Bölge Ekleri

Prasoft Yazılım, e-ticaret ve e-ihracat gerçekleşt­iren firmalara çözüm üretiyor

- HİLAL SÖNMEZ / KAYSERİ

Hayatı kolaylaştı­racak pratik yazılımlar üretme vizyonu ile yola çıktıkları­nı belirten PraSoft Yazılım kurucusu ve CEO’su Ferhat Akmermer, Türkiye’nin pandemiyle hızlanan e-ticarette süreci yakaladığı­nı ve bundan sonra özellikle e-ihracat için hızla aksiyon alınması gerektiğin­i söyledi. Akmermer, şirketleri­n sürece uyum sağlaması için çözümler ürettikler­ini kaydetti.

2017’den bu yana süreç içerisinde değişim gösteren teknolojik altyapı ve kullanıcı ihtiyaçlar­ını analiz ederek stratejile­r geliştirdi­klerini kaydeden PraSoft Yazılım kurucu ve CEO’su Ferhat Akmermer, “PraSoft, dijital dönüşüm yaşayan kullanıcıl­arının gerçekten neye ihtiyaç duyabilece­klerini önceden tespit ederek tasarlıyor ve kullanıma sunuyor. Birbirinde­n farklı segmentler­deki müşteriler­in zaman ve işgücü maliyetler­ini minimize ederek kendi işlerine odaklanmal­arına katkı sağlıyoruz. Rotamızı, sektördeki gelişmeler­i önceden tahmin ederek çiziyoruz” dedi. Özellikle son yıllarda önlenemez bir yükselişe geçen e-ticaret ve e-ihracat alanlarınd­a, girişimcil­erin operasyonl­arını kolaylaştı­ran PraPazar alt markaları hakkında da bilgi veren Ferhat Akmermer, “Türkiye’nin önde gelen bulut tabanlı e-ticaret ve pazaryeri entegrasyo­n sistemi olan PraPazar olarak kullanıcıl­arına pratik e-ticaret ve e-ihracat deneyimi sunmaya odaklandık. Kullanıcıl­ar PraPazar uygulamamı­zdaki yurt içi ve dışı pazaryeri entegrasyo­nları ile dünyanın en gelişmiş pazaryerle­rinde satış yapabilir, ürünlerini hızlı bir şekilde listeleyeb­ilir ve tüm siparişler­ini tek panelden yönetebili­rler" dedi.

“HER YERDE OLMAK, HİÇBİR YERDE OLMAMAKTIR”

Zamanın hızlı aktığı günümüz dünyasında birden fazla pazaryerin­de onlarca ürünü listelemek, satışa açmak, ayrı ayrı kargoları takip etmek ve müşteri sorularını farklı ekranlarda­n yanıtlaman­ın rasyonel bir davranış olmadığını aktaran Ferhat Akmermer, “Girişimcil­erin her yerde olma isteklerin­i anlıyoruz. Ancak biz diyoruz ki her yerde olmak, hiçbir yerde olmamaktır. Bu şekilde bir satış operasyonu yönetmek sadece sizin odak noktanızı bulanıklaş­tırır ve konsantras­yonunuzu dağıtır. İşte bu aşamada PraPazar, e-ticaret girişimcis­inin odak noktasını kendi ticaretine sabitleyer­ek hem kar marjının artmasına hem de ülke ekonomisin­in büyümesine pozitif katkı sağlamakta­dır. Birden fazla pazaryerin­in tek panelden yönetilmes­i esasına dayanan PraPazar, zaman tasarrufu sağladığı gibi yapılan ticari faaliyetin her aşamasının adeta detaylı bir fotoğrafın­ı çekmektedi­r. Prapazar.com sitesinden sistemimiz hakkında soracağını­z her türlü soru, alanında uzman destek ekibinin kısa sürede geri dönüşü ile cevaplanac­aktır” ifadelerin­i kullandı.

PraPazar uygulaması­ndaki yurtiçi ve yurtdışı pazaryeri entegrasyo­nları ile dünyanın en gelişmiş pazaryerle­rinde satış yapılabile­ceğini ve ürünlerin hızlı bir şekilde listelener­ek, tüm siparişler­in tek panelden yönetilebi­leceğini kaydeden Akmermer, şunları söyledi: “Satmış olduğunuz ürünün sipariş bilgisi, isteğinize göre sms ve mail olarak size bildirilir. Tüm mecralarda­ki stoklarını­zı tek ekrandan görerek hızlı kararlar alabilir, sağlıklı bir stok yönetimi yapabilirs­iniz. Pazaryerle­rinden gelen siparişler­inizi ister manuel, ister otomatik olarak muhasebe programını­za gönderebil­irsiniz. Muhasebe sisteminiz­den tüm stoklarını­z çekilerek bağlı olan tüm pazaryerle­rine yansıtılma­ktadır. Kargo barkodunuz­un oluşturulm­asından, ürünün kargolama sürecinde hangi aşamada olduğuna varıncaya kadar tüm lojistik operasyonu­nuzu detaylı bir şekilde yönetebili­rsiniz. Dilerseniz kendi kargo anlaşmanız­ı veya pazaryerle­rinin kargo anlaşmalar­ını kullanabil­irsiniz. Satışını yaptığınız ürünlerini­z müşteri tarafından geri gönderilir­se, tüm bu iadeleri tek panel üzerinden onaylayabi­lir veya reddedebil­irsiniz. Ayrıca farklı satış kanalların­ızdan gelen müşteri sorularını­zı tek panelden pratik bir şekilde yanıtlayab­ilirsiniz.”

 ?? ??
 ?? ?? FERHAT AKMERMER
PraSoſt Yazılım Kurucusu ve CEO’su
FERHAT AKMERMER PraSoſt Yazılım Kurucusu ve CEO’su

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye