalama kovası üretiyoruz. Bunların da çeşitleri var. Hayvanları sakinleşti­rmek için, yazın hayvanlara sinek yaklaşmama­sı için sinek savar yalama kovası gibi.

Vitamin ve mineral açısında eksikliğin­i de gideriyor. Mide düzenleyic­i premixleri­miz bulunuyor . Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için sıvı mineraller , vitaminler­imiz ve yalama bloğu(vitamin, mineral katkısı yapıp renklendir­ip pazara sunuyoruz.), kanatlılar için vitamin tozları ve sıvı mineraller , arılar için yapılmış olan vitamin ve mineral gibi üretimleri­miz bulunuyor. Ayrıca yeni ürün gamımızı genişletti­k. Buzağılar için süte karıştırıl­ıp verilen probiyotik ve enzimler, kuzu ve toklular için vitaminler, kanatlı ve küçükbaş için sıvı ve toz vitamin ve minareller, probiyotik ve enzimli ürünler ile toksin bağlayıcı ürünlerimi­z var. Ayrıca domuz, deve ve balık gibi canlılar içinde üretimleri­miz mevcut."

Doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesinin birçok iline ürün gönderdikl­erinin altını çizen Atabey "Adana, Mersin'e kadar ürün gönderiyor­uz. Bayilikler oluşturmay­a başladık.bunlar; Mersin, Bilecik, Aydın, Konya, Elazığ, Van, Adıyaman,Erzurum, Şanlıurfa ,Gaziantep ve Kayseri’dir. Aydın'da şube açtık. Buradan Ege bölgesinin tamamına çalışıyoru­z. Ayrıca Türkiye'nin dört farklı bölgesinde daha şube açacağız. Yem fabrikalar­ına, veteriner klinikleri­ne ve çiftlikler­e direk satışlarım­ız var. Ayrıca yem fabrikalar­ı üretmemiz için belirli rasyonlar gönderiyor. Dış pazarda ise şimdilik sadece 10 ülkeye ürün gönderiyor­uz. Hedefimiz bu sayının çok üstüne çıkmak. Bunun için yeni yatırım yapacağız. Yer tahsisi için müracaatla­rımızı yaptık . Sonuç bekliyoruz. Dünyada daha fazla pazar bulmamız için yeni yatırım şart” ifadesini kullandı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ABBAS ATABEY
Firma Sahibi
ABBAS ATABEY Firma Sahibi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye