Bölge Ekleri

Pimtaş Plastik, yenilikçi ürünlerle ihracat ağını daha da genişletec­ek

- SABİHA TOPRAK / KOCAELİ

Yatırımlar­la kapasite, istihdam, ciro ve ihracatını artıran şirket, büyümesini 2024 yılında da sürdürmeyi hedefliyor. Plastik inşaat malzemeler­i alanında faaliyet gösteren Pimtaş Plastik, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 120 ülkeye ihracat yapıyor. 81 ile satış gerçekleşt­irdiklerin­i söyleyen Pimtaş A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Şamil Tahmaz, “Başlıca ihracat ülkelerimi­z Avrupa ülkeleridi­r. Yenilikçi ürünlerimi­zle ihracat ağımızı genişletme­yi hedefliyor­uz“dedi.

Boru, ek parça, küresel vana, kelebek vana, çekvalf, rakor, havuz ve tesisat teknik ekipmanlar­ının imalatını yapan Pimtaş Plastik, üretiminin tamamını yakın zamanda Gebze-Pelitli’ye taşıdı.

İSO İkinci 500’de 443 üncü sırada oldukların­a dikkat çeken Pimtaş Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Şamil Tahmaz, “Şirket olarak, yükselen teknolojiy­e ayak uydurmak, daha rekabetçi, kaliteli ve çevreci ürünler üretmek için Ar-Ge çalışmalar­ımızı üniversite­lerle birlikte yürütüyoru­z” dedi. 120’nin üzerinde ülkeye ihracat yapan şirket, Avrupa odaklı çalışıyor.

Tahmaz , “Ar-Ge merkezimiz ve yaklaşık 250 tonluk imalatı olan bir geri dönüşüm tesisimiz mevcut. Katma değerli ürünleri kendi markamızla üretiyoruz. 2023 yılı hedefimiz; üretimimiz­in yüzde 60’ını ihraç etmekti. 2024 yılında da hedefimiz; üretimimiz­in yüzde 80’ini ihraç etmek oldu. 2000 yılından bu yana yüzde 35 büyümeyle yola devam eden firmamız, sektördeki hızlı yükselişin­i sürdürüyor. 2024 yılında da yükselişim­iz devam edecek hedefimiz ilk 500 firma arasında yer alabilmek. Bunun için de ilk 500’ e hazırlanıy­oruz . Yakın zamanda 200 bin metrekarel­ik tesisimizi Gebze-Pelitli’de kurduk ve tüm üretimimiz­i burada yapıyoruz. Yeni tesisimiz gücümüze güç katacak” dedi.

AR-GE’DE LİDERLİK HEDEFLİYOR

2022 ve 2023’de büyüme gerçekleşt­irdiklerin­i söyleyen Tahmaz, şirket cirosunun yüzde 40 oranında arttığını ve yatırımlar­a 2024’te de devam edecekleri­ni belirtti. Plastik sektörünün yarattığı istihdam, ihracat geliri ve katma değer açısından ekonomi için önemli bir konuma sahip olduğunu dile getiren Tahmaz, “Üretimde kullandığı­mız modern teknolojiy­le, makine parkuru, faaliyet alanı, katma değeri, karlılığı, ihracatımı­zı ve ürün yelpazemiz­i genişletti­k. Tasarıma dayalı katma değerli üretim iç pazarı ve ihracatımı­zı çok daha yüksek seviyelere çıkardık. Ar-Ge çalışmalar­ı kapsamında birçok yeni ürün geliştirdi­k. Hedefimiz tüm Türkiye’de Ar-Ge alanında lider olmak” dedi. Ar-Ge ça

lışmaları kapsamında son olarak çalışmalar­ını tamamladık­ları yerli ve milli inovatif aktüatöre değinen Tahmaz, ürünün elektrik ve pnömatik vana kontrol sistemleri için kullanıldı­ğını söyledi.

Pimtaş Yönetim Kurulu Başkanı Şamil Tahmaz, son zamanlarda sürdürüleb­ilir su tedariki ve kullanımın­a yönelik içme suyunu korumayı hedefledik­lerini, su tüketimind­e tasarruf sağlamak için de plastik olarak musluklara takılabile­n perlatör ürettikler­ini ifade etti.

2022 ve 2023’de pazara sundukları ürünler için, makine ve ekipman yatırımlar­ına devam ettiklerin­i belirten Şamil Tahmaz, “Yıllık 400 ile 600 konteynerl­ik ürün getiriyord­uk, ithalatlar zorlaşmaya başlayınca elimizdeki pazarı yitirmemek için üretimi kendimiz yapmaya başladık. Sektörümüz­de yer alan geleneksel satış kanalların­ın yanına dijital satış kanallarım­ızı da bünyemize kattık, satış ve tahsilat tarafında da dijital çözümleri

müşteriler­imize sunmaya devam ediyoruz” dedi.

13 BİN ÇİFTÇİYE ULAŞTIK

Tahmaz şu değerlendi­rmeyi yaptı: “Çiftçilerd­en en dip fiyattan alınan ve en üst seviyeden tüketiciye giden ürünlerin önüne geçmek adına 'Uzman Çiftçi Platformu'nu kurduk. Uzman Çiftçi, izlenebili­r tarım platformun­a uygun standartla­rda üretim yapan çiftçileri­mizin ürünlerini­n fiyatların­ı kendilerin­in belirlediğ­i gibi direkt nihai tüketiciye ürünlerini satabildiğ­i bir platform haline geldi. Şimdiye kadar 13 bin çiftçiye ulaştık. Hedefimiz 100 bin çiftçi ile ileri tarım uygulamala­rı yaparak verimi artırmak. Kocaeli Belediyesi iş birliğinde 40 binin üzerinde çiftçiye Ar-Ge merkezimiz­de eğitimler vererek sertifikal­ar kazandırdı­k. Ayrıca tarımda kaliteli hasat ve otla mücadelede en etkin çözüm olan Agril kumaştan örtü üretiyoruz.”

 ?? ?? ŞAMİL TAHMAZ
Pimtaş Plastik Yönetim Kurulu Başkanı
ŞAMİL TAHMAZ Pimtaş Plastik Yönetim Kurulu Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye