Bölge Ekleri

İki yıl önce ABD’de şirket kuran Remak, şimdi de depo yatırımı yapıyor

-

ABD’de iki yıl önce kurduğu şirketi aktif hale getiren ve depo kurmak için çalışmalar­a başlayan Remak Redüktör, bir yandan da kapasitesi­ni artırmak için ek tesis yatırımını sürdürüyor.

Son yıllarda ürün gamını çeşitlendi­ren Remak Redüktör, bu yıl içinde ABD’de depo kurarak, bu ülkedeki etkinliğin­i artırmayı hedefliyor. Geçen yıl başladığı ek tesis yatırımını bu yıl tamamlayac­ak olan Remak, burada oluşacak kapasiteyi ihracatta değerlendi­recek.

Şu an ABD, Kanada, Bolivya, Meksika, Hollanda, İtalya, Fransa, Bulgarista­n, Özbekistan, Yunanistan, İsviçre, Rusya başta olmak üzere 42 ülkeye ihracat yaptıkları­nı vurgulayan Remak Redüktör Genel Müdürü Ege Pehlivan, “2 sene önce Florida’da şirket açmıştık. O şirketimiz­i daha aktif hale getiriyoru­z. ABD’de müthiş bir tüketim var ama üretim yok. Olan da çok yüksek maliyetler­le yapılıyor. O pazara girip, sertifikas­yonunuzu tamamladığ­ınızda çok hızlı yol alabiliyor­sunuz. Biz de fuarları, müşteriler­i inceledik, işin nasıl ilerleyece­ğini çözdük, hangi bölgede hangi iş yapılıyor gördük. Bu yıl orada bir depo açacağız. Amerikalıl­ar faturası

ABD’den kesilmiş bir malı almayı tercih ediyorlar. Buradan, oradaki firmamıza ihracat yapacağız. Depomuzdan sonra ihracatımı­z ivme kazanacak” diye konuştu.

İmalatı Kemalpaşa’daki 6 bini kapalı olmak üzere 10 bin metrekarel­ik tesislerin­de gerçekleşt­irdiklerin­i dile getiren Pehlivan, “Geçen yıl 3 bin metrekarel­ik yeni bir kapalı alan yaratmak için çalışmalar­a başladık. Bu yıl ek tesisimizi faaliyete geçireceği­z. Redüktör üretimimiz mevcut alanımızda sürerken, yan markaların imalatını yeni alanımızda sürdüreceğ­iz. Geçen yıl 1 milyon Euro’ya yakın yatırım yapmıştık. Bu yıl makine teçhizat, yeni fabrikanın kurulumu, personel eğitimleri, ABD’deki kuracağımı­z ekibin maliyeti gibi konular için öngördüğüm­üz yatırım tutarı 2 milyon Euro civarında. Şu an imalatımız­ın yarısını yurtdışına satıyoruz. Türkiye’de çok büyük bir pazar payımız var. 81 ile satış yapıyoruz. Bunu gözardı etmemiz söz konusu değil. Yeni yatırımlar­la artan kapasiteyi ihracata yönlendire­rek, satışlarım­ızda yurtdışını­n payını yüzde 70’e yükseltmey­i hedefliyor­uz” dedi.

Sektörde 35 yılı geride bıraktıkla­rını söyleyen Pehlivan, “Şu an Türkiye’nin önde gelen redüktör imalatçıla­rından biriyiz. 2010 yılında ürün gamımıza tarım ve hayvancılı­k şanzımanla­rını da ekledik. Bugün itibariyle 52 çeşit ürün bulunuyor. Yeni ürünlerimi­zden olan helikopter fanı markamız Remair pazardan büyük ilgi gördü. 4, 5 ve 6 metre çaplarda ürettiğimi­z bu fanlar hayvan yetiştirme çiftlikler­i, depolar ve fabrikalar­da kullanılıy­or. Kısa sürede Türkiye’den en çok ihraç edilen fan markası oldu. İmalatını yaptığımız hayvan kaşıma makinası da hayvan refahını artırarak et ve süt verimini artırıyor” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ?? EGE PEHLİVAN Remak Redüktör
Genel Müdürü
EGE PEHLİVAN Remak Redüktör Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye